Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Визията на Паоло Ардоино от Tether: Идеали на Cypherpunk, регулиране и бъдещето на Bitcoin

В ексклузивно интервю за crypto.news, Паоло Ардоино, главен технологичен директор в Bitfinex и Tether, предостави завладяваща представа за своето пътуване в индустрията на криптовалутите, своите мисли за регулирането и ролята на Биткойн в бъдещето.

Пътуване в крипто

Ardoino, разработчик през целия живот, се включи в индустрията на криптовалутите, след като откри Биткойн (BTC) като потенциално решение за счетоводна книга за остаряла и изпълнена с грешки финансова технология.

Започвайки пътуването си с Bitfinex през 2014 г., той работи върху подобряването на тяхната платформа за търговия с Биткойни, преди да премине към сегашната си роля като главен технически директор на Tether през 2017 г. Тази позиция доведе до участието му в разширяването на различни бизнес линии в рамките на компанията.

Ardoino разглежда кодирането като нещо повече от просто техническо начинание; за него това е творчески процес, чрез който идеите могат да бъдат оживени.

Шифърпънк етосът и ролята на tether

По време на форума PlanB през 2022 г. в Лугано, Италия, Ardoino, заедно с Adam Beck и Nick Szabo, изследват развиващото се възприятие на cypherpunk движението. Участниците в панела се съгласиха с образа на шифърпънците като „бунтовници, противопоставящи се на системния контрол от страна на елит“, твърдейки, че технологията и криптографията предоставят „алтернативни средства за хората да си взаимодействат и да поддържат контрол над парите си“.

Въпреки променящите се възприятия, дължащи се на широко разпространено възприемане и спекулации, панелът се съгласи, че духът на cypherpunk остава жив и силен. Ardoino обясни, че Tether е посветен на запазването на този етос чрез инвестиране в разработката на Биткойни.

По-добро регулиране

На въпрос какъв вид регулация е необходима в индустрията в момента, Ардоино сподели, че според него „добрата регулация е тази, която разбира технологията и тази, която иска действително да защити потребителя“.

Той подчерта значението на технологиите с отворен код и призова регулаторите да правят разграничение между полезни и вредни проекти. Той призова регулаторите да се съсредоточат върху съществуващите финансови структури, вместо да се насочват реактивно към криптовалутите.

„През последните две години бях в добър контакт с регулатори, които са 100% заинтересовани от създаването на безопасна среда за процъфтяване на криптовалутите и блокчейн технологията“, разкри главният технологичен директор на Tether.

Мащабируемост, незаконна употреба и повишаване на таксите за Биткойни

Ardoino също така обсъди изследването на Tether на решения за мащабируемост, като Lightning Network, и как прозрачността на Биткойн може да помогне при проследяването на незаконната употреба. Той вярва, че въпреки че работата с регулаторите е от решаващо значение за избягване на увреждане на репутацията от асоцииране, компаниите трябва също да инвестират в разработването на Биткойн, за да избегнат потенциално забавяне на приемането на Биткойн.

Техническият директор на Tether Паоло Ардоино Последните 1 милиарда USDT сечене са за борси във веригата

Обръщайки се към неотдавнашното покачване на таксите за Биткойн, причинено до голяма степен от Ordinals Inscription, Ardoino смята това за събуждане за борсите да приемат решения като Lightning Network и Liquid sidechain: „Тъй като популярността на Биткойн нараства, мрежата трябва да се развива, за да осигури скалируемост и поддържат разумни транзакционни разходи.“

Може също да харесате: Техническият директор на Tether казва, че $1 милиард USDT, изсечени на Ethereum, запазени за размяна на вериги

Въпреки че Ardoino призна, че той лично не харесва Ordinals, той също ги разпозна като интригуващо приложение на блокчейни, макар и първоначално използвано като „механизъм за тролинг“.

Той обаче подчерта, че не е задължително да има добър или лош начин за използване на блокчейн технологията. Въпреки предпочитанията си за по-малко режийни разходи, намалено използване на пространството и по-ниски такси за потребителите, той предположи, че е невъзможно да се контролира как се използват Биткойните и блоковото пространство. „В крайна сметка не можем да контролираме как се използват Биткойните и блоковото пространство“, заключи Ардоино. Той също така посочи, че опитите за ограничаване на използването на която и да е технология исторически не са завършили добре.

Цифровите валути на централната банка и ролята на tether

Ардоино сподели възгледите си относно дигиталните валути на централната банка (CBDC), заявявайки, че макар те да бъдат пагубни, ако се използват от държавата като ливъридж срещу гражданите, подобни сценарии са малко вероятни в региони като САЩ или Европа. Той твърди, че CBDC могат да преодолеят празнината в полезността на крипто за плащания, но централните банки ще действат внимателно поради потенциалното въздействие върху традиционната банкова индустрия.

Пазарната капитализация на Tether (USDT) нараства, което Ardoino отдава на ликвидното портфолио на компанията, практиките за управление на риска, прозрачността и защитата на клиентите. Той също така говори за критиките, с които се сблъска Tether в първите дни, със слухове за недостатъчна подкрепа или манипулиране на пазара. Въпреки това, след множество атестации, уж доказващи, че резервите му в момента са напълно обезпечени и че е изкупил 25% от резервите си само за 20 дни, Tether изглежда е подобрил позицията си в индустрията, спомена той.

Биткойн: валутата на интернет

Ardoino подчерта разрушителния потенциал на Биткойн, посочвайки трудностите, пред които са изправени политиците, опитвайки се да го контролират. Неотдавнашните неуспешни опити на Китай да регулира добива на Биткойни допълнително илюстрират тази теза, отбелязвайки появата на Биткойн като валута в интернет. Хешрейтът на Биткойн за момент падна, но същите ASIC изглежда се върнаха към активност другаде за кратко след това, както се вижда от бързото възстановяване на хешрейта.

Според Ардоино децентрализираната природа на Биткойн преодолява традиционните финансови проблеми, като способността на централните банки и политиците да печатат пари по желание. Той вижда Биткойн като нова форма на цифрово злато, което премахва властта от политиката и създава равни условия за изграждане на нови икономики. Това е универсална валута, която надхвърля границите, достъпна е за всеки и е извън ничий контрол. Тази степен на финансова свобода е безпрецедентна в човешката история.

Целите на Tether и бъдещето на Биткойн

Ардоино също така обсъди еволюцията в крипто културата от ранните идеали на шифърпънк до по-благоприятна за регулирането позиция. Той вижда тази промяна като отражение на нарастващото приемане и възприемане на Биткойн от обществото.

Краткосрочната цел на Tether, според Ardoino, е фокусирана върху образованието и стабилността на неговата стабилна монета. Дългосрочните цели включват инвестиране в Биткойн технология, насърчаване на устойчиво Биткойн копаене и подкрепа на отворена финансова и комуникационна инфраструктура в развиващите се страни. Компанията също така се ангажира да защитава свободата на словото и технологиите с отворен код, както е отразено в техните проекти като Hole Punch и инвестициите в хардуерни портфейли с отворен код.

Докато други стабилни монети като BUSD са изправени пред правна проверка, Tether твърди, че нейната стабилна монета не е ценна книга и се счита за стока от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC).

Прочетете повече: Рискове при стейбълкойн и как да ги преодолеете | Мнение

Публикацията на Роберт Петров: "Визията на Паоло Ардоино от Tether: Идеали на Cypherpunk, регулиране и бъдещето на Bitcoin" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!