Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Търговията с NFT е ледено студена, но разработчиците все още са горещи за Web3

Бяха публикувани нови доклади, които сочат голямо забавяне на търговията с NFT. Все пак разработчиците продължават да внедряват милиони интелигентни договори във вериги, съвместими с EVM, което показва интерес към намирането на по-широки случаи на използване на блокчейн токени.

Междувременно Etihad Airways обяви планове за стартиране на програма за лоялност Web3, която ще позволи на нейната общност от често пътуващи да залагат NFT за мили. Освен това екипът зад протокола Ordinals стартира организация с нестопанска цел, за да запази разработката си „чиста“ от корпоративно влияние.

Вие четете The Airdrop, нашия седмичен бюлетин, където обсъждаме най-големите истории в Web3. Регистрирайте се тук, за да го получавате във входящата си поща всеки петък.

Тази седмица Алфа

Незаменими търговски проблеми: Беше недобър, много лош месец за NFT търговия, според два нови доклада.

  • Обемът на търговия с NFT намалява: Според нов доклад от платформата за разработчици на Web3 Alchemy, обемът на търговия с NFT е спаднал с 41% през второто тримесечие на 2023 г. Блейк Тандовски, анализатор на растежа в Alchemy, каза за CoinDesk, че обемите на търговия с китове NFT са достигнали своя връх през второто тримесечие на 2022 г. но с течение на времето новите участници започнаха да намаляват. Той предположи, че NFT трябва да измислят нови случаи на употреба извън първоначалната си JPEG итерация.

  • Продажбите на NFT са се забавили: Друг доклад от аналитичната фирма DappRadar, че продажбите на NFT са спаднали почти наполовина от януари до юли. В допълнение, минималните цени на колекции със сини чипове като Bored Ape Yacht Club и Azuki паднаха до двегодишни дъна, което показва намаляващ интерес сред търговците да плащат най-високите долари за колекциите.

  • Сребърни подплати? Polygon NFT все още смазват и доминираха приличен дял от всички сделки през юли. Междувременно разработчиците на Web3 не са обезпокоени от мрачните числа и продължават да внедряват милиони интелигентни договори във вериги, съвместими с EVM, което показва постоянен интерес към децентрализирани приложения и по-широки случаи на използване на Web3.

Високи залози: Etihad Airways, която постоянно пуска NFT чрез своята колекция EY-ZERO1, обяви планове за стартиране на нова програма за лоялност Web3, наречена „Horizon Club“. Притежателите на нейните NFT вече имат достъп до редица предимства, включително статут на Etihad Guest Silver Tier, приоритетно настаняване и достъп до салона. Но в началото на септември програмата за лоялност ще позволи на колекционерите на EY-ZERO1 да залагат своите NFT за мили, които могат да бъдат осребрени за полети, надстройки и други предимства.

  • Програмите за лоялност Web3 процъфтяват: Много големи марки, включително Starbucks, наскоро приеха програми за лоялност, които включват блокчейн технология и NFT награди. Авиационната индустрия възприемаше по-бавно тези програми, въпреки че редица авиокомпании започнаха да възприемат NFT билети и изживявания при пътуване в метавселена.

Финансиране за Ordinals: Ordinals, протоколът, който позволява добавянето на NFT към Биткойн блокчейна, създава организация с нестопанска цел, за да гарантира, че нейните разработчици получават компенсация за работата си по начин, който не компрометира тяхната неутралност. Надписите в основната мрежа на Биткойн бяха въведени за първи път от програмиста Кейси Родармор през януари и проправиха пътя за Биткойн NFT, въпреки че развитието на технологията беше финансирано предимно частно от Rodarmor и дарени приноси към основните разработчици.

  • Освобождаване на Ordinals от корпоративно влияние: Open Ordinals Institute, регистриран 501(c)(3), ще събира дарения в Биткойни и ще споделя напредъка в разработването на протокола. „Като се има предвид безпрецедентното темпо на приемане на Ordinals и последиците от реалния свят за различни крипто-икономики, ние вярваме, че е от решаващо значение да се финансира силен екип от некорпоративни финансирани разработчици, за да се гарантира сигурността и неутралността на този протокол с отворен код,“ каза Ерин Редуин, член на борда на Open Ordinals Institute.

