Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

САЩ приемат резолюция срещу правилото на SEC за крипто попечителство

САЩ приемат резолюция...
САЩ приемат резолюция срещу правилото на SEC за крипто попечителство

Камарата на представителите на САЩ приема двупартийна резолюция срещу правилото на SEC за попечителство на крипто

В значителна двупартийна стъпка, Камарата на представителите на САЩ прие резолюция, насочена към отмяна на правилото на Комисията за ценни книжа и борси (SEC), което задължава попечителите на криптовалута да записват притежанията на клиенти като пасиви. Тази законодателна стъпка подчертава нарастващото несъответствие между регулаторните рамки и развиващия се пазар на цифровите активи.

Двупартийната подкрепа оспорва позицията на SEC

Резолюцията събра подкрепа както от републиканците, така и от значителен брой демократи, отразявайки широко разпространената загриженост относно счетоводния бюлетин № 121 на персонала на SEC (SAB 121), издаден през 2022 г. SAB 121 изисква финансовите институции, държащи криптовалути от името на клиенти, да третират тези притежания като пасиви, което мнозина твърдят, че поставя неоправдана финансова тежест върху крипто попечителите.

Републиканецът Патрик Макхенри, председател на Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, разкритикува подхода на SEC, определяйки SAB 121 като регулаторно превишаване. Той твърди, че регламентът се намесва в начина, по който финансовите институции защитават цифровите активи на американците, маскирайки се като насоки на персонала.

За разлика от това, представителят на демократите Максин Уотърс защити регламента на SEC, подчертавайки неговата роля за поддържане на прозрачност в рамките на крипто институциите и защита на потребителите от измами, цитирайки случаи на фалита на известни крипто фирми.

Отговорът на Белия дом и Сената

Tether революционизира собствеността върху активи с пускането на платформа за токенизация без попечителство

Въпреки двупартийното съгласие на Камарата, резолюцията е изправена пред несигурност, докато напредва към Сената. Белият дом изрази опозиция, сигнализирайки намерението на президента Байдън да наложи вето на резолюцията, ако тя мине в Сената. Администрацията е загрижена, че отмяната на SAB 121 може да влоши финансовата нестабилност и пазарната несигурност на и без това нестабилния американски пазар.

Въпреки това, сенатор Синтия Лумис, виден защитник на сектора на цифровите активи, въведе съпътстваща мярка в Сената, показваща продължаващи законодателни усилия за промяна на управлението и регулирането на цифровите активи.

Коди Карбоун, вицепрезидент по политиката в Камарата за дигитална търговия, изрази оптимизъм относно резолюциите срещу SAB 121. Той обаче изрази разочарование от потенциалното президентско вето, подчертавайки опасенията на индустрията.

Последици и перспективи

Решението на Камарата да отмени правилото за крипто попечителство на SEC бележи значително развитие в регулаторния пазар на цифровите активи. Ако резолюцията стигне до Сената, това ще има дълбоки последици за оперативната среда на финансовите институции, работещи с криптовалути, и за по-широката стабилност на пазара. Продължаващият дебат отразява сложното взаимодействие между регулаторния надзор и иновациите в пространството на цифровите активи, като заинтересованите страни следят отблизо развитието, докато законодателният процес се развива.

Публикацията на Роберт Петров: "САЩ приемат резолюция срещу правилото на SEC за крипто попечителство" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!