Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Старите изчезнаха, но новите не идват. Къде отива Web3 стратегията на Atari без токени?

От Zen, PANews

Преди няколко дни старата компания за аркадни игри Atari (Atari) публикува отчета си за представянето към 31 март 2023 г. Компанията имаше нетна загуба от 9,5 милиона евро през фискалната 2023 г., прекрати лиценза, свързан с токена ATRI, и стартира нов екологичен план Web3 „Atari X“ и интегрира Atari Web3 в единна работа. Atari отбеляза, че въпреки неблагоприятните пазарни условия на блокчейн, приходите на компанията от Web3 са само с €900 000 по-ниски в сравнение с предходната фискална година, което е по-добро от очакваното. Atari заяви, че ще продължи да изпълнява своята стратегическа пътна карта за Web3 и планира да стартира Web3 технологичния център „Atari Club“ и също така ще разшири повече блокчейн и Web3 партньорства.

Сега Atari позиционира игрите, лицензирането, хардуера и Web3 дейностите като четирите основни бизнес линии на компанията, но нейният състав на приходите от Web3 все още е относително единичен, главно от продажбата на цифрови активи като NFT.

Възходите и паденията на ATRI Token приключват

Всъщност Atari е първата група компании за традиционни игри, които стъпват в индустрията за криптиране и приемат блокчейн технологията. Още през 2018 г. Atari Group лицензира марката на Infinity Networks, Ltd („INL“), надявайки се да създаде Atari Token и децентрализирана платформа за предоставяне на всички форми на забавление от видео игри до филми и музика. Въпреки това, поради бавния напредък на проекта, Atari най-накрая прекрати споразумението с INL и се насочи към сътрудничество с ICICB Group в Гибралтар.В началото на 2020 г. тя заяви, че ще пусне ATRI токени и Pong токени със същото име като неговата класическа игра понг.

Публичното предлагане на ATRI на борсата Bitcoin.com в началото на ноември 2020 г. беше измъчено от проблеми, включително проблеми с обработката на поръчките, некредитиране на средства и забавяне на тегленето до 16 часа. Докато участниците в публичната продажба получат своите токени, цената на ATRI е намаляла наполовина. По това време Atari заяви, че мисията на Atari Token е да „внесе децентрализация и гъвкавост в индустрията за видеоигри и интерактивни развлечения“, че ATRI ще се използва в множество видеоигри и други аспекти на интерактивното забавление и обяви, че онлайн мултиплейър Играта Karma the Game of Destiny ще използва ATRI като валута в играта за покупки и транзакции.

Първоначалното предлагане на монети е пълно с условия, което предизвиква силно недоволство сред инвеститорите. Поради липсата на достатъчен контрол и мнение върху управлението на ATRI токени, през април 2022 г. Atari обяви прекратяването на всички споразумения с ICICB Group и нейните дъщерни дружества. Неговите токени Atari Chian и ATRI, които преди бяха създадени в партньорство с ICICB Group, и свързаните с тях уебсайтове вече не са лицензирани и ICICB вече няма право да представлява Atari или неговите подбрандове по какъвто и да е начин. Atari направи моментна снимка на притежанията на ATRI токени и притежателите на токени могат да участват в обмена на „предстоящи токени“, след като представят своите ATRI токени в бъдеще.

Трудност при създаването на нови токен проекти

Прекратяването на партньорството означава поражението на токена ATRI, но в този момент Atari остава ентусиазиран за бъдещето на инициативите, свързани с блокчейн. След като се раздели със своя предшественик, той обяви, че ще създаде, разпространява и отделно управлява нов патентован токен с фокус върху игри, общности и помощни програми. През май 2022 г. Atari стартира Atari X, план за интегриране на блокчейн интересите на Atari в единна операция, изцяло под отговорността на Atari Corporation. Въз основа на нуждите от разработка на We3, Atari продължи да установява стратегически партньорства с компании в областта на криптирането, включително The Sandbox, Nifty Labs, Co:Create и др., и тези компании също играят определена роля в обработката на свързаните с тях токени.

Къде отива ОП?

Но планът не можа да се справи с промените и новите токени в крайна сметка умряха.

