Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Разкриване на практиките за данни на най-добрите крипто приложения

Разкриване на...
Разкриване на практиките за данни на най-добрите крипто приложения

Прозрения за събирането на данни от популярни приложения за криптовалута разкриват различни практики за поверителност

Анализът на Surfshark поражда опасения за поверителността

В скорошен анализ, извършен от фирмата за киберсигурност Surfshark, практиките за събиране на данни на 15-те най-популярни приложения за криптовалута бяха подложени на проверка, хвърляйки светлина върху различните подходи към поверителността на потребителите. Водещият изследовател Агнеска Сабловская подчерта централната роля на поверителността на данните в сферата на криптовалутата и сподели изненадващи открития, особено по отношение на Binance и Binance.US.

Рамката на изследването

Проучването на Surfshark се фокусира върху 15 приложения с най-много изтегляния в западните страни през 2023 г., произхождащи от платформата AppMagic. Анализът, проведен на 7 ноември 2023 г., включваше събиране на данни от страницата на Apple App Store на всяко приложение. Тези данни обхващат 32 уникални точки, групирани в 12 категории. Докладът беше публикуван първоначално на 14 ноември с последваща проверка, потвърждаваща последователни практики за събиране на данни във всички анализирани приложения.

Различни практики за събиране на данни

Проучването разкри забележими разлики в практиките за събиране на данни от популярни крипто приложения. Robinhood се очертава като приложението с най-голямо събиране на данни, събирайки 20 точки от данни, следвано плътно от Crypto.com с 18 точки от данни. За разлика от тях беше установено, че ориентирани към поверителността приложения като Bybit и Binance събират само по четири точки от данни, докато Trust събра само една от 32.

Фокусът обаче се измести отвъд количеството събрани данни как се управлява, с акцент върху проследяването на потенциални потребители.

Управление и проследяване на данни

Разкриване на следващите звезди на крипто

Surfshark изтъкна решаваща разлика между най-добрите приложения, като посочи, че девет от тях, включително Robinhood, използвайте събраните данни за целите на проследяването на потребителите. Това включва споделяне на потребителски данни с трети страни рекламодатели или брокери на данни. Binance.US оглави списъка, използвайки почти две трети от събраните потребителски данни за проследяване, докато неговият глобален аналог Binance използва само една точка от данни за тази цел.

Изненадващият случай на Binance.US беше особено забележително, тъй като приложението, фокусирано върху САЩ, събра четири пъти повече данни от глобалното приложение Binance, въпреки че имаше по-малко функции. Несъответствието в данните повдигна въпроси относно управлението на информацията за потребителите.

Притеснения относно поверителността и препоръки

Surfshark подчерта, че основната загриженост се простира отвъд обема на събраните данни до това как те се управляват и използват . Проучването подчертава, че потребителски данни, свързани с идентичности, се събират от 10 от 15-те анализирани приложения, като Kraken събира 11 уникални точки от данни, включително финансова информация и данни за взаимодействие с продукти.

Водещият изследовател призна, че известно ниво събирането на данни може да е необходимо за функционалността на приложението или спазването на местните закони. Потребителите обаче бяха посъветвани да бъдат бдителни, особено ако се събират и използват прекалено много данни, свързани с потребителски самоличности, за целите на проследяването.

Поверителност на данните в пазара на криптовалутите

С развитието на пазара на криптовалута , гарантирането на поверителността на потребителя става от първостепенно значение. Sablovskaja посочи, че въпреки че събирането на данни може да е необходимо, потребителите трябва да внимават относно приложенията, събиращи прекомерни данни, особено ако са свързани с потребителски идентичности и се използват за проследяване.

В заключение тя подчерта важността на потребителя обучение относно практиките за събиране на данни и насърчаване на мислене, съобразено с поверителността, когато се ангажирате с приложения за криптовалута. С нарушенията на поверителността и регулаторния контрол в индустрията, потребителите се призовават да бъдат информирани и да предприемат проактивни мерки, за да защитят личната си информация в цифровата среда.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Разкриване на практиките за данни на най-добрите крипто приложения" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!