Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн се задържа на 64 000 долара

Цената на Биткойн се...
Цената на Биткойн се задържа на 64 000 долара

Цената на Биткойн се консолидира около $64 000 на фона на институционален интерес и възходящи признаци

Биткойн (BTC) преживя период на консолидация, като цената му се движи около границата от $64 000 за продължителен период от време. Въпреки това, на фона на тази очевидна стагнация, има индикации за потенциално възходящо движение, подхранвано от институционален интерес и данни във веригата.

Институционален интерес и нарастване на Биткойн ETF

Данните от Santiment предполагат положителна перспектива за бъдещите движения на Биткойн. Комбинираният дневен обем на търговия с Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) наскоро скочи до най-високата си точка от четири седмици, възлизайки на общо 3,62 милиарда долара. Забележителни сред тях са водещите Биткойн ETF като GBTC, IBIT, FBTC, ARKB, BTCO и HODL.

Този скок в активността на ETF е особено забележителен на фона на петседмичен период, характеризиращ се с непредсказуемо странично движение на по-широкия пазар на криптовалута. Въпреки тази цялостна стагнация на пазара, стабилната търговска активност в Биткойн ETF може да се тълкува като бичи сигнал. Той отразява доверието на инвеститорите в дългосрочния потенциал на Биткойн, като ETF служат като удобно средство за излагане на криптовалута.

Освен това високият обем на търговия с Биткойн ETF подчертава нарастващата им популярност като достъпна входна точка за инвеститори, които са по-малко запознати с криптовалутите. Тази тенденция сигнализира за потенциално разширяване на приемането на Биткойн, улеснено от лесния достъп, осигурен от ETF, които елиминират сложността, свързана с директното закупуване и попечителство на цифрови активи.

Натрупване на китове и бичи данни във веригата

Биткойн се задържа стабилно на $43K

Възходящото настроение около Биткойн се подкрепя допълнително от данни във веригата, показващи значително увеличение на броя на китовете, натрупващи Биткойн през последните два месеца. Това предполага не само приток на нови инвеститори в пространството, но и засилено участие на утвърдени играчи, вероятно в очакване на бъдещо поскъпване на цената.

Поведение на инвеститорите и пазарна динамика

По време на докладването BTC се търгуваше на $64 334,93, отразявайки спад от 3,44% през последните 24 часа. Съотношението MVRV, показател, показващ рентабилността на повечето адреси, също е намаляло през този период, което предполага, че по-голямата част от адресите в момента не са на печалба.

Освен това, въпреки низходящия натиск върху цените, разликата Long/Short се увеличи, което показва нарастващ брой дългосрочни притежатели спрямо краткосрочните притежатели през последните дни. Тези дългосрочни притежатели, характеризиращи се със склонността си да задържат своите притежания, биха могли да послужат като стабилизиращи фактори в подкрепа на текущите ценови нива на BTC.

Последици за екосистемата на Биткойн

Общият интерес към екосистемата на Биткойн се очаква да играе решаваща роля в траекторията на растеж на криптовалутата. Въпреки това през последните дни има забележим спад в броя на ежедневните активни адреси в мрежата, което сигнализира за потенциална промяна в потребителската активност, която изисква допълнително наблюдение.

Заключение

Докато консолидирането на цената на Биткойн около нивото от $64 000 може да предполага период на относителна стабилност, основната пазарна динамика и институционалният интерес намекват за потенциални възходящи движения в близко бъдеще. Ръстът в обема на търговия с Bitcoin ETF, съчетан с натрупването на китове и поведението на инвеститорите, рисува картина на нарастващо доверие в дългосрочната жизнеспособност на Bitcoin. Въпреки това, колебанията в показателите във веригата и активността на екосистемата подчертават необходимостта от постоянна бдителност при наблюдение на развитието на пазара.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Цената на Биткойн се задържа на 64 000 долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Cardano (ADA) оча...
Cardano (ADA) очаква пробив на фона на промяна в поведението на инвеститорите

Cardano (ADA) е готов за пробив, тъй като поведението на инвеститорите се променя: Анализ Цената на Cardano е готова за потенциален пробив,...

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск сред пазарните колебания Във вихъра на пазарната активност Shiba Inu (SHIB) и няколко други...

Анализ на BNB, So...
Анализ на BNB, Solana и Ripple: потенциални сценарии

Анализиране на BNB, Solana и Ripple в текущата пазарна среда Пазарът на криптовалути продължава да проявява нестабилност, разочаровайки...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!