Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Веригата BNB претърпя атаки на Crypto на стойност $73 000

Веригата Coinspeaker BNB претърпя атаки на Copycat на стойност $73 000 крипто

В скорошно развитие, BNB Smart Chain (BSC), популярен съперник на мрежата Ethereum (ETH), претърпя серия от копиращи атаки, които доведоха до кражба на криптовалута на стойност приблизително $73 000.

Струва си да се спомене, че този инцидент беше подобен на скандалната атака, която преди това засегна базирания на Ethereum протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) Curve Finance.

След атаките BlockSec, фирма за сигурност на блокчейн, незабавно започна разследване, за да установи естеството на експлойтите. Както се подчертава в Twitter, техните открития предполагат, че нападателите са използвали сложни техники, за да използват уязвимостите в езика за програмиране Vyper, хващайки BSC общността неподготвена.

Копиращите атаки срещу BSC бяха приписани на неправилно работещо заключване за повторно влизане в определени версии на езика за програмиране Vyper. Тази уязвимост засегна Vyper версии 0.2.15, 0.2.16 и 0.3.0, които се използват широко от няколко DeFi пула на BSC.

Заключването за повторно влизане е критична техника за сигурност, която забранява повтарящите се повиквания към функциите на договора. При атака за повторно влизане враждебният участник използва тази уязвимост, за да извиква многократно функцията на договора, преди първоначалното повикване да завърши, което води до непредвидени последици и потенциално позволява неоторизиран достъп до средства.

Vyper, популярен език за програмиране, е създаден първоначално за виртуалната машина Ethereum (EVM). Целта му беше да даде по-сигурна и удобна за потребителя алтернатива на Solidity, друг популярен език за разработване на интелигентни договори на Ethereum.

Curve Finance претърпя експлоатиране на стойност $70 милиона, щетите са ограничени

Въпреки това, скорошната уязвимост, открита в конкретни версии на Vyper, подчертава, че никой език за програмиране не е имунизиран срещу потенциални недостатъци. Въздействието на тази уязвимост достига отвъд екосистемата на BSC. Тъй като Vyper се използва не само в BSC, но и от различни други протоколи в различни блокчейн платформи.

Верижни атаки на BNB: Хакерът White Hat започва да действа

Хакерите с бели шапки са експерти по киберсигурност, които използват уменията си за етични цели, опитвайки се да идентифицират и коригират уязвимости в системи и мрежи. В отговор на експлойта на BSC, тези етични хакери бързо се мобилизираха, за да се противопоставят на нападателите и да защитят потребителите и DeFi протоколите от по-нататъшни вреди.

По-специално един хакер с бяла шапка, работещ под псевдонима „c0ffebabe.eth“, предприе значителни действия. При откриването на експлойта, „c0ffebabe.eth“ предприе бързи действия, за да осигури част от откраднатите средства за съхранение, с цел да попречи на черните хакери да причинят допълнителни щети.

На 30 юли „c0ffebabe.eth“ изпрати съобщение във веригата, призовавайки засегнатите DeFi протоколи да се свържат с тях за координирани усилия за връщане на средствата на техните законни собственици. Като доказателство за отдадеността на етичните хакери, „c0ffebabe.eth“ успешно върна близо 2900 Ether (ETH) на стойност над $5 милиона към кривата на DeFi протокола.

За да гарантира допълнително безопасността на средствата, „c0ffebabe.eth“ премести 1000 ETH в новосъздаден портфейл, вероятно служещ като портфейл за студено съхранение. Този стратегически ход има за цел да изолира средствата от потенциални черни атаки, като подчертава ангажимента на хакера да защити възстановените активи.

следващия

Веригата BNB претърпя атаки на Crypto на стойност $73 000

Публикацията на Наталия Иванова: "Веригата BNB претърпя атаки на Crypto на стойност $73 000" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!