Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на ETC: Анализ на потенциалния пробив на Ethereum Classic над $20

Въведение:

В динамичния свят на криптовалутите, Ethereum Classic (ETC) се очертава като виден играч, който може да се похвали с история, свързана с основния блокчейн, Ethereum (ETH). След силен скок през юли 2022 г., цената на ETC беше изправена пред фаза на корекция, което доведе до формирането на модел на низходящ триъгълник. В тази статия ще разгледаме скорошното ценово действие, ще разгледаме техническите индикатори и ще предоставим перспектива за бъдещето на Ethereum Classic.

Класически фон на Ethereum:

Ethereum Classic произхожда от спорен хард форк на Ethereum през юли 2016 г. След голям хак, който доведе до кражба на 3,6 милиона ETH, общността на Ethereum беше разделена относно това как да се справи със ситуацията. Поддръжниците на Ethereum Classic избраха да се придържат към оригиналния блокчейн, подчертавайки важността на неизменността и децентрализираното управление. Оттогава Ethereum Classic издълба своя път, поставяйки свои собствени технически цели, различни от Ethereum.

Анализ на цените:

През последните 24 часа Ethereum Classic отбеляза минутен спад от 0,04%, установявайки се на $18,05. В момента криптовалутата има пазарна капитализация от 2,56 милиарда долара, нареждайки се на 29-то място на крипто пазара. Въпреки неотдавнашния спад, Ethereum Classic стана свидетел на забележителен скок от близо 180% през юли 2022 г. Това впечатляващо рали издигна токена над предишния замах, преди да се натъкне на фаза на корекция.

Образуването на модел на низходящ триъгълник показва противопоставяне между горната съпротива на линията на тренда и подкрепата на хоризонталната зона на търсене. Въпреки отскачането си от зоната на търсене с увеличен обем, Ethereum Classic не успя да пробие съпротивата на линията на тренда, което доведе до текущата фаза на консолидация.

Прогноза за цената на Ethereum Classic 2023 – 2030 г

Гледна точка на индикаторите:

Техническите индикатори предоставят допълнителна представа за текущото настроение на Ethereum Classic. Анализът на експоненциалната подвижна средна (EMA) разкрива, че цената е изправена пред отхвърляне от 200 EMA и в момента се опитва да остане над 50 EMA. Това предполага мечи пристрастия в краткосрочен план.

Индексът на относителната сила (RSI) е 44,18, а линията на простата подвижна средна (SMA) е 50,11, което показва неутрално отклонение на пазара. Въпреки това, мечият кросоувър на линиите на дивергенцията на подвижната средна конвергенция (MACD), заедно с формирането на ленти на хистограмата под средната линия, отразяват натрупването на негативни настроения на пазара.

Прогноза и заключение:

Прогнозата за цените на Ethereum Classic зависи от способността му да пробие и да се задържи над съпротивата на тренд линията. Ако успее, това може да инициира промяна на тенденцията от корекция към напредък, привличайки купувачи и повишавайки цената. Въпреки това пазарът на криптовалута е силно нестабилен и непредсказуеми външни фактори могат значително да повлияят на цените.

От съществено значение е инвеститорите и търговците да бъдат внимателни и да проведат задълбочено проучване, преди да вземат инвестиционни решения. Нивата на подкрепа от $14,1 и $10,3, заедно с нивата на съпротива от $26,9 и $34,7, трябва да бъдат внимателно наблюдавани.

В заключение, пътуването на Ethereum Classic след отделянето от Ethereum беше интригуващо, предлагайки уникална гледна точка за децентрализацията и неизменността. Текущият анализ на цените показва фаза на консолидация, но потенциалът му да скочи нагоре остава в зависимост от способността му да преодолее нивата на съпротива. Тъй като крипто пазарът продължава да се развива, само времето ще разкрие истинската траектория на цената на Ethereum Classic.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Прогноза за цената на ETC: Анализ на потенциалния пробив на Ethereum Classic над $20" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!