Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC се стреми да „надмине Конгреса“ в съдебно дело срещу Coinbase

Конгломерат от блокчейн про-блокчейн групи обединиха усилията си, за да твърдят, че делото на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) срещу Coinbase е опит за „узурпиране на властта на Конгреса“ и Надзорният съдия трябва да уважи искането на компанията за прекратяване на делото .

През юни SEC съди Coinbase за продажба и търговия с ценни книжа на своята платформа, въпреки че никога не е била регистрирана като фондова борса. Някои от тези предполагаеми „ценни книжа“ включват водещи крипто активи като Cardano (ADA), Solana (SOL) и Polygon (MATIC).

Писмото, „с което се иска“ съдът да „издаде решение на Coinbase относно защитата“ повтаря предишния аргумент на компанията, че SEC не е имала широки законови изисквания за крипто сектора на първо място.

„Текстът за състоянието, историята, прецедентът и здравият разум осуетяват опита на SEC да пренапише дефиницията на „инвестиционен договор“, за да постигне продажби на цифрови активи без никакви съпътстващи усложнения. всякакви текущи договорни задължения“.

Издателите на писмото включват Blockchain Association, Crypto Council for Innovation, Chamber of Progress и Consumer Technology Association.

Американски сенатор, крипто лобисти подкрепят Coinbase срещу съдебно дело срещу SEC

В своите аргументи, представени в края на юни, Coinbase се позовава на „доктрината на големия въпрос“ - правен прецедент, който ясно показва, че само Конгресът има правомощието да отговаря на въпроси, свързани с политиката. имат голямо икономическо и политическо въздействие, а не регулаторите.

Amici се съгласява, че делото е „класически случай с големи въпроси“, където се опитва да въведе „трансформиращо разширяване“ на силата си чрез регулиране на почти всички продажби на цифрови активи – дори на вторичния пазар. Скорошно решение по делото на SEC срещу Ripple Labs предполага, че SEC не може да претендира за това право.

Както беше посочено от Джи Ким, главен съветник на Съвета за иновации в криптовалутите, Конгресът все още обмисля законодателство за установяване на ясни класификации и регулаторна юрисдикция върху криптовалутите, например като Закон за финансови иновации и технологии (FIT) за 21-ви век.

„SEC се опитва да съкрати законодателния процес и да поеме властта да се занимава с въпроси от голямо икономическо и политическо значение, като набляга на погрешното си тълкуване на действията по прилагане“, каза Ким., написа в Twitter в петък.

https://tapchibitcoin.io/sec-tim-cach-vuot-mat-quoc-hoi-trong-vu-kien-voi-coinbase.html

Публикацията на Сребрин Петров: "SEC се стреми да „надмине Конгреса“ в съдебно дело срещу Coinbase" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!