Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ще се повтори ли Bitcoin Classic Bull Run? Разкрит график за "халвинг"! Изследователски институт Huobi: Започва шум върху периферните фондове...

В четвъртък (13 юли) на азиатския пазар Биткойнът продължи да се колебае около диапазона от $30 400 и от волатилността беше установено, че пазарът е стабилен. Крипто пазарът очаква пристигането на следващия цикъл на халвинга, който се разглежда като ключов сигнал за класически бичи пазар. Изследователският институт Huobi посочи, че конкретната времева точка се очаква да бъде 27 април 2024 г. С наближаването на халвинга и краткосрочния шум, включващ външни фондове, пазарът постепенно ще се нагорещи.

Обикновено събитието за халвинга на възнаграждението за блок на Биткойн се случва приблизително на всеки четири години. Събитието за халвинга на Биткойн ще намали наполовина броя на новите Биткойни, които копачите копаят. Първоначално наградата за всеки копаен блок беше 50 Биткойна, но беше намалена наполовина за първи път през 2012 г. до 25 Биткойна, отново през 2016 г. до 12,5 Биткойна и през 2020 г. до 6,25 Биткойна. Този процес на халвинга е предназначен да контролира предлагането на Биткойн и постепенно да го доближи до максималния му лимит за емитиране.

Чрез намаляване наполовина на наградата за блок Биткойн мрежата насърчава миньорите да продължат да участват в копаене и кара предлагането на Биткойн постепенно да намалява. Тъй като събитието за халвинга ще намали икономическите стимули за копаене, то може да окаже влияние върху приходите на миньорите. Халвингът обаче също ще увеличи до известна степен недостига на Биткойни, което може да има положително въздействие върху цената.

Ще се повтори ли „класическият бичи пазар“ на пазара на халвинга?

Вземете Litecoin (LTC) като пример. Когато токенът беше преполовен за първи път, ефектът на халвинга започна 3 месеца предварително и цената на LTC също се повиши докрай, с увеличение от 420% в рамките на 3 месеца. Въпреки това, цената спадна рязко в по-късния период и нямаше увеличение на цената близо до времето за халвинга, а дългосрочно шоково състояние на ниско ниво. Причината може да е, че наградите за блок са намалени наполовина и продукцията на миньорите е намалена наполовина, което води до увеличени разходи, така че миньорите избирателно ще спрат операции. Това също ще доведе до намаляване на количеството LTC, циркулиращо на пазара. Според теорията за търсенето и предлагането намаляването наполовина на LTC ще доведе до повишаване на цената му, когато търсенето остане непроменено.

За по-добро разбиране на пазара на халвинг Биткойн може да се използва и като пример. Биткойн не отбеляза голямо увеличение около времето на третото халвинга, нито изглеждаше, че има бичи пазар на пазара на криптиране до година по-късно.

Историческите данни показват, че халвинга наистина ще насърчи покачването на цените на токените, но причината не е проста промяна в съотношението търсене и предлагане на токени, а по-вероятно да бъдат ползите от халвинга и пазарните настроения, или може да е кратко -срочен хайп, включващ външни средства. Второ, трудно е да се разбере конкретното време на началото и края на покачването на цената на токена, така че инвеститорите се нуждаят от по-изчерпателен анализ, за ​​да ръководят транзакциите. Например напредъкът на проекта, популярността на общността, работата на групата по проекта, данните, свързани с миньорите и т.н.

Съдейки по минали исторически данни, промените в цената на халвинг токените имат следните характеристики:

1. Преди официалното халвиране, цената на халвинг токените ще се покачи няколко месеца предварително;

2. Цената ще достигне високо ниво преди деня на халвинга и след това ще спадне. Възможно е да има ниско ниво близо до деня на халвинга. Препоръчително е да планирате предварително;

Изследователски институт VeDAO: Бърз поглед върху рекурсивните надписи, ординалите Lego Blocks

3. След официалното халвинга, цената на преполовените токени ще бъде по-малко засегната от халвинга и основните колебания все още ще се променят с пазара.

Изследователският институт Huobi обаче подчерта, че горните характеристики не се отнасят за Биткойн. Бичият пазар на Биткойн вероятно ще се появи една година след халвинга. Това също е бичи пазар в индустрията за криптиране, което е свързано с напредъка на индустрията и макрос. Инвеститорите трябва да разберат точно периода от време, когато токените се покачват, и да спрат печалбите навреме, за да избегнат капиталови загуби.

Тъй като пазарът на криптиране постепенно се разраства, Биткойн кеш (BCH), лайткойн и други токени скоро ще бъдат намалени наполовина и пазарът постепенно ще започне да надига концепцията за халвинг. По-долу е графикът за халвинг на ключови токени:

Пазарът за халвинга наистина ще донесе много възможности за търговците.Събитието за халвинга обикновено предизвиква вниманието на пазара към недостига на токени, което от своя страна увеличава възможността за увеличаване на цената на токените. Намаляването на предлагането и увеличаването на пазарното търсене може да доведе до повишаване на цената на токена.

„За търговци, които умеят да се възползват от волатилността, това означава повече възможности за краткосрочна търговия и теглене на печалба. Повишената волатилност на цените предоставя на търговците повече възможности за покупка и продажба, които могат да бъдат анализирани чрез технически анализ и стратегии за управление на риска да търгуват", каза изследователският институт Huobi.

Трябва да се отбележи, че въпреки че преполовяващият пазар може да донесе възможности, все още има рискове и несигурност на пазара. Въздействието на халвинга върху крипто пазара е сложно, като пазарни настроения, глобална икономическа среда и промени в политиката и т.н. Освен това различните криптовалути могат да реагират по различен начин на халвинга. Следователно инвеститорите, търговците и маркет-мейкърите трябва да вземат мъдри решения и стратегически корекции въз основа на референтни фактори и пазарни условия.

Тъй като целият крипто пазар все още е в мечи пазар, новината за халвинга може да привлече повече вниманието на инвеститорите на дребно. Историческият опит показва, че халвинга наистина носи по-голяма нестабилност на и без това нестабилния пазар. Търговците трябва да обърнат внимание на рисковете и събитието за халвинга обикновено предизвиква нестабилност на пазара, което може да доведе до резки колебания в цените на токените. Тази пазарна несигурност може да увеличи риска от търговия, особено за краткосрочните търговци. Бързото покачване или спадане на цената може да накара търговците да купуват или продават в неподходящ момент, което води до загуби.

В допълнение събитието за халвинга може да доведе до намалена ликвидност на пазара. Поради нестабилността на цените и повишената търговска активност, пазарите може да станат по-нестабилни и може да възникнат разширяващи се спредове между офертата и офертата. Това може да увеличи транзакционните разходи и трудностите при изпълнението на транзакциите.

И накрая, има информационна асиметрия.Събитието за халвинг може да предизвика различни слухове и неточна информация вътре и извън пазара. Тази информационна асиметрия може да накара търговците да вземат грешни решения. Търговците трябва да бъдат внимателни с различните източници на информация и да провеждат адекватни проучвания и анализи, за да получат точна и надеждна информация.

Като цяло, търговците трябва да оценят и уловят възможностите на пазара, който намалява наполовина, според собствената си толерантност към риска, инвестиционните цели и стратегиите за търговия, така че да увеличат максимално потенциала на пазара.

Публикацията на Георги Минев: "Ще се повтори ли Bitcoin Classic Bull Run? Разкрит график за "халвинг"! Изследователски институт Huobi: Започва шум върху периферните фондове..." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!