Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Събитието за халвинга на Litecoin успешно приключи: Какво следва за миньорите?

Дългоочакваното събитие за халвинга на Litecoin най-накрая се състоя, отбелязвайки важен крайъгълен камък в историята на криптовалутата. На 2 август 2023 г., при блок 2 520 000, блокчейнът Litecoin изпълни своята автоматизирана процедура за халвинга, като ефективно намали наградите за блок до 6,25 Litecoin на блок. Докато прахът се утаява, миньорите сега се борят с последиците от тази важна промяна.

, често наричан „среброто към златото на Биткойн“, е бил виден играч на пазара на криптовалута от създаването си през 2011 г. Основана от Чарли Лий, дигиталната валута е създадена като разклонение на Биткойн, с цел да осигури по-бързо време за транзакции и по-ниски такси. Събитието за халвинга на Litecoin се случва приблизително на всеки четири години или след копаене на 840 000 блока. Процесът е кодиран в блокчейна, за да контролира скоростта на емитиране на монети и да осигури фиксирано предлагане, което го прави по-оскъдно с времето.

Преди халвинга, копачите получаваха 12,5 Litecoin за всеки успешно изкопан блок. Сега, след като халвинга приключи, наградата е намалена наполовина до 6,25 Litecoin. Това намаление на наградите може да има значителни последици за миньорската общност, тъй като печалбите им са пряко свързани с броя Litecoin, които печелят за валидиране на транзакции.

Чарли Лий, основателят на Litecoin, прецени несъответствията при халвинга на обратното броене, наблюдавани от различни източници, твърдейки, че таймерът NiceHash е най-точният. Независимо от незначителните разлики, всички отброявания сочеха към една и съща дата, 2 август 2023 г., за събитието за халвинг на Litecoin. Успешното провеждане на това събитие засилва ангажимента на Litecoin към неговата предварително програмирана парична политика, разграничавайки го от традиционните фиатни валути.

Litecoin води крипто плащания преди събитието за халвинга: защо, въздействие и какво следва?

В допълнение към събитието за халвинга, цената на Litecoin претърпя известни колебания през последния месец. В началото на юли цените на LTC скочиха, надхвърляйки $110 за първи път от април 2022 г. Инерцията обаче не се задържа и цените започнаха да се понижават в дните, водещи до халвинга. В момента Litecoin се движи около $87,95, което показва лек спад от стойността му преди две седмици, когато се търгуваше на около $92.

Въпреки неотдавнашната нестабилност на цените, Litecoin остава важен играч на пазара на криптовалута. Като 12-та по големина криптовалута по пазарна капитализация, тя може да се похвали с пазарна капитализация от 6,8 милиарда долара. Ежедневният обем на търговия възлиза на значителни $1,14 милиарда, което показва активен и ликвиден пазар за Litecoin.

Към момента има приблизително 73,5 милиона LTC в обращение, като максималното предлагане е ограничено до 84 милиона монети. Контролираното предлагане, съчетано със скорошното събитие за халвинга, може да има последици за недостига на монетата и възприеманата стойност с течение на времето. Към момента на писане се търгува на $88, спад от 6% за 24 часа.

Източник: https://azcoinnews.com/litecoin-halving-event-successfully-completed-whats-next-for-miners.html

Публикацията на Олег Димитров: "Събитието за халвинга на Litecoin успешно приключи: Какво следва за миньорите?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!