Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ценови скок на PEPE: Потенциални сигнали за корекция

Ценови скок на PEPE:...
Ценови скок на PEPE: Потенциални сигнали за корекция

На хоризонта ли е корекция на цената на PEPE? Признаците сочат към потенциален спад

Цената на PEPE беше темата за говорене сред ентусиастите на мем монети, като се повиши с впечатляващите 506% само за десет дни, достигайки нов рекорд за всички времена от $0,00000820. Въпреки това, на фона на вълнението, има индикации, че може да се задава корекция, тъй като инвеститорите започват да разместват позициите си.

Активността на китовете води до скок на цените

Метеоричното покачване на цената на PEPE може да се дължи не само на възходящи пазарни настроения, но и на значително натрупване от китове. През последните десет дни тези големи инвеститори, както институционални, така и на дребно, придобиха колективно близо 48 трилиона PEPE токени, възлизащи на умопомрачителните 385 милиона долара. Този приток на капитал издигна мем монетата до безпрецедентни висоти.

Потенциален натиск за продажба от страна на краткосрочни притежатели

Въпреки еуфорията около скока на цените на PEPE, предпазливостта е оправдана, тъй като значителна част от предлагането в обращение се държи от краткосрочни притежатели. Тези търговци, които притежават PEPE за по-малко от месец, са по-склонни да капитализират краткосрочни печалби, което потенциално води до внезапен натиск за продажба. Освен ако това предлагане не премине към средносрочни притежатели, които обикновено държат активи от шест до 12 месеца, пазарът може да изпита повишена волатилност, след като цената се стабилизира.

Намаляващо HODLing настроение

Друг тревожен фактор е намаляващото настроение за HODLing сред притежателите на PEPE, което сигнализира за преминаване към вземане на печалби, а не към дългосрочни инвестиции. Индикаторът Mean Coin Age, който измерва средната възраст на монетите, с които се извършва транзакция, е в спад от края на февруари. В исторически план подобни тенденции са предшествали корекции в цената на PEPE, което предполага възможен спад.

Ценова прогноза сред несигурност

Анализиране на Pepe (PEPE) ценови действия и потенциални тенденции

Гледайки напред, дневната графика показва потенциален спад в цената на PEPE, като нивото на съпротива от $0,00000807 вероятно ще послужи като ключова опорна точка. Нарушение на това ниво може да предизвика допълнителен импулс надолу, потенциално тласкайки мем монетата към $0,00000474.

Въпреки това възходящите сигнали продължават, както е посочено от индикаторите Average Directional Index (ADX) и Moving Average Convergence Divergence (MACD). И двата индикатора предполагат продължаващ възходящ импулс, като ADX е удобно над прага от 25.0, а MACD показва нарастващи зелени ленти.

В светлината на тези развития, ако PEPE успее да установи $0,00000800 като ниво на подкрепа, може да възобнови възходящата си траектория към $0,00000959, което представлява потенциално рали от 21%. Надминаването на тази съпротива може да тласне мем монетата към марката $0,00001000, обезсилвайки мечите перспективи.

Заключение

Докато неотдавнашният скок на цените на PEPE привлече вниманието на инвеститорите, препоръчва се предпазливост, тъй като се появяват признаци за потенциална корекция. С активността на китовете, която движи пазара, и краткосрочните притежатели, доминиращи предлагането, рискът от повишена волатилност остава висок. Тъй като пазарът се движи в несигурни води, инвеститорите трябва да следят отблизо ключовите нива на подкрепа и съпротива, за да преценят бъдещата траектория на цената на PEPE.

Публикацията на Николай Кръстев: "Ценови скок на PEPE: Потенциални сигнали за корекция" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!