Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ripple: спестяванията на Blockchain от 10 милиарда долара за трансгранични плащания до 2030 г.

Според скорошен доклад, публикуван от мрежата за дигитални плащания Ripple в сътрудничество със Съвета за по-бързи плащания на САЩ (FPC) на 29 юли, се очаква трансформиращите възможности на блокчейн да доведат до значителни икономии на разходи за финансовите институции, потенциално достигащи 10 милиарда долара до 2030 г.

Докладът се основава на цялостно проучване, което включва 300 лидери в плащанията от различни сектори по света, включително финтех, банкиране и търговия на дребно, представляващи 45 различни държави. Отговорите бяха ясни и решителни, като преобладаващите 97% от тези лидери изразиха твърдо убеждение, че блокчейн технологията ще играе решаваща роля в улесняването на по-бързи платежни системи през следващите три години.

Juniper Research, независима изследователска фирма, подкрепя тази оптимистична перспектива. Той подчертава потенциала на блокчейн за драматично повишаване на ефективността и намаляване на разходите за финансовите институции, извършващи трансгранични транзакции. Приблизителните спестявания от 10 милиарда долара до 2030 г. демонстрират мащаба на въздействието, което блокчейн може да има върху глобалния финансов пазар.

Една забележителна прогноза, направена в доклада, е очакваното нарастване на глобалните трансгранични платежни потоци до 2030 г. Докладът прогнозира, че тези потоци ще достигнат удивителните 156 трилиона долара, движени от комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 5%. Този растеж отразява непрекъснато нарастващата взаимосвързаност на глобалната икономика и нарастващото значение на безпроблемните трансгранични транзакции.

Докладът подчертава и различните мнения сред анкетираните лидери в плащанията. Въпреки че 50% от тях изразиха увереност, че повечето търговци ще приемат плащания с криптовалута през следващите три години, имаше различни нива на увереност по отношение на времевата рамка за такова широко разпространено приемане. Някои вярваха, че това ще се случи през следващата година, докато други очакваха по-постепенен преход.

Проучване на Ripple: Blockchain е готов да намали разходите за трансгранични плащания с $10 милиарда до 2030 г.

Перспективата блокчейн да трансформира трансграничните плащания не е лишена от предизвикателства. Въпроси като мащабируемост, съответствие с нормативните изисквания и доверие на потребителите трябва да бъдат разгледани, за да се отключи напълно потенциалът на технологията. Въпреки това, много експерти и лидери в индустрията остават оптимисти за преодоляването на тези препятствия, предвид осезаемите ползи, които блокчейн предлага по отношение на сигурност, прозрачност и ефективност.

Присъщите характеристики на Blockchain осигуряват солидна основа за по-бързи и по-рентабилни трансгранични плащания. Неговият децентрализиран характер елиминира нуждата от посредници и намалява времето и разходите, свързани с трансграничните транзакции. Освен това прозрачността, осигурена от блокчейн технологията, позволява проследяване и валидиране на транзакции в реално време, като допълнително повишава сигурността и намалява риска от измами.

Освен това потенциалът блокчейн да наруши традиционните платежни системи се простира отвъд финансовите институции. Докладът предполага, че различни сектори, включително финтех, банкиране и търговия на дребно, активно проучват блокчейн решения за своите платежни процеси. Този нарастващ интерес показва широко разпространено признание за трансформиращата сила на технологията в индустриите.

Както при всяка разрушителна иновация, широкото приемане може да отнеме време и сътрудничеството между играчите в индустрията и регулаторните органи ще бъде от решаващо значение за оформянето на бъдещето на базираните на блокчейн трансгранични плащания. Въпреки това, констатациите в доклада, съчетани с подкрепата на реномирани изследователски фирми, служат като силно одобрение на потенциала на блокчейн да промени глобалния финансов пазар.

В заключение, докладът, публикуван от Ripple и US Faster Payments Council, предоставя убедителна визия за потенциала на блокчейн технологията да революционизира трансграничните плащания. С прогнозирани спестявания от 10 милиарда долара до 2030 г. и очакван скок на глобалните потоци от плащания, трансформиращата сила на блокчейна е очевидна.

Източник: https://azcoinnews.com/blockchains-10-billion-savings-in-cross-border-payments-by-2030-a-transformational-vision-supported-by-97-ripple-report.html

Публикацията на Николай Кръстев: "Ripple: спестяванията на Blockchain от 10 милиарда долара за трансгранични плащания до 2030 г." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!