  • NFT като област на растеж: Редуин каза, че организацията с нестопанска цел се интересува от разрастването на новооткритата полезност на базираните на Биткойн NFT. „Компаниите в Web3 екосистемите – включително Ethereum, Solana, Stacks и други – бързо изграждат Ordinals инфраструктура, след като преди това вярваха, че NFT-функционалността „не е възможна“ на родния Биткойн“, каза той.

Проект Spotlight

CryptoPunks

Кой: CryptoPunks на Larva Labs (сега собственост на Yuga Labs)

Какво: CryptoPunks, един от най-ранните NFT проекти в Ethereum и също така една от най-популярните колекции на всички времена, претърпя редица високопоставени сделки тази седмица, включително една от продуктивния NFT художник Beeple. Неговата първа покупка на профилна снимка (PFP) NFT, клоунският Punk#4953постави началото на други покупки на висока стойност, включително Punks #6634, който се продава за 235 ETH (около $432 000) и Punk #3307, който се продава за 500 ETH (около $915 000).

Circle представя Web3 програмируем портфейл: технологичен пробив за разработчиците

Как: Въпреки че по-широкият пазар на NFT е надолу и е по-рядко да се виждат сделки с големи пари да се случват толкова често, колкото преди, най-новата помпа на CryptoPunks е положителен знак, че възраждането на NFT може да е в нашето бъдеще. Освен това повишава морала да видиш добре известни фигури като Beeple да се включват в определени NFT общности – той дори обяви плановете си да бъде домакин на среща на Punks в неговото студио в Чарлстън през септември.

В Други новини

Gucci има стоките: Притежателите на 2896 Gucci Vault Material NFT, пуснати от луксозната къща през март, скоро могат да заменят своите NFT за портфейл или чанта.

Време за игра: голф общност Web3 LinksDAO стартира редица нови опции за членство, тъй като обновява новозакупеното голф игрище Spey Bay в Шотландия.

King of the jungle: Bored Ape, компанията майка Yuga Labs ще придобие фокусирано върху метавселената Roar Studios, за да изгради своята визия за Otherside.

NFT Now – или никога: NFT публикация NFT Now съкрати персонал в отговор на „свръхнаемане“.

Grand Prix NFT: Крипто борсата Kraken набира NFT, които планира да постави на гърба на британска състезателна кола F1 по време на Гран при на САЩ този октомври.

Връщат ли се рекламите на знаменитости?: Комедиантът и актьор Адам ДеВайн е лицето на странната нова кампания на Bitget, която припомня други злополучни реклами на знаменитости като Мат Деймън.

Незаменяем инструментариум

Какво означава да се токенизират активи от реалния свят?

Представете си, че искате да купите произведение на изкуството на Анди Уорхол. Повечето от нас не могат да си позволят да отделят рекордни суми като 195 милиона долара за картина на Мерилин или дори 850 000 долара само за отпечатък на кралица Елизабет. Много хора искат да купуват изкуство или за удоволствие, или като инвестиция, но са скъпи. Но какво ще стане, ако можете да закупите „акции“ от произведение на изкуството, както можете да закупите части от публично търгувана компания? Това е идеята зад токенизирането на активи от реалния свят.

Ето какво трябва да знаете.

Публикацията на Светлана Петкова: "Търговията с NFT е ледено студена, но разработчиците все още са горещи за Web3" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на монетите PEPE: активност на китове, волатилност и перспективи за бъдещето

Анализ на пазара: Скорошни движения на цените на PEPE Coin и активност на китове Одобрението на Ethereum ETF значително насочи вниманието на...

Байдън налага вет...
Байдън налага вето на отмяната на насоките за счетоводство на криптовалута, предизвиквайки смесени реакции

Президентът на САЩ Байдън налага вето на отмяната на SAB 121 В изненадващ ход президентът Джо Байдън наложи вето върху отмяната на Счетоводен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!