Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Потребителите на Coinbase съобщават за измами и фишинг атаки

Потребителите на Coinbase се обърнаха към Twitter, за да споделят своя опит с измами и фишинг атаки, насочени към услугите и приложенията на крипто борсата. През последните седмици потребителите съобщиха за инциденти, включващи измамници, използващи името на домейна на Coinbase за измамни дейности.

Потребителите на Coinbase съобщават за измами, използвайки домейна на компанията

Един такъв случай беше разкрит на 7 юли от потребител на Twitter на име Даниел Мейсън, който получава текстови съобщения и имейли от измамници, използващи домейна Coinbase.com. Първоначално измамникът се свързал с Мейсън, използвайки истински телефонен номер, последван от имейл от домейн на Coinbase.com. Впоследствие Мейсън получи фишинг текстово съобщение, съдържащо връзка към URL адреса на неговия поддомейн. След това измамникът продължи да извлича лична информация от Мейсън, включително неговия адрес, номер на социална осигуровка и номер на шофьорска книжка.

Мейсън отбеляза, че измамникът говори свободно английски и звучи като роден говорител. По време на телефонен разговор измамникът спомена, че Мейсън ще получи имейл от борсата относно предполагаемо нарушение на акаунта му. Верен на думата на измамника, пристигна имейл от [email protected]. Мейсън се усъмни дали измамникът е създал случай от негово име или е получил неоторизиран достъп до пощенските сървъри на обмена.

Случаят на Мейсън е само един от многото доклади в социалните медии, подчертаващи инциденти със сигурността, включващи Coinbase. Потребителите изразиха загриженост относно различни видове измами, включително опити за фишинг на Coinbase Wallet и престъпници, които използват уеб адреса на компанията за измамни цели. Друга жертва, пожелала анонимност, твърди, че се е свързала с линията за поддръжка на Coinbase, за да провери автентичността на имейл относно компрометиран акаунт. Докато служителят потвърди, че комуникацията е истинска, по-късно се разкри, че имейлът е изпратен от хакер.

Потребителите на Coinbase съобщават за увеличаване на измами и фишинг атаки

Оплакванията на потребителите предизвикват опасения за сигурността на компанията

Жертвата изрази разочарование, заявявайки: „Служител на Coinbase удостовери хакер като служител на борсата, който след това открадна моята крипто. След това ме нанизаха, преди да не поемат отговорност, въпреки че имах свидетел, час и дата на обаждането и служителя, с когото говорих.“ Случаят в момента е в процес на съдебен спор, като жертвата твърди, че е загубила приблизително $50 000 активи поради инцидента.

Тези доклади отразяват подобна атака, преживяна от потребителя на Twitter Джейкъб Канфийлд. В този случай Кенфийлд получи текстово съобщение и телефонни обаждания от измамник, който твърди, че е имало промяна в двуфакторното му удостоверяване (2FA). Измамникът насочил Кенфийлд към екипа за „сигурност“, за да потвърди акаунта му и да избегне 48-часово спиране. Измамникът притежаваше името, имейла и местоположението на Canfield и изпрати имейл с „код за потвърждение“ от [email protected] до имейла на Canfield. Когато бил информиран, че кодът няма да бъде предоставен, престъпникът се ядосал и прекратил разговора.

В отговор на тези инциденти Coinbase подчерта ангажимента си към сигурността, заявявайки, че е отделила обширни ресурси за обучение на клиентите относно предотвратяването на фишинг атаки и измами. Компанията също така си сътрудничи с международните правоприлагащи органи, за да гарантира, че всеки, замесен в измама на клиенти на Coinbase, е изправен пред правни последици. Специалистите по сигурността препоръчват внедряване на силни, уникални пароли за крипто акаунти и активиране на двуфакторно удостоверяване (2FA) на приложенията.

Тъй като броят на измамите и опитите за фишинг, насочени към потребителите на криптовалута, продължава да расте, оставането на бдителност и спазването на най-добрите практики за сигурност е от решаващо значение. Защитата на личната информация, използването на стабилни мерки за сигурност и проявяването на повишено внимание при взаимодействие с подозрителни съобщения или заявки може да помогне за защита срещу потенциални заплахи в пазара на цифровите активи.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Потребителите на Coinbase съобщават за измами и фишинг атаки" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!