Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Виталик Бутерин относно прехода на PoS на Ethereum

Виталик Бутерин...
Виталик Бутерин относно прехода на PoS на Ethereum

Виталик Бутерин обръща внимание на опасенията относно прехода на Ethereum към Proof-of-Stake (PoS)

В отговор на загрижеността на общността относно преминаването на Ethereum от Proof-of-Work (PoW) към Proof-of-Stake (PoS), Виталик Бутерин, съосновател на Ethereum, взе отношение по въпроса. Преходът, известен като „Сливането“, беше подложен на наблюдение в светлината на засиленото регулаторно внимание от страна на американските власти.

Еволюцията от PoW към PoS

От създаването си през юли 2015 г. Ethereum оперира с консенсусен механизъм на PoW, подобен на Биткойн. Въпреки това въздействието върху околната среда на PoW криптовалутите доведе до призиви за тяхната замяна с по-устойчиви алтернативи.

През септември 2022 г. разработчиците на Ethereum инициираха „The Merge“, преминавайки към PoS инфраструктура. Този ход замени миньорите със залагащи, адресирайки опасенията за околната среда и привеждайки се в съответствие с дългосрочните цели на Ethereum.

Гледната точка на Виталик Бутерин

Виталик Бутерин подчерта значението на този преход, подчертавайки централизацията на PoW и неговия временен характер преди прилагането на PoS.

„PoW също беше доста централизиран. Просто не се говореше толкова много, защото всички знаеха, че това е само временен етап до PoS. И това дори не навлиза в това как най-вероятно избягвахме ASIC само защото предстоящото преминаване към PoS означаваше не стимул за изграждането им", обясни Бутерин.

Въздействие на прехода към PoS

Виталик Бутерин се застъпва за прехода на Ethereum към Verkle Trees

След завършването на прехода към PoS верига, Ethereum преживя скок в броя на валидаторите и търсенето на залози. Повече от 25% от циркулиращите доставки на ETH са заложени, което подобрява мрежовата сигурност и осигурява доходност за участниците.

Регулаторен контрол

Въпреки предимствата на PoS, залагането на Ethereum привлече регулаторен контрол от Комисията за ценни книжа и борси (SEC). Председателят на SEC Гари Генслър предположи, че PoW криптовалутите, позволяващи залагане, може да отговарят на критериите за ценни книжа съгласно теста Howey.

Въпреки това, говорител на Consensys подчерта, че преходът на Ethereum към PoS не е свързан с разследването на SEC на Ethereum Foundation.

„Нищо относно самия Proof-of-Stake срещу Proof-of-Work не би направило Ethereum ценна книга. Мисля, че наистина това е просто хващане за някакво обяснение за SEC защо са се провалили по въпроса за Ethereum, защото, разбира се , има известната реч през 2018 г., в която директорът Хинман каза, че Ethereum не е ценна книга“, поясни говорителят на Consensys.

Заключение

Въпреки че преходът на Ethereum към PoS адресира опасенията за околната среда и засили мрежовата сигурност, той също привлече регулаторен контрол. Прозренията на Виталик Бутерин подчертават важността на тази промяна в еволюцията на Ethereum и нейните по-широки последици за пазара на криптовалутите. С развитието на регулаторните процеси устойчивостта и адаптивността на Ethereum ще продължат да бъдат тествани.

Публикацията на Олег Димитров: "Виталик Бутерин относно прехода на PoS на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск сред пазарните колебания Във вихъра на пазарната активност Shiba Inu (SHIB) и няколко други...

Анализ на BNB, So...
Анализ на BNB, Solana и Ripple: потенциални сценарии

Анализиране на BNB, Solana и Ripple в текущата пазарна среда Пазарът на криптовалути продължава да проявява нестабилност, разочаровайки...

Биткойн: Стратеги...
Биткойн: Стратегически пазарни прозрения

Скорошният ръст на Биткойн на фона на стратегически пазарни движения Биткойн (BTC) демонстрира забележителен ръст в представянето на пазара,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!