Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Върховният съд отхвърли искането на Epic Games за отмяна на спирането в делото срещу Apple

Заявлението на Ninth Circuit за отмяна на спирането, което преди това обяви спиране на съдебни решения между технологичната компания Apple и разработчика на популярна игра Fortnite Epic Games, забави ефективния момент на изхода от тригодишното дело. Съдът, но молбата беше отхвърлена от Върховния съд вчера (9).

Върховният съд дава възможност на Apple да обжалва

Съдия от Върховния съд Елена Каган обяви, че е отхвърлила искането на Epic от 25 юли за отмяна на отлагането на присъдата.На обикновен език Apple ще получи отлагането, постановено от съда.

Предишни съдебни решения показаха, че Apple може да запази данъчното правило, но трябва да коригира своята „анти-пилотна клауза“, за да позволи на други разработчици като Epic Games да насочват потребителите да избират други методи на плащане, за да се конкурират честно.

Въпреки това, гореспоменатото спиране е само временно задържано и Apple трябва да реши дали да подаде документи до Върховния съд в рамките на тази година и да продължи да обжалва. Ако окончателното решение не подлежи на обжалване или бъде отменено от съдията, решението ще влезе в сила незабавно.

Нито Apple, нито Epic коментираха, но позицията на Epic може да бъде извлечена от подаването му в съда:

Този резултат не само ще навреди на Epic, но и на безброй потребители и други разработчици на приложения за дълго време напред.

В него се добавя: „Съдът използва прекалено разрешителен правен стандарт, когато реши дали да отмени тази награда.“

Съдържание на „Антидирективи и данъчни разпоредби“ на Apple

Apple печели благоприятно решение на Върховния съд срещу Epic Games

По-конкретно, App Store на Apple не позволява на приложенията да правят покупки в приложението или да отключват функции на приложението и начислява данък от до 15% до 30% върху всички покупки. Анти-насоките и данъчното облагане се допълват взаимно, за да се избегне укриването на данъци от разработчиците.

Тази клауза отдавна е критикувана заради високата си данъчна ставка, което ще доведе до това, че повечето крипто приложения ще предоставят само ограничена функционалност, като проверка на баланси и активи. В същото време това също така ще накара приложението за криптиране, което първоначално беше предназначено да навлезе в обществеността чрез интуитивния и удобен метод за закупуване на Web2, да се оттегли стъпка по стъпка и да забави технологичното развитие.

Съобщава се, че Apple може да печели милиарди долари приходи чрез тази клауза всяка година.

(Преглед: 30% високата данъчна ставка на Apple е стар проблем! Навлизането на NFT на мобилния пазар отново предизвика противоречия и старият горчив майстор Epic Games: Apple трябва да бъде спрян)

предишна присъда

През април Деветият окръг потвърди решението на долната инстанция, твърдейки, че „клаузата против пилота“ на Apple накърнява правата и интересите на Epic и каза, че политиката ще увеличи разходите на Epic за добавяне на приложения към App Store на Apple.

В същото време този ход също така не позволява на други потребители на Apple да станат потенциални потребители на Epic Games, като по този начин нарушават законите за конкуренцията на държавата и антитръстовите принципи.

Като се има предвид това, съдията се произнесе в полза на Apple по повечето от проблемите, като потвърди само претенциите на Epic по гореспоменатите проблеми.

По това време съдията разгледа и поведението между двете компании от друг ъгъл, като посочи:

Ако потребителите знаят, че магазинът за приложения на Epic Games има много по-ниска данъчна ставка от тази на Apple, тоест огромна разлика между 12% и 30%, те могат директно да изберат да използват платформата на Epic Games, което ще увеличи приходите на Epic Магазин за игри.

Публикацията на Роберт Петров: "Върховният съд отхвърли искането на Epic Games за отмяна на спирането в делото срещу Apple" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на монетите PEPE: активност на китове, волатилност и перспективи за бъдещето

Анализ на пазара: Скорошни движения на цените на PEPE Coin и активност на китове Одобрението на Ethereum ETF значително насочи вниманието на...

Байдън налага вет...
Байдън налага вето на отмяната на насоките за счетоводство на криптовалута, предизвиквайки смесени реакции

Президентът на САЩ Байдън налага вето на отмяната на SAB 121 В изненадващ ход президентът Джо Байдън наложи вето върху отмяната на Счетоводен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!