Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Polkadot води в дейността на разработчиците

Polkadot води в...
Polkadot води в дейността на разработчиците

Разкриване на крипто екосистемата: Активността на разработчиците в мрежата Polkadot значително надминава тази на нейните конкуренти

Последните проучвания показват, че Polkadot, видна многоверижна мрежа за криптовалута, в момента е водеща по отношение на дейността на разработчиците. Този скок в активността не е отразен в ценовата стойност на неговия роден токен, DOT, който продължава да отслабва в по-ниските ешелони на цифровия пазар.

Няколко изненади от анализа на Santiment

В разкриваща публикация на 6 юли Santiment, реномирана платформа за анализ на блокчейн, разкри най-новите си открития относно дейностите по разработване на криптовалута. Резултатите, открити от това проучване, обърнаха внимание на няколко глави в крипто пространството.

Според данните, получени от Santiment, активността на разработчиците в мрежата Polkadot значително надминава тази на нейните конкуренти. Платформата изчисли значителна 30-дневна активност на разработчиците от 546 за Polkadot и неговата „канарска мрежа“ Kusama, позиционирайки тези две мрежи на върха на класацията.

Методът на Santiment включва оценка на дейностите на GitHub за един месец, за да се разграничат относителните нива на ангажираност на разработчиците във всяка мрежа. Този показател разкри, че Cardano е на второ място, след двойните мрежи Polkadot, със записан месечен брой дейности на разработчици от 507.

Непредсказуемите претенденти: Status, Hedera, и Internet Computer

Докато върха на класацията имаше някои очаквани имена, следващите места донесоха справедлив дял от изненади. Сравнително по-малко известният проект Status, предлагащ защитени съобщения, крипто портфейл и уеб3 браузър, си осигури третото място, като се похвали с 400 активни разработчици за месеца.

Cardano (ADA) надминава Ethereum (ETH) и конкурентите в дейността на разработчиците

Съвпадаща с тази цифра беше блокчейн мрежата Hedera, която беше следваща. В обрат на събитията, Internet Computer (ICP), въпреки трудния си път от широко рекламираното му създаване през май 2021 г., успя да задържи шестото място с 392 активни разработчици.

Пазарните изоставащи: Dfinity и DOT

От стартирането си проектът Dfinity, който хоства интернет компютъра, остава сравнително тих. Неговият роден токен, който имаше удивително изкачване до четвъртото по големина криптовалута след стартирането си, сега е един от най-зле представящите се на пазара, след като по същество се срина.

Отсъствието на Ethereum от списъка на първите десет беше друг неочакван резултат. По същия начин, въпреки впечатляващата развойна дейност на Polkadot, неговият роден DOT токен напоследък е в застой.

Непрекъснатият растеж и диверсификация на Polkadot

Въпреки бавното представяне на родния си токен, Polkadot не показа признаци на забавяне. Мрежата продължава да интегрира нови крипто проекти чрез своите аукциони за сайдчейн или парачейн. На 3 юли Polkadot обяви актуализации за последните разработки на екосистемите, които включват засилено сътрудничество с инициативи за изкуствен интелект (AI).

В заключение, докато пазарът на криптовалута може да изглежда непредвидим, интензивната дейност на разработчиците в мрежи като Polkadot и Cardano разкрива активна, динамична екосистема под пазарните колебания. Въпреки че някои крипто токени се представят по-слабо на пазара, иновативните крачки в блокчейн технологията продължават неотслабващо.

Публикацията на Тодор Цонев: "Polkadot води в дейността на разработчиците" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!