Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

В навечерието на халвинга на Litecoin никой не го интересува. След халвинга вторичният пазар е пуст. Има ли надежда за LTC?

В 23:00 ч. на 2 август Litecoin (LTC) завърши наполовина наградата за трети блок при височина на блока от 2520000 и сега наградата за всеки блок е 6,25LTC.

Обикновено събитието за халвинг ще предизвика пазарно внимание и дискусии, често придружени от разкази за нарастващи криптовалути. Въпреки това, четиригодишният халвинг разказ на Litecoin, който винаги е твърдял, че е „Bit Gold, Lite Silver“, не привлече много внимание от потребителите на пазара за криптиране. Дискусии, свързани с Litecoin, рядко се срещат в общността за криптиране и има само няколко новини, свързани с обратното броене до навечерието на халвинга.

Като представител на POW токени в древни времена, представянето на цената на токена на Litecoin след халвинга ще определи вниманието на потребителя към него. Преди и след халвинга токенът LTC също се представи посредствено на вторичния пазар.Според Coingecko спадът е бил 5% през последните 14 дни. В деня на халвинга цената не се колебаеше много, варирайки леко, както обикновено, със спад от 4,4%, а текущата котировка е $86,3.

Въпреки това, само няколко дни преди халвинга, основателят на Litecoin Чарли Лий (Charlie Lee) и неговият брат обявиха, че съвместно ще пуснат 500 „Litecoin халвинг сребърни възпоменателни физически карти“, всяка от които е направена от 50g сребро. , с 6,25 LTC, опакован вътре, ориентировъчната продажна цена е 1000 щатски долара, а прогнозният доход е най-малко 500 000 щатски долара. Това поведение също беше осмивано от потребителите като: Litecoin изглежда безполезен и братята основатели могат да използват само горещи точки, за да продават карти, за да правят пари.

Когато основателят продаваше карти по време на периода на халвинг, като потребител, той всъщност беше по-загрижен дали халвингът може да върне вниманието на Litecoin, който мълчеше дълго време? Може ли да има положително въздействие върху неговото екологично развитие?

В навечерието на халвинга на Litecoin никой не го интересува, а вторичният пазар е пуст след халвинга

Това халвинга е третото халвинга в историята на Litecoin от стартирането му през 2011 г. Въпреки това, съдейки по реакцията на пазара за криптиране, той беше малко изоставен и неговият токен LTC също падна на вторичния пазар.

Дизайнът на халвинг на Litecoin се отнася за Биткойн. Съгласно графика за халвинг, дефиниран в неговия протокол, цикълът на халвинг се случва на всеки 840 000 блока (приблизително на всеки четири години). Всяко халвиране означава, че копачите само ще Можете да получите половината от наградите преди халвинга .

Към 3 август 2023 г. събитията за халвинга на Litecoin са завършени три пъти. Първият път беше през 2015 г., наградата за блок беше намалена от първоначалните 50LTC на блок на 25LTC; вторият път беше през 2019 г., наградата за блок беше намалена наполовина от 25LTC на блок на 12,5LTC; третият път беше през август тази година Това на 3-ти път наградата за блок беше намалена от 12,5LTC на блок на 6,5LTC.

По аналогия, четвъртото халвинга на Litecoin ще се случи около 2027 г., когато наградата за блок ще бъде намалена от 6,5LTC на 3,125LTC.

Общият брой на издадените LTC токени е 84 милиона, а текущата циркулация е около 73,5 милиона Около 87% от Litecoin са в обращение Текущата пазарна стойност е около 6,34 милиарда щатски долара, нареждайки се на 12-то място сред криптираните активи.

Наративът за халвинга, който се случва на всеки четири години, често се смята за добра новина от пазара на криптиране, особено халвинга на Биткойн често означава, че ще бъде придружено от бичи пазар. Тъй като дизайнът на намаляването наполовина или намаляването на производството обикновено е да се избегне проблемът с символичната инфлация, цената е по-благоприятна за покачване чрез контролиране на предлагането. Следователно, когато се случи халвинг, това ще привлече вниманието и дискусията на пазара на криптиране.

Халвинга се случва в Token of the POW механизъм, който има най-голямо въздействие върху неговата мрежа и свързаните копачи (като пулове за копаене и производители на машини за копаене), тъй като халвинга означава, че броят на наградите за копаене ще намалее, трудността ще се увеличи, и разходите за копаене ще се увеличат значително.Това ще има пряко отрицателно въздействие върху мрежата.След като доходът намалее, някои копачи ще напуснат или ще преминат към копаене на други основни токени и сигурността на мрежата ще бъде тествана.

