Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

PYUSD от Paypal: Стабилен претендент в Stablecoin Arena

PYUSD от Paypal:...
PYUSD от Paypal: Стабилен претендент в Stablecoin Arena

PYUSD на Paypal: изоставане в надпреварата за стейбълкойни въпреки скока на крипто пазара

В резултат на стабилен пазар на криптовалути, с глобални обеми на търговия, достигащи зашеметяващите $203 милиарда за един ден, стабилните монети привлякоха значително внимание, включвайки впечатляващите $133 милиарда от тази обща сума. На фона на този пазар PYUSD на Paypal си осигури позиция сред десетте най-добри стабилни монети, обвързани с щатския долар. Въпреки това, въпреки възходящата тенденция на пазара, PYUSD поддържа сравнително слабо присъствие на тази конкурентна сцена.

Пазарната динамика на PYUSD: Поглед отблизо

От дебюта си на блокчейн платформата Ethereum преди 217 дни, PYUSD непрекъснато се изкачва в класациите, за да се утвърди като виден играч на пазара на стабилни монети. Понастоящем заемащ деветата позиция, сгушен между USDP и FRAX на Paxos, пътуването на PYUSD се характеризира със скромно движение въпреки преобладаващия пазарен плам.

Колебания на пазарната капитализация и циркулиращо предлагане

Трябва да се отбележи, че PYUSD претърпя спад в пазарната си стойност през последния месец, намалявайки от $305 милиона до текущата си оценка от $221 милиона, отбелязвайки значително намаление от 25,8% в предлагането му. Според данни от Etherscan, 224 милиона токена в момента са в обращение, като PYUSD е свидетел на 53 472 транзакции от създаването си. Разпределението на PYUSD е съсредоточено сред няколко избрани, като Curve Finance се очертава като най-големият притежател, осигурявайки 16,76% от предлагането си, следван от Defiance Capital и Crypto.com.

Търговска дейност: изоставане от утвърдени конкуренти

Ethena (USDe): Изгряващата звезда в Stablecoin Arena привлича вниманието на индустрията

Въпреки значителната си подкрепа от Paypal, PYUSD изостава от водещите стабилни монети по отношение на търговска активност. През последните 24 часа зашеметяващите 93 токена, както стабилни монети, така и нестабилни монети, надминаха PYUSD по обем на търговия. Със само $15,5 милиона сделки в рамките на същия период от време, PYUSD бледнее в сравнение с USDT, FDUSD и USDC, наред с други. Дори BUSD на Binance-Peg и CRVUSD на Curve Finance надминаха PYUSD по отношение на обема на търговия.

Предстоящи предизвикателства и конкуренция

Докато страхотното присъствие на Paypal в сектора на плащанията и финансите позиционира PYUSD като претендент, стейбълкойнът е изправен пред ожесточена конкуренция от установени партньори като USDT, USDC и DAI. Седем месеца след своето пътуване PYUSD се бори с намаляващия обем на търговия и циркулиращото предлагане, подчертавайки предизвикателствата, присъщи на установяването на опорна точка на конкурентния пазар на стабилни монети.

В заключение, докато PYUSD на Paypal е обещаващ като стабилна монета, неговото пътуване е белязано от огромната конкуренция и развиващата се пазарна динамика. Тъй като пазарът на криптовалутите продължава да се развива, пътят напред за PYUSD ще изисква стратегически маневри и иновации, за да затвърди позицията си сред нарастващия набор от предложения за стейбълкойни.

Публикацията на Сребрин Петров: "PYUSD от Paypal: Стабилен претендент в Stablecoin Arena" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред потенциален „срив през лятото“

Анализаторът Бенджамин Коуен предупреждава за потенциален „срив през лятото“ за Биткойн: Какво трябва да знаят инвеститорите...

Анализиране на сп...
Анализиране на спада на Биткойн

Анализ на Биткойн: разбиране на скорошния спад и прогнозиране на бъдещи тенденции Пазарите на криптовалути станаха свидетели на още един...

Цените на Bitcoin...
Цените на Bitcoin и Ethereum се сринаха на фона на изявленията на Фед

Волатилност на пазара на криптовалута: цените на Биткойн и етериум се сринаха на фона на изявленията на Фед Цените на Bitcoin и Ethereum се...

Директора на Ripp...
Директора на Ripple Дейвид Шварц разказва за ранната инвестиция в Ethereum

Главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц говори за ранната инвестиция в Ethereum: Разкрити са прозрения и противоречия Вникване в...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!