Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Ethereum скочи: китовете натрупват, но се очертава корекция?

Цената на Ethereum...
Цената на Ethereum скочи: китовете натрупват, но се очертава корекция?

Скок на цената на Ethereum и натрупване на китове: Какво следва за ETH?

Ethereum (ETH) отбеляза забележително увеличение на цените през изминалата седмица, като стойността му удобно надхвърли границата от $3,7k. Този възходящ импулс предизвика значителен интерес сред инвеститорите, особено китовете, които показаха признаци на високо натрупване. Ето подробен анализ на текущата пазарна динамика и какво може да се очаква за ETH в близко бъдеще.

Скорошно представяне на цената на Ethereum

Възходящ импулс и пазарна капитализация

Цената на Ethereum скочи с повече от 25% през последните седем дни, достигайки $3,789.10 към момента на писане. Това увеличение доведе пазарната капитализация на ETH до над $455 милиарда, затвърждавайки позицията му на водеща криптовалута.

Скок в обема на транзакциите

Данните на CoinMarketCap подчертаха период на по-малка волатилност миналата седмица, който се измести на 21 май, когато ETH стана бичи. Наред с увеличението на цените, броят на ETH транзакциите също отбеляза значително увеличение. Според IntoTheBlock транзакциите, по-големи от $100 000, са достигнали най-високото си ниво от края на март, което показва силна активност на китовете.

Натрупване на китове и показатели във веригата

Дейност на китовете

Натрупването на китове е значително, като адресите, държащи повече от 0,1% от общото предлагане на ETH, показват най-високото дневно натрупване от повече от месец. Това предполага, че големите инвеститори са уверени в потенциала на ETH и купуват в очакване на по-нататъшно увеличение на цените.

Борсови резерви и натиск за купуване

Данните от CryptoQuant показаха, че борсовите резерви на ETH са намалели леко след скока на 22 май. Този спад показва, че ETH се премества извън борсите, намалявайки натиска върху продажбите и подкрепяйки възходящата тенденция. Освен това, нетният депозит на борсите беше нисък в сравнение с последната седемдневна средна стойност, което допълнително установява високия натиск за купуване.

Потенциал за корекция на цената

Индекс на относителна сила (RSI)

Цената на Биткойн е готова да скочи? Китовете натрупват 7 милиарда долара

Докато текущата фаза на натрупване е възходяща, RSI на ETH навлезе в зоната на свръхкупуване. Това може да мотивира някои инвеститори да продават, потенциално водещо до корекция на цената. Исторически, свръхпокупеният RSI е предшественик на краткосрочен спад на цените.

Претеглено настроение и съотношение NVT

Данните на Santiment разкриха спад в претеглените настроения на ETH през последните няколко часа, което показва спад във възходящите настроения. Освен това съотношението NVT (Network Value to Transactions) регистрира значителен скок, което предполага, че ETH може да е надценен, което увеличава вероятността от спад на цената.

Пазарни индикатори

Други мечи пазарни индикатори включват:

  • Индекс на паричните потоци (MFI): MFI регистрира спад, сигнализирайки за намаляване на натиска за купуване.
  • Паричният поток на Chaikin (CMF): CMF също показа низходяща тенденция, намеквайки за възможна корекция на цената.

Какво следва за Ethereum?

Възможни ценови сценарии

Ако ETH претърпи краткосрочна корекция на цената, тя може да падне до около $3,4k. Това все още би било в рамките на здравословен диапазон, като се имат предвид последните печалби. Въпреки това, за да се запази възходящата тенденция, ETH трябва да преобразува текущото си ниво на съпротива от $3,79k в ниво на подкрепа.

Дългосрочна перспектива

Въпреки потенциала за краткосрочна корекция, общата дългосрочна перспектива за Ethereum остава положителна. Натрупването от китове и общата пазарна динамика предполагат, че ETH може да продължи да отбелязва растеж след фаза на консолидация. Инвеститорите трябва да следят за нивата на подкрепа и възможностите за закупуване по време на всякакви спадове на цените.

Заключение

Скорошният скок на цените на Ethereum и натрупването на китове показват силно пазарно доверие в потенциала на криптовалутата. Докато краткосрочна корекция може да е на хоризонта поради индикатори за свръхкупуване и намаляващи настроения, дългосрочните перспективи остават възходящи. Инвеститорите трябва да наблюдават ключови нива на подкрепа и пазарни индикатори, за да се ориентират ефективно в потенциалните ценови движения.

Публикацията на Георги Минев: "Цената на Ethereum скочи: китовете натрупват, но се очертава корекция?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Dogecoin (DOGE): Ключови нива на подкрепа и съпротива, които да наблюдавате през юни 2024 г.

Анализ на Dogecoin (DOGE): Навигация между ключови нива на подкрепа и съпротива Текуща цена: $0,1333 Скорошен максимум: $0,16...

MicroStrategy наб...
MicroStrategy набира $700 милиона чрез конвертируеми облигации: покупки на Биткойни и планове за растеж

Предложение на MicroStrategy за $700 милиона конвертируеми старши облигации: въздействие и стратегически последици MicroStrategy наскоро...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!