Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Протокол от FOMC: Ще има ли ново увеличение на лихвите през 2023 г.? Златото, акциите падат, докато Фед остава ястребов

Излязоха протоколи от юнското заседание на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) и комитетът реши да запази лихвените проценти непроменени за месеца, като по-късно се очаква допълнително затягане на политиката.

Федералният резерв гласува единодушно да запази лихвените проценти стабилни, според протокола от заседанието на FOMC, публикуван в сряда, 5 юли.

Според протокола от срещата на FOMC през юни, проучване на първични дилъри и участници на пазара, проведено от Open Market Help Desk, преобладаващото мнозинство от респондентите не очакват промяна в лихвените проценти на тази среща.

Въпреки че средната линия в анкетите не показва увеличение на процента до началото на 2024 г., има широк диапазон от отговори. Те смятат, че последващите дискусии вероятно ще доведат до по-нататъшно затягане на политиката.

Въпреки че повечето членове вярваха, че предстоят по-нататъшни повишения на лихвените проценти, политиците взеха решението поради опасения за икономическия растеж. След извършването на 10 последователни повишения на лихвените проценти, те видяха възможност да пропуснат срещата през юни, като се позоваха на забавяне на политиката и други опасения.

Ще има ли още две повишения на лихвите преди края на годината?

Политиците аргументираха, че „запазването на целевия диапазон непроменен на тази среща ще им даде повече време да оценят напредъка на икономиката към целите на Комитета за максимална заетост и ценова стабилност“.

Членовете на FOMC изразиха колебание поради редица обстоятелства. Кратката пауза ще даде време на комисията да оцени въздействието на повишенията на лихвите, които възлизат на общо 5 процента, най-голямото от началото на 80-те години, твърдят те.

  • Членовете на FOMC също така прогнозират, че може да са необходими още две увеличения на референтната лихва по кредитите преди края на годината, за да се намали инфлацията.

Биткойн стабилен над $29 000, тъй като FOMC очаква 0,25% увеличение на лихвите

Според ревизираното обобщение на икономическите прогнози на Фед, средната прогноза сред членовете на FOMC сега показва, че политиците смятат, че лихвата по федералните фондове ще достигне 5,6% до края на годината спрямо 5,1%, очаквани през март. Това предполага, че Фед може да извърши още две повишения на лихвените проценти с четвърт пункт на последните си четири планирани срещи за годината. Според CME FedWatch Tool, вероятността за повишаване на лихвения процент с четвърт пункт през юли сега е 88,7%, като остават около 21 дни до следващата среща.

Въпреки че досега икономиката на САЩ издържа добре на строгата парична политика, опасенията остават. Въпреки че инфлацията е основното безпокойство, някои членове са загрижени за състоянието на банковия сектор в светлината на три фалита по-рано тази година. Спадът в сектора може да доведе до по-строги условия за кредитиране, казаха те.

Още предизвикателства за Фед?

Банковата система на САЩ е силна и надеждна. Очаква се ограниченията върху кредитите за домакинствата и бизнеса да окажат влияние върху заетостта, инфлацията и икономическия растеж. Степента на тези последствия остава неизвестна. Въпреки това комисията беше доста загрижена за рисковете от инфлация.

В дългосрочен план комисията цели да постигне максимална заетост и 2 процента инфлация. Комитетът реши да поддържа целевия диапазон за лихвата на федералните фондове от 5 процента до 5-1/4 процента, за да постигне по-нататък тези цели. Целевият диапазон, поддържан на тази среща, позволява на Комитета да оцени новите данни и техните последици за паричната политика.

Последици от публикуването на протокола от FOMC

Цените на златото са под натиск поради нарастващата доходност на държавните облигации на САЩ, по-силните валути и ястребовия тон, изразен в протокола от вчерашното заседание. Най-активният августовски фючърсен договор за злато падна с $6,80 до $1922,70 към последната сесия.

Не само това, но основните индекси на Уолстрийт се понижиха в сряда, тъй като инвеститорите анализираха протокола от последното заседание на Федералния резерв и се подготвиха за ключови икономически данни през следващите дни.

Публикуването на данните за свободните работни места в четвъртък и публикуването на официалния доклад за работните места през юни са двете ключови точки за данни за САЩ тази седмица, от които ще зависи много.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Протокол от FOMC: Ще има ли ново увеличение на лихвите през 2023 г.? Златото, акциите падат, докато Фед остава ястребов" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Shiba Inu е изпра...
Shiba Inu е изправен пред натиск от продажби: Предстои ли корекция на цената?

Анализ на цените на Shiba Inu (SHIB) Колебливостта на цените на Shiba Inu остана висока миналата седмица, наблюдавайки значителни колебания...

Solana се консоли...
Solana се консолидира в мечи модел на вимпел: показателите предполагат мечи настроения

Анализ на цените на Solana (SOL). В момента цената на Solana се консолидира, за да формира модел на вимпел след значителен скок нагоре през...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!