Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Противоречивото предложение за протокол Parrot предизвиква протести, тъй като инвеститорите са изправени пред - 89% възвръщаемост

В ход, който предизвика шок в общността на криптовалутите, Parrot Protocol, базирана на Solana мрежа за ликвидност, представи предложение, което може да има опустошителни последици за своите инвеститори. Предложението призовава за обратно изкупуване на своите родни PRT токени за ликвидна съкровищница и преминаване към протокол без токени. Това решение не беше добре прието от общността, като много инвеститори изразиха загриженост относно значителните загуби, с които могат да се сблъскат, както е отразено в текущата възвръщаемост на инвестициите (ROI) от -89%.

Предистория и подробности за предложението

Parrot Protocol, основан през 2021 г., привлече значително внимание и набра над 89 милиона долара чрез своето първоначално предлагане на DEX (IDO) и първоначално предлагане за обмен (IEO). Настроенията на инвеститорите обаче се влошиха, тъй като текущата възвръщаемост на инвестициите показва, че те са претърпели значителни загуби от своите инвестиции. Отрицателната ROI повдига въпроси относно представянето на проекта и факторите, допринесли за обезценяването на PRT токените.

Предложението, което е отворено за гласуване до 27 юли, не предоставя изчерпателно обяснение за този ход, но споменава, че „много притежатели на PRT биха искали да осребрят своите PRT токени за тяхната стойност в хазната“. Това изявление остави много инвеститори озадачени и разочаровани, докато търсят яснота относно мотивите зад такава драстична мярка.

Разпределение на токени и контрол на екипа

Едно от основните опасения, повдигнати от общността, е концентрацията на собственост върху токени в екипа на Parrot Protocol. Според данни от CryptoRank приблизително 81% от токените се контролират от екипа. Въпреки че екипът опроверга тези твърдения в Twitter, заявявайки, че токените никога не се използват за целите на управлението, членовете на общността остават скептични.

Parrot Protocol на Solana представя предложение за преминаване без токени, инвеститорите рискуват - 89% възвръщаемост

Разбивката на разпределението на токени, предоставена от CryptoRank, показва, че 35% от токените са били разпределени като стимули за протоколи, 20% като екип и ангели, 10% като публични продажби, 20% като начални кръгове и 15% като други. Този модел на разпространение повдигна вежди, като някои членове на общността предполагат, че той предпочита вътрешни лица пред обикновени инвеститори.

Противоречивото предложение идва в резултат на промените, направени в токеномиката на Parrot Protocol през ноември 2022 г. През това време протоколът значително съкрати периода на заключване на своя токен от 12 месеца до само 7 дни, цитирайки повишена гъвкавост за заинтересованите страни да влизат или излизат от своите позиции. Този ход обаче накара инвеститорите да се почувстват уязвими и да поставят под въпрос ангажимента на екипа за създаване на дългосрочна стойност.

Непотърсени средства и вътрешни опасения

Значителна спорна точка в общността се върти около съдбата на непотърсените средства след предложения 8-седмичен период на обратно изкупуване. Инвеститорите се опасяват, че вътрешни лица може да имат възможност да осребрят тези средства, което допълнително влошава техните загуби. Прозрачността и отчетността при управлението на касата на проекта са от съществено значение за поддържане на доверието и увереността сред членовете на общността.

Предложението беше посрещнато с остра съпротива от общността на Parrot Protocol. Много инвеститори смятат, че цената на обратно изкупуване от $0,0045 за токен е силно подценена и не отчита предполагаемата злоупотреба на хазната от екипа без съгласието на общността. Преждевременното отключване на токени за отбор и рисков капитал (VC) също предизвика възмущение, тъй като поставя по-голямата част от собствеността върху токени в ръцете на вътрешни хора, което потенциално подкопава процеса на гласуване.

Заключение

Предложението на Parrot Protocol да премине без токени предизвика вълнение сред неговите инвеститори и по-широката общност на криптовалутите. С възвръщаемост на инвестициите от -89%, много инвеститори са изправени пред значителни загуби и липсата на ясна аргументация зад предложението ги кара да се чувстват несигурни за бъдещето на своите инвестиции. Концентрацията на собственост върху токени в екипа и опасенията относно прозрачността допълнително подхраниха спора. Докато периодът на гласуване продължава, остава да видим как ще се развие ситуацията и какви последици ще има този ход върху бъдещето на Parrot Protocol и неговата общност.

Публикацията на Георги Минев: "Противоречивото предложение за протокол Parrot предизвиква протести, тъй като инвеститорите са изправени пред - 89% възвръщаемост" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!