Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сигурен токен Сигурен токен: Сигурен токен, който трябва да отговаря на разпоредбите на US SEC и различни страни

Подобно на ICO, STO е инструмент за набиране на средства. STO се генерира като токен за сигурност, по-известен като токени за сигурност. Някои от техните разпоредби правят издателите на токени отговорни за действията си и трябва да работят под законов надзор. Ако не се съобразят, те ще бъдат наказани, и докато има очакване да се спечели от усилията на другите, токените се класифицират като токени за сигурност.

Сигурен токен Сигурен токен

Токените за сигурност са криптовалути, които преминават теста Howey. Те обикновено извличат стойността си от външно търгуеми активи и тъй като токените се считат за ценни книжа, те трябва да отговарят на разпоредбите на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), което може да доведе до глоби за неспазване.

Така нареченият тест Howey е стандартът, установен от Върховния съд на САЩ при изслушване на делото между Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и Howey Company. Докато следните четири критерия са изпълнени едновременно, ще бъде определени като ценна книга:

  1. Въпреки че инвестицията с пари буквално се отнася до пари, критериите за преценката им в практически приложения са доста свободни.Докато се използват ценни предмети, не се ограничава до пари, като инвестиция в оборудване или различни ресурси.

  2. Генерирането на очаквани инвестиционни ползи, като закупуване на акции, отговаря на дефиницията на този елемент, тъй като широката общественост разглежда акциите като начин за инвестиране и управление на пари, а целта на купуването е главно печалба. Освен това, ако основната цел на инвеститори като ICO е да изчакат токените да потекат на вторичния пазар и да ги препродадат, за да направят печалба, те също отговарят на това определение. Въпреки това, ако основната цел на токена е да служи като ваучер за използване на определена функция, той обикновено няма да отговаря на този елемент.

  3. Инвестиране в конкретен бизнес По същия начин акциите със сигурност отговарят на това определение, тъй като набраните средства са за бизнеса на компанията. Ако се приложи към ICO, повечето ICO също отговарят на тази категория.

  4. Всички печалби идват от усилията на трети страни или емитенти. Инвеститорите в акции обикновено не участват във вземането на решения и бизнеса на компанията и получават компенсация само чрез парични инвестиции. В случай на ICO, ако притежателите на токени трябва да платят нещо различно от пари за проекта, тогава този елемент няма да бъде изпълнен.

Какви разпоредби уреждат токените за сигурност?

Като вземем за пример Съединените щати, токените за сигурност са предмет на разпоредбите на SEC за ценни книжа и трябва да отговарят на изискванията от първия ден. В Съединените щати токените за сигурност трябва да отговарят на следните разпоредби:

Рег Д

Съгласно федералните закони за ценни книжа всяко предлагане или продажба на ценни книжа трябва да бъде регистрирано или освободено от SEC. Reg D предоставя редица изключения от изискванията за регистрация, което позволява на определени компании да предлагат и продават своите ценни книжа, без да регистрират предлагането в SEC. Въпреки че не е необходимо да регистрират своите предложения за ценни книжа в SEC, те трябва да подадат по електронен път така наречения формуляр D в SEC след първата продажба на техните ценни книжа.

Дори когато една компания се възползва от освобождаването от регистрация, компанията трябва да се погрижи да предостави на инвеститорите достатъчно информация, за да избегне нарушаването на разпоредбите за борба с измамите на законите за ценните книжа. Това означава, че всяка информация, която една компания предоставя на инвеститорите, не трябва да съдържа неверни или подвеждащи твърдения. По същия начин компаниите не трябва да изключват никаква информация, ако пропускът прави информацията, предоставена на инвеститорите, невярна или подвеждаща.

Reg A +

Регистрацията за публични предлагания е освободена. Reg A+ има две нива на емитиране: Tier 1, за емисии до $20 милиона за 12-месечен период, и Tier 2, за емисии до $50 милиона за период от 12 месеца. За оферти до $20 милиона компаниите могат да изберат да продължат съгласно изискванията на ниво 1 или ниво 2. И двете фази на предлагането имат определени основни изисквания, включително изисквания за допустимост на компанията, разпоредби за отстраняване на лоши участници, разкриване на информация и други.

