Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Подкрепената от Бил Гейтс KoBold Metals набира 1 милиард долара за AI добив на редкоземни метали

KoBold Metals, базирана в Бъркли минна компания, наскоро приключи кръг на финансиране, който повиши оценката й до над 1 милиард долара, спечелвайки желания статут на еднорог за копаене с изкуствен интелект. Компанията използва авангардна технология за изкуствен интелект (AI) за извличане на редкоземни елементи, които са от решаващо значение за производството на батерии за електрически превозни средства (EV). Подкрепен от видни инвеститори като Breakthrough Energy Ventures, подкрепян от Бил Гейтс, Андреесен Хоровиц и Bond Capital, KoBold Metals има за цел да отговори на нарастващото търсене на метали като литий, никел, кобалт и мед, като използва силата на машинното обучение.

KoBold Metals се появява като еднорог за копаене с изкуствен интелект

KoBold Metals, създадена през 2018 г., бързо се превърна във водещ играч в минния сектор, като използва възможностите на AI и машинното обучение. Неотдавнашният кръг на финансиране, който набра 200 милиона долара, привлече вниманието поради участието на забележителни инвеститори, включително Breakthrough Energy Ventures на Бил Гейтс, които включват Джеф Безос и Джак Ма сред своите поддръжници.

Основният фокус на компанията е използването на AI за идентифициране и изследване на находища на редкоземни метали, които са критични за разработването на батерии за електромобили. Чрез използването на собствени инструменти и концепции за изкуствен интелект като ефикасността на информацията (EOI), KoBold Metals оптимизира процеса на проучване, като определя най-ценните данни за събиране на всяка стъпка. Този подход максимизира намаляването на несигурността, свързана с подземния добив, позволявайки на компанията да използва техники за сондиране, фокусирани върху прецизността.

В момента KoBold Metals управлява повече от 60 проекта на три континента, с годишна инвестиция от $100 милиона. В допълнение, компанията разпределя значителна част от бюджета си за научни изследвания и разработки за усъвършенстване на AI приложения за моделиране на земната повърхност и изследване на дълбочини, които конвенционалните техники не могат да достигнат. Чрез използване на алгоритми за машинно обучение, KoBold Metals има за цел да ускори откриването и извличането на тези жизненоважни метали, които са от съществено значение за растежа на пазара на EV.

Посрещане на нарастващото търсене на редкоземни метали

Какво мислите за нетното състояние на Мъск, скочило над 6 милиарда щатски долара за една нощ, изпреварвайки Гейтс и ставайки вторият най-богат човек в света?

Ръстът в търсенето на редкоземни метали, включително литий, никел, кобалт и мед, се подхранва от бързия растеж на индустрията за електрически превозни средства и глобалния преход към по-чисти енергийни източници. KoBold Metals прогнозира, че до 2050 г. търсенето на тези метали ще доведе до значителна разлика от $12 трилиона между предлагането и търсенето, което подчертава спешността от увеличаване на усилията за проучване и добив.

Използването от KoBold на AI и технологии за машинно обучение позиционира компанията да се справи ефективно с това предстоящо несъответствие между предлагане и търсене. Въпреки че процесът на достигане до металните находища може да отнеме много време, прецизно фокусираните сондажни техники, използвани от компанията, гарантират ефективно извличане след достигане на ресурсите.

Дългосрочната визия на компанията включва създаване на устойчива и устойчива верига за доставки на редкоземни метали чрез използване на нейния подход за копаене, управляван от AI. Осигурявайки достъп до тези изключително важни ресурси, KoBold Metals има за цел да допринесе за непрекъснатото развитие и широкото приемане на електрически превозни средства.

Управляван от AI подход за трансформиране на копаене

Постигането на статут на еднорог от KoBold Metals с оценка, надхвърляща 1 милиард долара, е доказателство за нарастващото значение на AI и машинното обучение в минната индустрия. Използването на тези технологии от компанията й позволява да оптимизира усилията за проучване, да идентифицира и извлича редкоземни метали, които са от съществено значение за производството на EV батерии, и да отговори на нарастващото търсене на тези ресурси.

С подкрепата на влиятелни инвеститори като Breakthrough Energy Ventures на Бил Гейтс, KoBold Metals е в добра позиция да даде значителен принос за затваряне на прогнозираната разлика между търсене и предлагане от $12 трилиона и за стимулиране на устойчивия растеж на индустрията за електрически превозни средства, поставяйки началото на по-екологична и по-проспериращо бъдеще.

Публикацията на Наталия Иванова: "Подкрепената от Бил Гейтс KoBold Metals набира 1 милиард долара за AI добив на редкоземни метали" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!