Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SpaceX отчита печалба през първото тримесечие на 2023 г. на фона на нарастващи приходи

Според доклада компанията е регистрирала печалба от 55 милиона долара при приходи от 1,5 милиарда долара през първите три месеца на годината след две последователни години на загуби.

Аерокосмическата компания на Илон Мъск, SpaceX, успя да реализира печалба през първото тримесечие на 2023 г., задвижвана от бързо нарастващите си приходи, съобщи The Wall Street Journal в четвъртък, цитирайки вътрешни документи.

WSJ каза, че прегледаните финансови документи показват, че резултатите за първото тримесечие са обозначени като „предварителни“. За разлика от това, годишните резултати се считат за окончателни, като предлагат по-цялостно разбиране на представянето на компанията през изминалата година.

SpaceX сега се оценява на 150 милиарда долара

Компанията, основана преди повече от две десетилетия, се превърна в доминираща сила в американската космическа индустрия, широко известна със своето сателитно-интернет предприятие Starlink. Някои от основните му клиенти включват НАСА, която разчита на своите продукти за транспортиране на астронавти до и от Международната космическа станция.

Според доклада финансовата траектория на компанията е белязана от бърз растеж, което наскоро доведе до приблизителна оценка от около 150 милиарда долара по време на продажба на акции на служители. Тази оценка поставя SpaceX наравно с гиганти в индустрията като Intel и Disney.

Преди скромната тримесечна печалба на SpaceX през 2023 г., компанията отчете приблизително 5,2 милиарда долара общи разходи за предходната година, значително увеличение от 3,3 милиарда долара, регистрирани през предходната година.

SpaceX е изправена пред неуспех при изстрелването на Starship

Block отчита $5,5 млрд. приходи през второто тримесечие на 2023 г. с Биткойн бизнес

Въпреки финансовите си успехи, SpaceX също се сблъска с неуспехи, по-специално тестовия полет на своя Starship през април, който приключи преждевременно поради технически проблеми. От компанията се изисква да получи регулаторно одобрение, преди да опита друг полет.

Освен това финансовите ресурси на SpaceX са насочени към начинания като Starlink, сателитна интернет услуга и създаването на нова фабрика в Тексас.

Миналата година SpaceX отдели значителни средства за области, включително заплати на служителите, материали и амортизация на космически кораби, демонстрирайки своя ангажимент за напредък на своите проекти. Компанията също така е инвестирала сериозно в научноизследователска и развойна дейност, демонстрирайки своята отдаденост на иновациите.

SpaceX продава своите Биткойн холдинги

Според доклада на WSJ, SpaceX е държала Биткойн (BTC) на стойност приблизително $373 милиона в баланса си през 2021 г. и 2022 г. и е продала активите.

Въпреки че точният размер на продажбата остава неразкрит, индикации от прегледаните документи предполагат, че крипто активът наистина е бил ликвидиран.

През 2021 г. Мъск каза, че е придобил BTC за неразкрита сума. Малко след това той също разкри, че неговата компания, Tesla, ще инвестира 1,5 милиарда долара в актива, което ще доведе до значително увеличение на стойността на BTC по това време.

Докладът на Tesla за второто тримесечие на 2023 г. потвърди продажбата на почти всички свои BTC активи, запазвайки само $184 милиона, отбелязвайки конверсия от приблизително 75% от първоначалната инвестиция от $1,5 милиарда.

Публикацията на Тодор Цонев: "SpaceX отчита печалба през първото тримесечие на 2023 г. на фона на нарастващи приходи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Златният кръст на...
Златният кръст на Биткойн: справяне с техническите предизвикателства на крипто пазара

Златният кръст на Биткойн: Начертаване на курс през техническите предизвикателства на крипто пазара В непрекъснато развиващия се пазар на...

Dogecoin е изправ...
Dogecoin е изправен пред мечи натиск

Dogecoin е изправен пред мечи натиск сред пазарната несигурност: Анализ на ценовите модели и нивата на подкрепа Dogecoin (DOGE), най-голямата...

Еволюцията на Бит...
Еволюцията на Биткойн: оползотворяване на инвестиционния потенциал

Навигиране в еволюцията на Биткойн: балансиране на инвестициите и полезността За мнозина концепцията за плащане с Биткойн се чувства толкова...

Какво е Feedzai? ...
Какво е Feedzai? Как се използва за откриване на финансови измами?

Финансовите измами се увеличават, като загубите възлизат на 8,8 милиарда долара само през 2022 г. Според Федералната търговска комисия на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!