Преди няколко дни Atari издаде съобщение за актуализация на токени, като каза, че поради промените и развитието в регулаторната и правна среда, свързана с криптовалутите, първоначалният план за пускане на нов патентован помощен токен е бил принуден да бъде преразгледан, заявявайки, че няма пуснете нов Atari Token. Като основен партньор за разработка на Atari, Nifty Labs популяризира моментната снимка и искането на ATRI токени, участва активно в разработването на 50-годишнината на NFT серията на Atari и някога беше основният разработчик на новия проект за токени на Atari. Неговата полезност, управление и икономика на токени се изследват заедно. Сега, когато новият проект за токени е мъртвороден, Nifty Labs също беше принудена да спре сътрудничеството си по проекта за нови токени.

Що се отнася до изплащането, Atari заяви, че ще предостави на всеки отговарящ на условията притежател на ATRI, идентифициран в моментната снимка от 18 април 2022 г., искане за фиксиран брой SAND токени на трети страни. Въпреки това, поради ограничения брой SAND токени, този път исковете няма да бъдат едно към едно, а съотношението на SAND токените към ATRI токените ще бъде определено според общия брой на исковете. Програмата за искове ще продължи две седмици, започвайки от 1 септември 2023 г. Atari заяви, че притежателите на ATRI могат да продължат да търгуват свободно своите ATRI токени и каза, че не планира да продаде 259 милиона ATRI токена, притежавани от екипа (приблизително $180 000 към момента на пресата) преди 16 декември тази година. Според данните циркулиращата пазарна стойност на ATRI надхвърли границата от 200 милиона щатски долара през април 2021 г., но към момента на публикуване неговата циркулираща пазарна стойност беше само около 980 000 щатски долара, а цената на токена достигна рекордно ниско ниво, с a спад от около 20% през последната седмица.

Придържайте се към Atari X и отворете отново Atari Club

След многократни битки и поражения, Atari все още не желае да се откаже от стратегията Web3.След като се отказа от манията си по токените, той все още твърдо вярва, че блокчейнът ще продължи да се развива във важна част от техния бизнес и го смята за важна част от техния бизнес. Създайте нови начини за ангажиране и сътрудничество с партньори на марката, играчи и фенове. Сред тях Atari X, който стартира през май миналата година, е основният проект, залагащ на бизнеса с Web3.Те изглежда осъзнават, че Web3 игрите са най-ефективният начин за участие и изграждане на общности около техните марки.

Atari ще бъде първата компания, която използва платформата Co:Create за създаване на токени за Web3 игри, а с пускането на платформата Co:Create Atari може да използва Web3, за да разшири своята екосистема и да насърчи по-дълбоки връзки в общността. Co:Create затвори начален кръг от $25 милиона миналия май, подкрепен от A16z crypto, VaynerFund, Not Boring Capital на Packy McCormick, Amy Wu и екипа зад RTFKT и Tessera (преди fractional.art).

Технологията на Co:Create осигурява градивните елементи на символични награди и полезност, както и постоянна поддръжка, за да помогне на проектите да създадат символични схеми, които отговарят на очакванията на общността. С Co:Create всеки може да внедри EVM-съвместими интелигентни договори чрез табло за управление без код, стартирайки токени в тестови мрежи, използвайки само уеб браузър и свързан портфейл. Договорът е изцяло собственост на страната по проекта и платформата е безплатна за използване. Освен това Co:Create ще добави нови функции към своята платформа, включително символични награди и разширения на договори за комунални услуги, лицензиране на договори въз основа на роли и други инструменти за разработчици.

Следващото голямо нещо, което Atari X знае в момента, е, че Atari „припомня“ Atari Club, който компанията стартира за първи път през 80-те години на миналия век, и новият клуб ще стане център на общността на Atari X. Неговото сливане на носталгия, игри и основна Web3 технология обединява страстни геймъри от всички поколения в обща екосистема с изключителни награди, стоки и преживявания.

Според годишния отчет Atari е извършил преглед и прогноза за ликвидните рискове за всичките си дейности по отношение на игри, хардуер, лицензиране и Web3. Без никакво външно финансиране неговата ликвидност може да поддържа Atari през следващата година Дейностите се планират да продължат . Понастоящем перспективите на Atari за Web3 стратегията продължават само да развиват Web3 екосистемата на Atari под Atari X и да установяват партньорства и сътрудничество с водещи блокчейн и Web3 партньори и не разкриват развитието на проекти за игри Web3.

Като първата група компании за традиционни игри, участващи в Web3 индустрията, Atari, която търси промяна и развитие, трябва да излезе с нещо реално.

Публикацията на Сребрин Петров: "Старите изчезнаха, но новите не идват. Къде отива Web3 стратегията на Atari без токени?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!