Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

След FTX, какво е новото в Solana през 2023 г

Написано от Rhythm BlockBeats

На 1 декември 2021 г. Кайл Самани, управляващ партньор на Multicoin Capital, направи смело изявление, „SOL (Solana) е на път да въведе огромно изплащане, защото всеки милиардер в света се обажда на мен и SBF.“ Неудържимият SOL по това време беше около $230.

Но кой би си представил, че след една година цената на тази високоефективна публична верига, „много популярна сред милиардерите“ и нейния токен SOL може да падне под $10, а най-ниската падна до $8, спад от повече от 95%.

След туита на Кайл, който е сравним с "You size is not size" на Do Kwon. Крипто зимата идва и с последователните гръмотевични бури на Terra (Luna) ecology и Three Arrow Capital (3AC), пазарната паника продължава да се разпространява. В крайна сметка, под комбинираните сили на вътрешни и външни фактори, друг поддръжник зад Solana, който също беше най-мощният поддръжник в индустрията по това време, също падна - FTX обяви фалит.

Фалитът на FTX и Alameda сериозно засегна цялата екология на Solana. Фондация Солана не само претърпя загуба от над 180 милиона долара в криптирани активи. Той директно унищожи Serum, важен основен протокол на екосистемата Solana DeFi. Този крайъгълен протокол бързо беше обявен за невалиден, тъй като съществуваха важни разрешения от страна на FTX.

Засегнат от тази поредица от „разрушителни“ събития, TVL на Solana (Total Value Locked) също падна от бичия пазарен връх от 10 милиарда до около 200 милиона щатски долара.

Общността плачеше и токенът SOL падна докрай. Изглежда, че Solana е „безсилен“.

Увереност и обрат

Пет дни след като токенът SOL падна до $8, основателят на Ethereum Виталик Бутерин туитна,

„Някои умни хора ми казаха, че Solana има наистина интелигентна общност на разработчиците и сега, когато ужасното опортюнистично финансиране е измито, веригата има светло бъдеще.

Трудно ми е да преценя отвън, но искам общността да получи справедлив шанс за развитие. "

Думите на Виталик изглеждаха като успокоение и токените SOL се повишиха съответно. Паниката в общността на Солана беше облекчена в последвалата поредица.

Не само по време на криза, Виталик специално спомена Солана в Twitter AMA в края на юни 2023 г. В отговор на Мат Хуанг, съосновател на Paradigm, на тема „Какво мислите за политиката на САЩ за криптовалута?“ Виталик отговори,

"Натъжен съм от това, че Solana и други проекти са засегнати по този начин. Не трябваше да бъде така. Ако Ethereum в крайна сметка "спечели", като всички други блокчейни бъдат изхвърлени от борсата, това не е почтен начин да спечелите и вероятно дори не е победа в дългосрочен план.

След FTX, какво е новото в Solana през 2023 г

Това е особено вярно, защото истинската конкуренция не са други вериги, а бързо разрастващият се централизиран свят, който ни притиска, докато говорим.

Пожелавам на всички добри проекти справедлив резултат. "

В допълнение към Vitalik, Chris Burniske от Placeholder също беше основен поддръжник по време на колапса на Solana.На 11 декември 2022 г. Крис каза, че Solana и Cosmos са двете екологии, за които е най-загрижен освен Ethereum.

Освен че продължава да развява знамето за Солана в Twitter. В интервю за Bankless от февруари 2023 г. Крис Бърниске директно заяви, че Solana е подценена и има инвестиционен потенциал, подобен на ETH.

През март Placeholder също ръководи инвестицията в Tensor, NFT платформа за търговия от веригата Solana. Чрез стратегии, подобни на чакащите поръчки на Blur и копаене на транзакции, платформата вече заема повече от 40% от дела на обема на транзакциите на пазара на Solana NFT и някога надмина Magic Eden, най-големият NFT пазар на Solana.

Не само външна подкрепа и инвестиции, но и нови разработки в екосистемата на Solana

Въпреки многото противоречия, мобилният телефон Saga на Solana беше успешно пуснат на пазара през април 2023 г.

Rollbit, платформа за хазарт, пусната във веригата Solana, ще даде началото на бърз растеж през 2023 г. Въпреки че не са получени конкретни оперативни данни, към момента на публикацията неговият токен RLB се е увеличил с повече от 28 пъти през годината.

Солана въвежда уплътняване на държавата. Според служители разходите за изсичане на 1 милион NFT са намалени до около $110.

Производителността на данните на Solana във веригата също е добра. Според данни от Artemis, платформа за данни във веригата, броят на дневните активни адреси във веригата Solana остава над 200 000.

Въпреки че екологията на DeFi във веригата Solana все още не се е възстановила, данните на Solana NFT в началото на 2023 г. са на второ място след Ethereum и наскоро бяха засегнати от Bitcoin NFT и паднаха на второ място.

През юли 2023 г. Superteam беше домакин на конференцията на екологичната общност на Solana, на която присъстваха съоснователят на Solana Радж Гокал и бившият технически директор на Coinbase Баладжи Сринивасан. Конференцията актуализира най-новия напредък и проекти на Solana и участваха повече от 2000 потребители от общността. Не само това, Солана имаше и нова китайска общност през май и започна да синхронизира серия от ключови събития на Солана.

Изправяйки се срещу Солана, който не е като преди, има инерцията да помете света и се връща към общественото внимание по сдържан начин. Може би, както Мейбъл, бившият партньор на Multicoin Capital, спомена в подкаста „Възходи и падения на Солана: Много шансове и малко неизбежност“, Солана има голяма вероятност да не умре, но няма да живее по оригиналния начин.

Публикацията на Георги Шопов: "След FTX, какво е новото в Solana през 2023 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!