Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Статия за разбиране на надграждането на Канкун

1. Какво е Cancun Upgrade?

Канкун е крайбрежен туристически курортен град в Мексико и също така е световноизвестна ваканционна дестинация. Всяко надграждане на Ethereum ще носи името на мястото на провеждане на Конференцията за развитие на създателите на Ethereum. Последният път беше в Шанхай, а този път беше Канкун . Надстройка на Cancun-Deneb, известна още като надстройка на Cancun (Cancun), надстройката на Cancun е друга надстройка на основната верига на Ethereum след надстройката на Ethereum Shanghai, с цел разширяване на капацитета на основната верига на Ethereum и повишаване на надеждността на мрежата Ethereum , Мащабируемост, сигурност и използваемост, подобряване на TPS на основната верига и намаляване на таксите за газ, това надграждане също ще стимулира избухването на L2 екологията. Понастоящем надстройката в Канкун се извършва главно около церемониите EIP-4844 (Deneb) и KZG. EOF може да се появи в тази надстройка. Надстройката в Канкун се очаква да бъде извършена през втората половина на 23 години.

2. Принципът на надстройката на Канкун?

Фокусът на надстройката в Канкун е протоколът EIP-4844.

В момента разширяването на Ethereum е разделено главно в две посоки. Едната е Layer 2 Rullup, с която всички са добре запознати. Сега основните решения включват Optimism Rollup и ZKRollup. Сред тях Optimism Rollup е краткосрочно решение и ZKRollup е схема за дългосрочно решение; друга посока е схемата за шардинг на основната мрежа на Ethereum.

След сливането на Ethereum консенсусният слой (консенсусният слой отговаря за POS консенсуса) и изпълнителният слой (изпълнителният слой изпълнява кода на договора) бяха разделени. Задачата на слоя за изпълнение е да изпълни данните, съхранени в Calldata, а данните, върнати от слой 2 към слой 1, се съхраняват в Calldata, но тези данни трябва само да бъдат проверени, а не изпълнени, така че няма нужда да прехвърляте слой 2. Преминаването към изпълнителния слой увеличава тежестта върху изпълнителния слой и съхранява само във възлите на консенсусния слой.

Наистина ли разбирате надграждането на Канкун? Тази популярна статия ви позволява бързо да разберете същината и горещите точки на надграждането на Канкун!

Следователно някой предложи решение, наречено Danksharding, което може да проектира отделен тип данни Blob за данните, върнати от слой 2, и да го отдели от Calldata на слой 1. По този начин типът данни Blob трябва само да може да бъде достъпен и потвърден от тези, които се нуждаят от него в рамките на определен период от време и няма нужда слой 1 за изпълнение да го изпълнява всичко, което значително ще намали тежестта върху слой 1. Данните за Blob транзакция се съхраняват в консенсусния слой за максимум 30 дни, а данните преди 30 дни ще бъдат изчистени, така че може да се наложи тези данни да бъдат запазени в децентрализираната мрежа за съхранение, за да имат достъп потребителите. е първата версия на Danksharding. Протоколът EIP-4844 ще намали таксите за транзакции на ниво 2 с 10-100 пъти!

3. Кои сектори са подходящи за надграждане в Канкун?

Layer2: ZK тракът е дългосрочна полза. В интернет се разпространява, че Vitalik разкри, че ZKS може да е най-доброто решение за Ethereum. Arb в момента е лидер на L2 и също е много достоен за внимание. В Освен това, малки и средни сборни пакети като OP и Metis, всички Можете да се обърнете към диаграмата на сборния пакет по-долу

L2 мрежа за съхранение: Eth Storage, решение от слой 2, което се фокусира върху решаването на проблема с динамичното съхранение на Ethereum, може да осигури програмируемо съхранение на по-ниски разходи за съхранение въз основа на наличността на данни на Ethereum.

L2 екология: DEX, NFT и др.

Сектор на верижни игри: С по-ниските разходи за взаимодействие високочестотните интерактивни сектори като верижните игри определено ще се развият съответно.

Резюме: След надстройката в Канкун се реализират по-ниски такси за газ и по-високи TPS, което прави инфраструктурата на Ethereum все по-съвършена и целите сектори, свързани с Ethereum, могат да постигнат безпрецедентно развитие и просперитет. Вярвам, че основната тема на следващия бичият пазар също ще се ръководи от L2.

Публикацията на Сребрин Петров: "Статия за разбиране на надграждането на Канкун" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!