Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на MATIC показва възходяща формация – какво следва?

MATIC изпита низходяща тенденция през последните няколко месеца, но има възможност за обръщане. През последните 24 часа алткойнът направи опит за леко увеличение от 0,2%, но седмичната графика показа обезценяване от 13%, което показва силно мечи доминиране от техническа гледна точка.

И индикаторите за търсене и за натрупване бяха отрицателни, въпреки опитите за възстановяване на известна покупателна сила. Тъй като Биткойн скочи над границата от $26 000, много алткойни, включително MATIC, също се опитват да се придвижат нагоре в съответните си класации.

Въпреки това, за да може алткойнът да обърне ценовото си действие, за Биткойн е от решаващо значение да поддържа цена над $26 000. Освен това силата на купуване трябва да навлезе на пазара по време на непосредствените търговски сесии.

MATIC е изправен пред важно ниво на съпротива над главата, което трябва да надмине, за да изпита значително рали. Спадът в пазарната капитализация на MATIC показва ниска сила на купуване на графиката.

Анализ на цената на MATIC: еднодневна графика

Към момента на писане MATIC се търгуваше на $0,77, което е близо до многомесечното дъно от $0,75, регистрирано преди 6 месеца. Монетата е изправена пред съпротивление при 0,80 долара и ако успее да преодолее това ниво, може да се опита да достигне 0,93 долара.

Трябва да се отбележи, че монетата е формирала низходящ клинов модел, който обикновено се свързва с възходящо обръщане на цената. В случай на пробив нагоре, MATIC може потенциално да се повиши до $1,50.

Цената на MATIC показва възходяща формация – какво следва?

Има обаче възможност алткойнът да намери подкрепа на ниво от $0,76. Неуспехът да остане над това ниво може да доведе до търговия на MATIC под ценовата марка от $0,74. Струва си да се отбележи, че количеството MATIC, търгувано през последната сесия, беше ниско, което показва по-висока сила на продажби на графиката.

Технически анализ

След отхвърлянето при нивото на съпротива от $0,84, купувачите загубиха доверие в MATIC. Индексът на относителната сила (RSI) в момента се намира под полулинията и под марката 30, което показва, че монетата е свръхпродадена в момента.

Освен това цената на монетата е паднала под линията на 20-Simple Moving Average. Това предполага ниско търсене и продавачи, движещи импулса на цената. Въпреки това, ако MATIC направи опит да се покачи над границата от $0,84, това може да привлече подновено търсене и да върне биковете. Това би увеличило вероятността от по-нататъшно нарастване на цената на актива.

Въз основа на техническите индикатори, монетата формира сигнали за продажба в текущия момент. Индикаторът Moving Average Convergence Divergence (MACD), който измерва импулса на цената и обръщанията, показва червени хистограми, свързани със сигнали за продажба на графиката. Това предполага потенциално движение надолу в цената.

Лентите на Болинджър, които оценяват нестабилността на цените и потенциалните колебания, се разминават. Това показва, че може да има повишена волатилност в цената на MATIC през предстоящите търговски сесии, което потенциално води до обръщане на цената.

Представено изображение от UnSplash, графики от TradingView

Публикацията на Наталия Иванова: "Цената на MATIC показва възходяща формация – какво следва?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!