Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Terraform Labs и Do Kwon ще се изправят срещу обвиненията в измама на SEC: Съдия от САЩ отхвърля искането за отхвърляне

В последното развитие на текущото дело между Terraform Labs и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), федерален съдия на САЩ реши в понеделник, че крипто фирмата и нейният основател До Куон ще продължат да се сблъскват с обвинения в измама.

Terraform Labs и Do Kwon, създатели на две криптовалути, които имаха значително въздействие върху глобалния крипто пазар миналата година, искаха искането им да отхвърли тези обвинения, отхвърлено от окръжния съдия на САЩ Джед Ракоф в Манхатън. Въпреки твърдата позиция на Terraform Labs да оспорва „погрешните и дълбоко погрешни“ обвинения, направени от SEC, съдът постанови, че делото може да напредне.

Въпросните цифрови активи, TerraUSD (известен също като UST) и Luna, някога са имали значителна стойност в рамките на крипто пазара. Преди падането си, TerraUSD, алгоритмична стабилна монета, предназначена да поддържа обвързване 1:1 с щатския долар, имаше пазарна капитализация, надвишаваща 18,5 милиарда долара, което я прави 10-ата по големина криптовалута. Стойността на UST обаче беше тясно свързана с Luna, друг токен, и когато първият падна под планираната граница, и двата загубиха почти цялата си стойност.

SEC твърди, че Terraform Labs и Kwon са представили погрешно стабилността на UST пред инвеститорите и невярно са заявили, че крипто токените на компанията ще повишат стойността си. Съгласно решението на съдия Раков тези обвинения ще бъдат продължени.

Съдия отхвърля прецедент на решението на Ripple при отхвърляне на искането на Terraform Labs за отхвърляне на делото на SEC

Съдия Ракоф отхвърля подхода на Ripple Labs по делото, отрича доктрината на основните въпроси на Terraform

В интересен обрат съдия Ракоф не се съгласи с подхода, възприет от американския окръжен съдия Аналиса Торес в неотдавнашното дело на Ripple Labs. В това конкретно решение беше определено, че продажбите на XRP на Ripple на публични борси за криптовалута не са предлагане на ценни книжа, тъй като купувачите не знаят дали средствата им са насочени към Ripple или към трета страна. Съдия Ракоф отхвърли тази логика в случая с Terraform Labs, заявявайки, че самоличността на продавача няма никакво значение за това как един разумен инвеститор би тълкувал изявленията на Kwon и неговата компания като „обещание за печалби въз основа на техните усилия“.

Terraform Labs, в опит да отхвърли делото на SEC срещу тях, цитира неотдавнашното разделно решение по делото на SEC срещу Ripple Labs и доктрината на основните въпроси – аргумент, който твърди, че регулаторните агенции не могат да упражняват контрол в области с голямо икономическо или политическо значение без участието на Конгреса. Те обаче също бяха отхвърлени от съдия Ракоф.

В решението си съдия Ракоф прецени, че индустрията на криптовалутите, въпреки важността си, няма достатъчно икономическо и политическо значение, за да се позове на доктрината на основните въпроси. Той също така посочи, че ограничаването на регулаторните правомощия на SEC само до инвестиционни продукти, изрично обозначени като ценни книжа, би противоречало на намерението на Конгреса при приемането на настоящите закони за ценните книжа.

При малка победа за Terraform Labs, федерален съдия по несъстоятелността одобри призовка за FTX портфейли и информация за акаунта във връзка с потенциални къси продавачи на Terra/Luna. Terraform твърди, че тази информация, която адвокатите на FTX са се съгласили да предоставят, ще им помогне в защитата срещу обвинение на SEC за заговор с Jump Trading за манипулиране на цената на UST през 2021 г.

Публикацията на Тодор Цонев: "Terraform Labs и Do Kwon ще се изправят срещу обвиненията в измама на SEC: Съдия от САЩ отхвърля искането за отхвърляне" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!