Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Потребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за криптовалути

Потребителите загубиха...
Потребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за...

След огромните загуби, последвали срива на крипто борсата FTX, потребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за кредитиране, попечителство и криптовалута.

Страхът от загуба на активи, както при FTX, измъчва умовете на хората след суматохата. Някои експерти смятат, че ще отнеме известно време, докато страхът, несигурността и съмнението (FUD) изчезнат от умовете на хората. Това е критичен момент за крипто фирмите, тъй като много от тях изпитват ефектите от FUD, причинени от колапса на FTX.

Много от тях се борят да си върнат доверието на клиентите. В тази светлина Tether обеща да спре да отпуска средства от своите резерви. Най-големият емитент на стабилни монети аргументира, че възстановяването на вярата на потребителите в крипто пазара е от решаващо значение.

Tether развенчава слуховете, че неговият обезпечен заем е рисков В прессъобщение от 13 декември Tether се обърна към медиите FUD относно своите обезпечени заеми. Противно на циркулиращия слух, Tether увери, че неговите обезпечени заеми са напълно обезпечени и подкрепени от „изключително ликвидни активи“.

Той също така разкри плановете си да спре кредитните услуги през 2023 г. Според фирмата така наречените обезпечени заеми работят като частни банкови заеми с обезпечение. Но за разлика от банковите заеми, които използват частични резерви, Tether каза, че заемите му са напълно обезпечени.

Намибия въвежда регламент за доставчиците на услуги за виртуални активи

Изявлението на Tether може да е в отговор на твърденията на Wall Street Journal по-рано този месец, че обезпечените заеми на фирмата са рискови. Списанието твърди, че Tether може да няма достатъчно ликвидни активи за изплащане на заем, ако възникне криза.

Това не беше първата атака, която Tether получи от Wall Street Journal. Tether е изправен пред повтарящи се FUD атаки от Wall Street Journal През август медията твърди, че Tether може да бъде технически несъстоятелен, ако активите му спаднат само с 0,3%. По това време обаче Tether опроверга изявлението.

Емитентът на стейбълкойни заяви, че е наел фирма за сметки от топ 5, за да повиши легитимността и прозрачността на своите финансови атестации. След атестациите на Tether, 82% от резервите на фирмата се държат в „изключително ликвидни активи“. През октомври Tether премахна търговските книжа от своите резерви и ги замени със съкровищни бонове на САЩ в отговор на повече медии FUD.

В последното изявление Tether каза, че ще намали своите кредитни услуги без загуби и ще се съсредоточи върху насърчаването на прозрачност и отчетност. Tether е решен да докаже, че медиите грешат чрез своята устойчивост, прозрачност и отчетност. Tether остава водещият емитент на стабилни монети.

Според данните на CoinGeko, Tether има около 66 милиарда USDT в обращение и пазарен дял от 46,6%. Стабилната монета Tether се търгува на $1 с 24-часов спад от -0,1% и в момента се нарежда на 3-то място по пазарна капитализация. Междувременно по-широкият пазар на криптовалута изглежда преживява ценови ръст. Биткойн поскъпна с 2,32% през последните 12 часа и се търгува на $17 817,13. Ethereum спечели 3,28% през последните 24 часа и се търгува за $1,323,40.

Публикацията: "Потребителите загубиха доверие в доставчиците на услуги за криптовалути" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Анализ на BNB, So...
Анализ на BNB, Solana и Ripple: потенциални сценарии

Анализиране на BNB, Solana и Ripple в текущата пазарна среда Пазарът на криптовалути продължава да проявява нестабилност, разочаровайки...

Биткойн: Стратеги...
Биткойн: Стратегически пазарни прозрения

Скорошният ръст на Биткойн на фона на стратегически пазарни движения Биткойн (BTC) демонстрира забележителен ръст в представянето на пазара,...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред натиск при подкрепа от близо $60 000

Биткойнът се бори за $60 000: Институционално влияние и краят на „опасната зона“ Биткойн (BTC) се сблъска с натиск надолу, тъй...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!