Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Процентът на финансиране на DogeCoin остава на исторически ниски нива

Процентът на...
Процентът на финансиране на DogeCoin остава на исторически ниски нива

Процентът на финансиране на Dogecoin остава на исторически ниски нива, сигнализирайки за несигурност сред търговците

От 2 април процентът на финансиране на Dogecoin (DOGE) се задържа на забележително ниски нива, състояние, което не е наблюдавано от началото на февруари.

За тези, които не са запознати, процентът на финансиране представлява разходите, свързани с поддържането на постоянна позиция. Положителният процент на финансиране показва силна склонност към сделки с дълъг ливъридж. Обратно, отрицателното четене предполага преобладаващи мечи настроения с доминиране в къси позиции.

В случая с Dogecoin финансирането не е станало отрицателно. Изключително ниското му положително отчитане обаче предполага, че възходящите настроения са потиснати, като търговците таят скромни очаквания по отношение на краткосрочната траектория на монетата.

Понастоящем на цена от $0,15 на фона на скорошен спад на цените през последните два дни, Dogecoin е изправен пред перспективата за намаляване на лихвените проценти, съвпадащи с намаляващите цени, потенциално оставяйки дългите позиции невъзнаградени.

Мечи сигнали се появяват от данните във веригата на Dogecoin

Нетната реализирана печалба на Биткойн достига почти исторически нива

Освен нивата на финансиране, анализът на нивата на ликвидация добавя към мечия разказ. Нивата на ликвидация служат като индикативни ценови точки, където могат да се развият значителни ликвидационни събития, задействани, когато позицията на търговец е принудително затворена поради невъзможност да се изпълнят изискванията за маржин, често влошени от използването на висок ливъридж на фона на нестабилност на пазара.

В момента ликвидността на Dogecoin между $0,15 и $0,18 изглежда липсва, което предполага ограничено движение в тази посока. Следователно търговците, отварящи дълги позиции в рамките на този диапазон, са изправени пред повишен риск от ликвидация. Делтата на кумулативните нива на ликвидация (CLLD) обаче предлага различна перспектива.

Отрицателен CLLD, както се наблюдава в момента в случая на DOGE, предполага повишаване на късите нива на ликвидация. Въпреки това се появява възходящо пристрастие по отношение на ценовото действие. Индикаторът сигнализира за сценарий, при който късните къси позиции се сблъскват с последици, докато се опитват да се възползват от пазарните спадове, намеквайки за потенциален отскок в полза на дългите позиции. Въпреки това търговците се съветват да проявяват предпазливост.

Навигиране на волатилността: Последици преди халвинга на Биткойн

Трябва да се отбележи, че предстоящото четвърто преполовяване на Биткойн (BTC), планирано през следващите шест до седем дни, въвежда допълнителен слой волатилност. Историческият прецедент показва значителни колебания на цените в навечерието на такива събития, като ефектите на пулсации се простират отвъд Биткойните, за да засегнат алткойни като доджкойн.

Тъй като динамиката на пазара се развива, предпазливостта остава от първостепенно значение. Докато Dogecoin може да проявява устойчивост на фона на пазарни турбуленции, по-широкият пазар на криптовалутите, включително DOGE, може да се сблъска с изразени колебания. Търговците се призовават да действат внимателно и да останат бдителни на фона на променящите се пазарни условия.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Процентът на финансиране на DogeCoin остава на исторически ниски нива" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!