Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Селекция от водещи новини от средата на август 2023 г

Тази седмица Конференцията на общността на Ethereum (EthCC) се проведе в Париж с над 350 лектори и 5000 слушатели.

Първият основен криптон акцент на това събитие беше дълбокото гмуркане на Виталик в историята на абстракцията на акаунта и как разработчиците са работили върху него дори преди стартирането на блокчейн мрежата от първо ниво. Съоснователят на Ethereum говори за последното предложение за подобряване на Ethereum, което може да позволи на потребителите да създават портфейли без акаунти под формата на програмируеми интелигентни договори.

Ако успее, това надграждане може да подобри глобалното приемане на Web3, като направи крипто портфейлите толкова лесни за използване, колкото имейл акаунтите.

Стани Кулечов, главен изпълнителен директор на Aave Companies, обяви пускането на Lens Protocol V2 във видео. Актуализацията на продукта Web3 има за цел да създаде децентрализирана екосистема на социалните медии. Новата версия ще включва „отворени действия“, които свързват верижни елементи със социално съдържание, правейки изживяването на Web3 социално.

Кулечов подчерта, че резултатът ще бъде един полезен за всички интернет със социални мрежи, управлявани от хора, където потребителите имат думата за бъдещото развитие на мрежата.

Протокол за взаимодействие (CCIP), който наскоро беше пуснат в основната мрежа на блокчейните Avalanche, Ethereum, Optimism и Polygon. Стартирането на CCIP има за цел да се съсредоточи върху създаването на „безопасен и сигурен интернет на договорите“, каза Назаров. „Колкото по-добре са създадени приложенията, толкова по-привлекателна ще бъде цялата тази блокчейн технология за всички хора с пари, независимо дали са големи банки, физически лица или мениджъри на активи.“ Uniswap представи нов протокол за търговия, UniswapX, на конференцията EthCC.

Този авангарден протокол с отворен код е настроен да революционизира търговията с криптовалута с функция „Холандски поръчки“, вдъхновена от холандския търг, където цената на търговска поръчка се намалява постепенно, докато не бъде изпълнена.

Биткойн новини и прогноза за 6 август 2023 г.

Протоколът предлага транзакции без газ, безплатни неуспешни транзакции и MEV защита. Вериги за приложения на Starknet: Стартиране на нова ера на решения от слой 2 L2 току-що обяви, че стекът на Starknet ще поддържа внедряването на персонализирани вериги на приложения. Тези специфични за приложението блокчейни ще позволят на разработчиците да създават персонализирани вериги с впечатляваща производителност на транзакции в секунда (TPS), ефективно преодолявайки претоварването на мрежата.

Gnosis DAO току-що представи Gnosis Pay, децентрализирана платежна мрежа, и Gnosis Card, дебитна карта на Visa. В първия случай Web3 се комбинира безпроблемно с традиционните методи на плащане, а във втория осигурява директна връзка с портфейлите по веригата. Mantle наскоро пусна алфа версия на основната си мрежа в EthCC.

Тази алфа версия предоставя платформа за разработчиците да създават и тестват dapps. Уникалната комбинация на Mantle от изпълнение на транзакция, L1 за сетълмент на Ethereum и EigenLayer за наличност на данни прави Mantle лидер в мащабирането на Ethereum.

Web3 има потенциала да коригира социалните медии и потребителските приложения, каза Шрирам Кришнан, генерален партньор във фирмата за криптовалута a16z, по време на основната бележка. Според него сега е моментът да се създадат „мащабни потребителски приложения за криптовалута за социалните мрежи“.

Крис Лайънс, генерален партньор на web3 media в a16z, говори за „скриването на кабелите“ и как може да бъде най-голямата възможност в криптовалутата да нарасне до 100 милиона потребители. Мирела Спасова, старши инженер за колекционерски аватари в Reddit, говори за това как основната цел на платформата е да привлече милиони потребители към дигиталните колекционерски предмети, както направи миналата година.

Днес Reddit привлече повече от 8 милиона потребители към своите портфейли и дигитални колекционерски аватари и генерира повече от $1 милион приходи за 30 до 100 създатели, отбеляза тя. И накрая, на фона на продължаващата еволюция и растеж на екосистемата Ethereum, разкритията на EthCC 2023 подчертават стабилната еволюция на Ethereum.

От DeFi до социалния Web3, тези иновации чертаят бъдеще, пълно с възможности за растеж и развитие, задвижвани от Ethereum. Нека видим как тези съобщения ще променят индустрията.

Публикацията на Светлана Петкова: "Селекция от водещи новини от средата на август 2023 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!