Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Проектозаконодателство от републиканците в Камарата на представителите предизвиква подкрепа от защитниците на крипто

Във вълнуващо развитие за общността на криптовалутите, новото проектозаконодателство събра значителна подкрепа, като адресира решаващото разграничение между ценни книжа и стоки. Защитниците на цифровите активи горещо приветстваха тази инициатива, която има за цел да предостави ясни дефиниции и разпоредби за индустрията.

Републиканските законодатели, в съвместни усилия, се събраха в петък, за да обсъдят предложеното законодателство в Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите на Камарата на представителите на Камарата на представителите на Камарата на представителите и Комисията по земеделието на Камарата на представителите. Основната цел на този проект е да създаде прозрачна рамка за определяне кога даден цифров актив трябва да бъде категоризиран като ценна книга, предмет на регулиране от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC). Освен това законодателството има за цел да очертае процедури за третиране на цифрови активи и регистриране на посредници или в SEC, или в Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Главният правен директор на Coinbase, Пол Гревал, изрази особен ентусиазъм от вниманието, отделено на продължаващия дебат около класификацията на ценни книжа и стоки. Grewal се надява, че предложените дефиниции ще решат окончателно този дългогодишен проблем. Той използва Twitter в петък следобед, за да изрази подкрепата си.

Законопроектът въвежда добре дефинирана структура, която определя CFTC като регулаторен орган за цифрови стоки. Едновременно с това той изяснява юрисдикцията на SEC върху „цифрови активи, предлагани като част от инвестиционен договор“. Освен това законодателството установява насоки за определяне кога определени цифрови активи стават децентрализирани, като следователно попадат в обхвата на CFTC, а не на SEC. SEC обаче си запазва правото да оспорва тези решения.

Проектозаконодателство предизвиква подкрепа от защитниците на крипто

Брет Куик, ръководител на правителството в Crypto Council for Innovation, похвали текста на законопроекта, подчертавайки важността на постигането на яснота и прозрачност при класифицирането на цифровите активи като ценни книжа или като стоки. Quick разглежда разграничаването на ролите между SEC и CFTC като значителна стъпка напред.

Висши политически служители са оптимисти за участие в дискусии с депутата Максин Уотърс, която преди е председателствала Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите. Длъжностните лица обаче разкриха, че проектът за обсъждане не е бил споделен с демократите преди обявяването в петък.

Освен това следващата седмица Комисията по земеделие на Камарата на представителите планира да проведе изслушване, озаглавено „Бъдещето на цифровите активи: Осигуряване на яснота за спот пазарите на цифрови активи“. Като експерт в индустрията, Пол Гревал от Coinbase потвърди участието си като свидетел на това изслушване, подчертавайки важността на законодателното предложение.

Новото законодателство генерира ентусиазъм в общността на криптовалутите, като се занимава със сложния въпрос за разграничаване между ценни книжа и стоки. Тази всеобхватна инициатива се стреми да внесе яснота и регулиране в индустрията, като същевременно установява различни роли за SEC и CFTC. Предстоящото изслушване и ангажирането на ключови политици подчертават значението на това предложение за оформянето на бъдещето на цифровите активи.

Публикацията на Сребрин Петров: "Проектозаконодателство от републиканците в Камарата на представителите предизвиква подкрепа от защитниците на крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!