Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

UniswapX в крайна сметка ще бъде най-добрият DEX, защото те напълно отварят пространството за дизайн.

Uniswap Labs обявява бета версия на протокола UniswapX, протокол за търговия без попечителство и без разрешение, който използва холандски търг за създаване на конкурентен пазар за маршрутизиране сред пълнителите и използва комбинация от ликвидност във веригата и извън нея. Чрез изграждане на поръчки като изпълними подписи извън веригата на Permit2, протоколът осигурява транзакционно изживяване без газ за обменниците. UniswapX може също да бъде разширен, за да поддържа междуверижни суапове, позволявайки на swappers да свързват активи от L2 към техния родител L1 почти мигновено.

​От стартирането на първия протокол Uniswap през 2018 г. транзакциите във веригата нараснаха експлозивно, поддържайки милиони потребители и стотици сценарии за приложения, а обемът на транзакциите само на Uniswap достигна 1,5 трилиона долара.

За да улесним растежа на транзакциите във веригата и да подобрим обмена на самопопечителство, имаме удоволствието да обявим пускането на нов холандски аукционен протокол без лиценз, с отворен код (GPL) за търговия между AMM и други източници на ликвидност.

С течение на времето UniswapX ще подобри обмена по следните начини:

Вземете по-добри цени чрез събиране на източници на ликвидност

・Обмяна без такса гориво

· Защита срещу MEV (максимална екстрахируема стойност)

· Без такса за неуспешна транзакция

През следващите няколко месеца UniswapX ще се разшири до междуверижни суапове без газ.

Агрегиране на следващо ниво

Генерал Чаншенг: Животът е като слънцето на западната планина, богатството в крайна сметка ще бъде скрежено на тревата

UniswapX има за цел да реши този проблем, като възложи сложността на маршрутизирането на отворена мрежа от пълнители на трети страни, които използват ликвидност във веригата (като AMM пулове или техни собствени частни инвентаризации), за да се конкурират за попълване на борси.

С UniswapX, суапърите ще могат да използват интерфейса на Uniswap, без да се притесняват за получаване на най-добрата цена, а транзакциите винаги ще бъдат прозрачно записвани и уредени във веригата. Всички поръчки се захранват от Uniswap Smart Order Router и пълнителите трябва да се конкурират с Uniswap v1, v2, v3 и v4, след като бъдат стартирани. на

Суапове без такси за газ - и без такси за неуспешни суапове

​​Използвайки UniswapX, swapper подписва уникална поръчка извън веригата и след това пълнителят подава поръчката и плаща газта във веригата от името на swapper. Тъй като суапърите не плащат такси за газ, те не се нуждаят от мрежови токени във веригата (напр. ETH, MATIC), за да извършват транзакции, нито трябва да плащат такси за неуспешни транзакции. Пълнителите включват разходите за газ в борсовата цена, но могат да намалят транзакционните разходи чрез групиране на множество поръчки, за да се конкурират за най-добра цена.

Потребителите все още трябва да плащат такси за газ в определени случаи, като например първоначалното одобрение на токена на Permit2. Освен това, когато се продават, естествените мрежови токени трябва да бъдат капсулирани, което ще доведе до разходи за газ.

MEV защита

​MEV е един от най-големите проблеми, пред които в момента са изправени суаповете във веригата, което води до ниски цени за суапърите.

Чрез UniswapX, MEV, който би бил придобит чрез арбитражна търговия, ще бъде върнат на суапърите на подобрена цена. UniswapX също така помага на потребителите да избегнат по-очевидни форми на теглене на MEV: поръчките, изпълнени с помощта на инвентара на пълнителите, не могат да бъдат фланкирани, а пълнителите са стимулирани да използват частни релета за транзакции, когато насочват поръчки към места за ликвидност във веригата.

UniswapX постига кръстосана верига

Скоро ще бъде пусната междуверижна версия на UniswapX, която комбинира суап и мост в едно за безпроблемна работа. С кръстосаната верига UniswapX, swappers ще могат да превключват между различни вериги за секунди. Swappers могат също така да избират кои активи да получат в целевата верига и не се ограничават до специфични за мост токени.

​За да обобщим, мисля, че v4 и UniswapX ръководят бъдещето на децентрализираните борси (DEX). Това не е така, защото те са последната инстанция при проектирането на протоколи, а защото отварят напълно пространството за дизайн.

Публикацията на Тодор Цонев: "UniswapX в крайна сметка ще бъде най-добрият DEX, защото те напълно отварят пространството за дизайн." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на монетите PEPE: активност на китове, волатилност и перспективи за бъдещето

Анализ на пазара: Скорошни движения на цените на PEPE Coin и активност на китове Одобрението на Ethereum ETF значително насочи вниманието на...

Байдън налага вет...
Байдън налага вето на отмяната на насоките за счетоводство на криптовалута, предизвиквайки смесени реакции

Президентът на САЩ Байдън налага вето на отмяната на SAB 121 В изненадващ ход президентът Джо Байдън наложи вето върху отмяната на Счетоводен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!