Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Solana (SOL) скочи на фона на надеждите на Ethereum ETF: Анализатор препоръчва търговия „SOL/ETH“

Solana (SOL) скочи на...
Solana (SOL) скочи на фона на надеждите на Ethereum ETF: Анализатор...

Solana (SOL) нараства на фона на оптимизма за одобрение на спот ETF за Ethereum

Популярната криптовалута Solana (SOL) претърпя забележително увеличение от над 13,58% през последните 48 часа, достигайки връх за деня от $188 на 21 май. Месечната възвръщаемост на SOL е впечатляваща, с печалби от около 18% през последните 30 дни и приблизително 65% в 90-дневния диапазон. Този скок в стойността се движи от комбинация от фактори, включително продължаващото превъзходно представяне на базирани на Solana мем токени и значителни оптимистични актуализации на новини, които временно увеличиха търсенето на по-рискови активи, включително Solana.

Оптимизмът за SOL нараства

Няколко ключови фактора допринесоха за скорошното покачване на стойността на SOL през 2024 г. Един от основните двигатели е представянето на базираните на Solana мем токени, които привлякоха интереса на инвеститори и търговци. Освен това положителните новини изиграха решаваща роля за повишаване на пазарните настроения.

Възможността Solana да стане следващият кандидат за борсово търгуван фонд (ETF) допълнително подкрепи цената на SOL. Последните развития показват, че Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в контакт с емитенти и борси относно спот Ethereum ETF. Това взаимодействие увеличи вероятността за одобрение по-късно тази седмица. Проучване на Polymarket отразява този оптимизъм, като вероятността за одобрение на Ethereum ETF до 31 май скочи от 10 цента на 71 цента, което показва 71% шанс за одобрение.

Спот одобрение на ETF за ETH

Потенциалното одобрение на спот Ethereum ETF доведе до дискусии сред анализаторите относно възможните резултати за други криптовалути от най-високо ниво, включително Solana. Според съоснователя на Matrixport Даниел Ян, ако Ethereum ETF бъде одобрен до края на тази седмица, „купуването на SOL/ETH“ може да бъде по-добра сделка от „купуването на ETH“.

Друг анализатор и потребител на X (бивш Twitter), Gumshoe, повтори подобни настроения, заявявайки, че одобрението на спот Ethereum ETF има „повече възходящи очаквания за SOL, отколкото ETH“. Gumshoe твърди, че ако Ethereum ETF бъде одобрен, следващият ETF вероятно ще бъде Solana. Те добавиха, че ако ETF бъде отхвърлен, ще има по-малко стимули за закупуване на ETH, което прави SOL по-привлекателна опция.

Последици за Солана

Цената на Ethereum скочи с 31% заради надеждите за одобрение на спот ETF

Потенциалното одобрение на спот Ethereum ETF от SEC има значителни последици за по-широкия пазар на криптовалута, включително Solana. Инвеститорите се надяват, че това одобрение може да проправи пътя за други криптовалути от най-високо ниво да получат подобно третиране, като по този начин повиши тяхната легитимност и привлече повече институционални инвеститори.

Нарастващият оптимизъм около Solana е очевиден в последните движения на цените и обема на търговия. Тъй като все повече инвеститори се стремят да диверсифицират своите портфейли и да се възползват от потенциалното одобрение на спот Ethereum ETF, SOL ще се възползва от повишеното внимание и инвестиции.

Пазарни настроения и прогнози

Настоящите пазарни настроения са до голяма степен възходящи, като много анализатори прогнозират по-нататъшни печалби за SOL в близко бъдеще. Повишената вероятност за одобрение на Ethereum ETF доведе до скок в търсенето на криптовалути, като Solana е един от основните бенефициенти.

Инвеститорите следят отблизо решението на SEC, тъй като то може да създаде прецедент за бъдещи одобрения на ETF. Успешното одобрение може да доведе до значително покачване на пазара на криптовалути, като Solana е готов да улови значителен дял от печалбите.

Заключение

Неотдавнашният скок на Solana е доказателство за нарастващия оптимизъм на пазара на криптовалути, воден от потенциалното одобрение на спот Ethereum ETF. Тъй като решението на SEC се очаква скоро, пазарът гъмжи от спекулации и очаквания. Тъй като Solana продължава да се представя по-добре и да привлича инвеститорски интерес, тя е в добра позиция да се възползва от всяко положително развитие по отношение на одобренията на ETF.

Инвеститорите трябва да следят отблизо решението на SEC и пазарните реакции през следващите дни. Независимо дали Ethereum ETF е одобрен или не, силното представяне на Solana и нарастващото приемане показват светло бъдеще за криптовалутата. Както винаги, да останете информирани и бдителни ще бъде от ключово значение, за да се възползвате максимално от възможностите на динамичния крипто пазар.

Публикацията на Сребрин Петров: "Solana (SOL) скочи на фона на надеждите на Ethereum ETF: Анализатор препоръчва търговия „SOL/ETH“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Dogecoin (DOGE): Ключови нива на подкрепа и съпротива, които да наблюдавате през юни 2024 г.

Анализ на Dogecoin (DOGE): Навигация между ключови нива на подкрепа и съпротива Текуща цена: $0,1333 Скорошен максимум: $0,16...

MicroStrategy наб...
MicroStrategy набира $700 милиона чрез конвертируеми облигации: покупки на Биткойни и планове за растеж

Предложение на MicroStrategy за $700 милиона конвертируеми старши облигации: въздействие и стратегически последици MicroStrategy наскоро...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!