Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сривът на Биткойн заличава 25% от отворения интерес, най-големият спад от 1,5 години

Данните показват, че Bitcoin Open Interest е спаднал с 25% след срива до нива под $26 500, най-големият спад от около 1,5 години.

Откритият интерес към Биткойн се срина с 25% след рязък спад на цената

Както беше посочено от анализатор в публикация на CryptoQuant, този флъш на отворения лихвен процент може да доведе до дъно за криптовалутата. „Отворената лихва“ тук се отнася до общото количество Биткойн позиции (измерени в USD), отворени в момента на всички платформи за обмен на деривати.

Когато стойността на този показател се повиши, това означава, че спекулантите отварят нови позиции на пазара в момента. Като цяло, когато се появят нови позиции на борсите, общият ливъридж на пазара също се повишава.

Голямото ниво на ливъридж може да доведе до нестабилност в сектора, така че когато Open Interest наблюдава високи стойности, цената на актива става по-вероятно да покаже известна волатилност.

От друга страна, понижаването на показателя предполага, че някои инвеститори приключват договорите си или евентуално се ликвидират, което може да доведе до по-спокойна криптовалута, тъй като сега има по-малко отворени позиции.

Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в процентното изменение на Bitcoin Open Interest през последните няколко години:

Изглежда, че стойността на показателя е доста отрицателна през последните дни | Източник: CryptoQuant

Сривът на Биткойн заличава 25% от отворения интерес, най-големият спад от 1,5 години

Както е показано на горната графика, процентната промяна на Bitcoin Open Interest е наблюдавала много рязък отрицателен скок, тъй като е настъпил спад в стойността на криптовалутата. Това означава, че стойността на индикатора е получила дълбок удар в това променливо събитие.

Причината за това усвояване естествено е фактът, че голям брой инвеститори са намерили ликвидация. Събития за масова ликвидация като тази са популярно наричани „изстисквания“. При свиване голямо количество ликвидации внезапно се задействат от рязко движение на цените и в крайна сметка само осигуряват допълнително гориво за волатилността, като по този начин причиняват още повече ликвидации.

Изглежда, че последният срив също е наблюдавал такава каскада от ликвидации. „В резултат на това внезапно движение над $2,5 милиарда отворени лихви бяха унищожени, което се равнява на 25% от общите отворени лихви“, обяснява количеството.

Тъй като Open Interest регистрира такъв голям спад, пазарът вероятно би могъл да стане по-спокоен, тъй като поне рискът от ново свиване може да е станал значително по-нисък сега.

„Това изтичане на спекуланти означава, че Биткойн вероятно ще търси дъно, където дългосрочните инвеститори ще започнат да се натрупват отново“, отбелязва анализаторът.

Волатилността, наблюдавана през последния ден, е голямо отклонение от безкрайното странично движение, в което BTC беше заседнал по-рано. Сега обаче остава да се види дали пазарът ще остане жив през следващите дни или ще се върне отново към стагнация.

Цена на BTC

Към момента на писане Биткойнът се търгува около $26 300, спад от 10% през последната седмица.

Стойността на актива изглежда се е сринала през последния ден | Източник: BTCUSD на TradingView

Публикацията на Николай Кръстев: "Сривът на Биткойн заличава 25% от отворения интерес, най-големият спад от 1,5 години" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Cardano (ADA) се ...
Cardano (ADA) се очертава като най-добре представилия се на пазара на криптовалута

Cardano (ADA) става най-добре представящият се алткойн сред водещите криптовалути В неочакван обрат, Cardano (ADA) се очертава като най-добре...

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!