Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Преместил ли се е Ripple към стабилни монети на DEX?

Преместил ли се е...
Преместил ли се е Ripple към стабилни монети на DEX?

Преместил ли се е Ripple от XRP като резервна валута към стабилни монети на DEX?

Стратегическата посока на Ripple с токена XRP в исторически план винаги е била обект на интензивен контрол и дискусия. Последните развития предполагат потенциален обрат в дългосрочната визия на Ripple за XRP.

В исторически план амбицията на компанията за XRP беше голяма. Изявления от преди шест години, наскоро открити от общността на XRP, разкриват стремежа на Ripple да позиционира XRP като световна резервна валута. Както в разкрита публикация в блог от финтех, така и в реч на главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус, компанията изложи своята визия за XRP.

$XRP | РЕЗЕРВНА ВАЛУТА Не сме измислили това. От самото начало @Ripple заявява, че $XRP ще стане световната резервна валута. — XRP — Брад Гарлингхаус го потвърждава — EDO FARINA XRP (@edward_farina)

Измести ли Ripple фокуса си?

Този разказ обаче изглежда претърпява трансформация. Известен XRP инфлуенсър, Crypto Eri, се намеси по въпроса, заявявайки: „Ripple вече беше заобиколил разказа за това, че XRP се превръща в резервна валута. Те не са повдигали тази тема през последните години. Освен това тя се позова на неотдавнашни коментари на главния технически директор Дейвид Шварц, който заяви, че финтехът разговаря с банки и големи финансови институции, за да внесе стабилни монети в техния патентован DEX, който все още предстои да бъде пуснат, интегриран в ликвидността при поискване (ODL).

По този начин фокусът изглежда се измества към интегрирането на стабилни монети в XRP Ledger (XRPL) и потенциалното използване на децентрализирани борси (DEX) в ODL услугата на Ripple. Шварц също предостави информация за текущата траектория на компанията. „Децентрализираните борси в момента не са интегрирани в ODL“, поясни Шварц. Въпреки това той подчерта текущите проучвания за включване на DEX услуги, които ще „позволят търговия срещу автоматизирани маркет мейкъри (AMM)“.

Стабилни монети: Стабилни ли са наистина стабилни като средство за обмен на криптовалута и съхраняване на стойност?

Шварц разработи допълнително възможностите на Prisma, API, свързан с ODL. „Prisma може да използва ликвидността на множество борси, включително DEX“, обясни той. „Той може да раздели значителни транзакции на по-управляеми части, за да оптимизира използването на ликвидност.“

И все пак остава значително препятствие. Шварц посочи необходимостта от стабилни монети в основните валути, като щатския долар или евро, за практическото изпълнение на тези планове. „Бяхме близо до възможността да интегрираме функционалността на стейбълкойн в XRPL“, разкри Шварц. Въпреки това, той се оплака, че делото на SEC срещу Ripple преди две години и половина „торпилира тази сделка“.

Въпреки тези предизвикателства, ангажиментът на Ripple към иновациите остава невъзмутим. Шварц потвърди, че компанията активно „ангажира топ финансови институции за пускането на стабилни монети, за да направи интеграцията на DEX по-практична“.

Тъй като крипто пейзажът продължава да се развива, стратегическите промени на Ripple подчертават динамичния характер на индустрията и необходимостта от адаптивност. Дали ролята на XRP като резервна валута наистина е в заден план, или просто остава на заден план спрямо по-непосредствения технологичен напредък, остава да видим.

По време на публикуване XRP се търгуваше на $0,5013.

Цената на XRP пада под тренд линията, 1-дневна графика

Публикацията на Сребрин Петров: "Преместил ли се е Ripple към стабилни монети на DEX?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Анализ на цените ...
Анализ на цените на Solana (SOL): Консолидация или корекция? Ключови нива за гледане

Анализ на Solana (SOL): Навигация в консолидацията и потенциални рискове за спад Текуща цена: $145,55 Скорошен максимум: $172 Нива...

Сривове на крипто...
Сривове на крипто пазара: Регламенти, проценти и забавяния на Ethereum ETF - какво следва?

Анализ на пазарните тенденции на криптовалута и текущия спад Пазарът на криптовалути е изправен пред значителни спадове, като Bitcoin (BTC) и...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Dogecoin (DOGE): Ключови нива на подкрепа и съпротива, които да наблюдавате през юни 2024 г.

Анализ на Dogecoin (DOGE): Навигация между ключови нива на подкрепа и съпротива Текуща цена: $0,1333 Скорошен максимум: $0,16...

MicroStrategy наб...
MicroStrategy набира $700 милиона чрез конвертируеми облигации: покупки на Биткойни и планове за растеж

Предложение на MicroStrategy за $700 милиона конвертируеми старши облигации: въздействие и стратегически последици MicroStrategy наскоро...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!