Увеличаващ се натиск за продажба на Litecoin в навечерието на халвинга! каква е причината?

Хората обикновено смятат, че халвинга ще доведе до увеличения на цените. Има две основни причини. Едната е, че намаляването на наградите на копачите след халвинга е еквивалентно на увеличение на разходите, което теоретично ще повиши цената на токените; другата е от перспектива на предлагането.Това ще наруши динамичния баланс на продукцията, което ще доведе до спад в нивото на предлагане на токени.Ако търсенето остане същото или се увеличи, тогава търсенето ще бъде по-голямо от предлагането поради намаляването на предлагането, което може да доведе до покачване на цената на токените.

Въпреки това, покачването на цените на токените след халвинга не е неизбежно.Цената на криптовалутите е резултат от комбинация от фактори, включително макросредата и цялостното пазарно настроение. Например цената на токените DASH, които завършиха намаляването на производството на 23 юни тази година, остана на около $30 повече от месец след намаляването на производството.

Преди и след халвинга на Litecoin този път имаше много малко дискусии и новини, свързани с общността за криптиране. Някои потребители дори попитаха в общността: „Ще бъде ли LTC утре намален наполовина?“ Много потребители отговориха: „Вече никой не го е грижа и всички не се интересуват от древни POW монети като тази.“

В допълнение, по отношение на халвинга на Litecoin мненията на повечето потребители са „къси“. В тази връзка крипто играчът Лин спомена: „По време на бичия пазар през 2021 г. служителят на Litecoin Foundation туитна и публикува повторно фалшиво съобщение, че Walmart поддържа LTC плащания, и след това го изтри, но това предизвика много големи колебания на пазара, така че аз разбрано по това време. Оригиналната основна валута може да разчита само на новини, за да манипулира пазара и няма консенсус за доминиране на пазара. В дългосрочен план намаляването наполовина на LTC не заслужава внимание.“

В деня на халвинга LTC претърпя краткосрочен спад на вторичния пазар, със спад в рамките на деня от 4,4%, а текущата котировка е $86,3. Това изглежда допълнително потвърждава мечите прогнози на потребителите за намаляването му наполовина.

Преполовяването може да е трудно за решаване на дилемата на екологичното развитие на Litecoin

Всъщност, в допълнение към краткосрочното въздействие върху цената, предизвикано от разказа за халвинга, потребителите са по-загрижени за дългосрочното екологично развитие на Litecoin. Днес, след раждането на протокола Ordinal през 2023 г., Биткойн, водещият лидер на POW, е свидетел на своето екологично развитие в разгара си. Естествено, Litecoin, като разклонение на Bitcoin, също се очаква да има високо екологично развитие.

По време на пожара на BRC20 през май тази година общността на Litecoin пусна стандартната версия на BRC20 fork LTC20, която поддържа потребителите да гравират NFT, текст и друго съдържание в Litecoin.

Воден от ефекта на създаване на богатство на BRC20, LTC20 привлече голям брой потребители в екосистемата Litecoin за кратък период от време. Според данните на 9 май броят на дневните транзакции във веригата Litecoin надхвърли 570 000, а броят на активните адреси на портфейла Litecoin надхвърли 810 000.

Въпреки това, тъй като популярността на BRC20 намалява, LTC20 беше спрян, преди да навлезе на масовия пазар.

Според Litescribe, пазарът за търговия с Litecoin, общата пазарна стойност на свързаните с LTC20 активи на 3 август е била 27,91 милиона щатски долара, а обемът на търговия е бил само 12,65LTC.

Първоначално много потребители се надяваха, че под благословията на разказа за халвинга на Litecoin през август пазарните средства и потоци ще бъдат фокусирани върху Litecoin, което ще насърчи екологичното развитие на Litecoin.

Въпреки това, съдейки по текущата ситуация, повечето проекти LTC20 в екосистемата Litecoin са имитации на екосистемата Bitcoin и има повече реклами от други. Очакването Litecoin да намали наполовина разказа за овластяване на екологичното развитие не се наблюдава в текущото развитие, което не е добра новина за старите монети за копаене, които са избледнели от визията на хората.

Ако не разреши екологичната си дилема само чрез повишаване на цената на валутата, както преди, лайткойнът е предопределен да бъде елиминиран от пазара и постепенно да изчезне в дългата река на историята на криптирането.

Публикацията: "В навечерието на халвинга на Litecoin никой не го интересува. След халвинга вторичният пазар е пуст. Има ли надежда за LTC?" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!