Дългогодишният природозащитник RFK Jr. Не е толкова сигурен, че Биткойнът кипи океаните

Рег С

Reg S е регламент, който регулира американските компании за чуждестранни инвеститори. За инвеститори извън Съединените щати (офшорни инвеститори), инвеститорите извън САЩ имат право да инвестират в американски компании.Няма ограничения за богатството на инвеститорите, не се изисква регистрация в SEC и могат да се издават акции и облигации.

Тъй като активите, представени от токените за сигурност, вече съществуват в реалния свят, те действат като мост между традиционните финанси и света на блокчейн.

Сигурни токени = Инвестиционни договори

По същество токенът за сигурност е инвестиционен договор, който представлява законна собственост върху физически или цифров актив, като недвижим имот или ETF, който трябва да бъде проверен в блокчейна.

След като потвърдят собствеността, притежателите на токени за сигурност могат:

  1. Обменете токени за други активи

  2. да ги използвате като обезпечение за заем

  3. съхранявайте ги в различни портфейли

Истинската стойност на токените за сигурност е как те напълно предефинират какво означава „собственост“ и го разпространяват на хора по целия свят. Като прост пример, вместо да притежават цяла монета, 100 души вече могат да притежават част от монета.

Какви са токените за сигурност, носещи положителна промяна?

  1. Ликвидност: Сигурните токени приемат съвместим метод за конвертиране на традиционни ценни книжа или активи в токени, което им позволява да се възползват от характеристиките на решенията за вторичен пазар на блокчейн и криптовалута, за да конвертират онези, които първоначално са били неликвидни. Активите стават много ликвидни, което допълнително увеличава стойността на активи.

  2. Достъпност: Тъй като традиционните ценни книжа се преобразуват под формата на токени, интелигентните договори могат да се използват за премахване на сложните процедури, които първоначално изискваха спазване на разпоредбите, съчетани със съществуването на криптирани валутни портфейли и обмен на токени за сигурност, което прави повече Множество хора могат да търгуват без географски ограничения, увеличавайки ликвидността и обхвата.

  3. Намалете разходите: Блокчейн и интелигентните договори елиминират посредниците, намаляват разходите за човешко участие и увеличават скоростта на традиционните финансови сетълменти Регламенти, KYC/AML или фирмени спецификации също могат да бъдат записани в договори и автоматизирани проверки по време на транзакциите Необходимото съответствие системата елиминира необходимостта от посредници, които да проверяват дали е законна или не, и намалява разходите.

Недостатъци на токените за сигурност

Докато елиминирането на посредника е огромно предимство, елиминирането му води до прехвърляне на отговорността към купувача или продавача в транзакцията. Тези посредници (т.е. финансови институции) изпълняват много важни функции в първоначалната финансова екосистема, като поемане на транзакции, подготовка на маркетингово съдържание, привличане на инвеститорски интереси, високо ниво на застраховка за сигурност и надзор на съответствието, ако няма традиционни финансови институции, Издателите на STO може да не са в състояние да изпълняват успешно тези функции.

Досега обаче токените за сигурност имат много по-малък дял от пазара в сравнение с токените за помощ, но се смята, че много пари ще потекат от Уолстрийт към токените за сигурност, а не към токените за помощ. Поради строгите регулации, токените за сигурност се считат за по-безопасни и преобразуват собствения капитал по същия начин, по който Биткойните са преобразувани във валута, така че предоставят на собствениците незабавни, ликвидни икономически ползи и ускорено доставяне на ползи.Всички видове собственост могат да бъдат токенизирани, което ще бъде огромен капиталов пазар от няколко трилиона долара.

Тази статия Сигурен токен Сигурен токен: Сигурен токен, който трябва да отговаря на разпоредбите на US SEC и различни държави, се появи за първи път в Zombit.

Публикацията на Тодор Цонев: "Сигурен токен Сигурен токен: Сигурен токен, който трябва да отговаря на разпоредбите на US SEC и различни страни" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!