Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC твърди, че Coinbase е познавала закона за ценните книжа

SEC се противопостави на твърденията на Coinbase в неотдавнашно подаване, твърдейки, че борсата за криптовалута е била наясно с потенциалното прилагане на федералните закони за ценни книжа към нейните листинги. SEC подаде отговор на отговора на Coinbase, че агенцията няма юрисдикция да заведе дело срещу нея. Миналия месец SEC съди Coinbase, твърдейки, че компанията работи като нерегистриран брокер, клирингова къща и борса, изброявайки няколко криптовалути, които се квалифицират като нерегистрирани ценни книжа.

SEC отговаря на твърденията на Coinbase, че няма юрисдикция

В подаването си в петък агенцията заяви, че се противопоставя на всяко предложение за съдебно решение, което Coinbase може да подаде. Освен това той поиска от съда да отхвърли аргументите на Coinbase, че делото нарушава доктрината на основните въпроси и други опасения.

Агенцията спомена, че Coinbase твърди, че не е знаела, че нейното поведение може да наруши федералните закони за ценните книжа. Coinbase предположи, че одобрението на агенцията на нейната декларация за регистрация през 2021 г. потвърждава законността на основните й бизнес дейности. Агенцията обаче твърди, че Coinbase преди това е приела правната рамка, създадена от Върховния съд на САЩ, за да определи дали определени активи отговарят на изискванията на федералните закони за ценни книжа. Освен това Coinbase обезсърчи емитентите на крипто да правят изявления, традиционно свързани с ценни книжа.

Coinbase е знаела за нарушения на закона за ценните книжа, твърди SEC в писмо

SEC посочи, че публичните документи на Coinbase признават потенциалния риск котираните активи да се считат за ценни книжа. Това показа, че Coinbase разбира възможността законите за ценните книжа да се прилагат към нейното поведение и е наясно с правилата, регулиращи законността на нейните действия. Въпреки това Coinbase взе премерено решение да поеме този риск, за да разрасне бизнеса си.

Оборване на погрешни аргументи и основни въпроси относно доктрините

SEC също очерта своето опровержение на предложението за решение на Coinbase, подчертавайки два погрешни аргумента, направени от борсата за криптовалута. Coinbase твърди, че инвестиционен договор изисква официален договор и твърди, че инвестиционните договори могат да бъдат класифицирани като продажба на активи само ако се търгуват на вторични пазари.

SEC опроверга тези аргументи, заявявайки, че тестът Howey, използван за определяне дали съществува инвестиционен договор, не изисква официален договор. Освен това агенцията подчерта, че транзакциите на вторичните пазари все още могат да нарушават законите за ценните книжа. Той цитира неотдавнашната си съдебна победа срещу LBRY като пример в подкрепа на този аргумент.

По отношение на аргумента на доктрината за основните въпроси на Coinbase, SEC твърди, че случаят включва упражняването на дългогодишната власт на агенцията да налага законови изисквания. Агенцията има разрешение през 1934 г. да прилага федералните закони за ценни книжа чрез граждански правоприлагащи действия. Изслушване по делото е насрочено за 13 юли в Окръжния съд за Южния окръг на Ню Йорк. Резултатът от това съдебно дело ще има значителни последици за регулаторния надзор на борсите за криптовалута и прилагането на законите за ценни книжа в рамките на крипто индустрията.

Публикацията на Роберт Петров: "SEC твърди, че Coinbase е познавала закона за ценните книжа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!