Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Web3 променя музикалната индустрия - ето как

Тъй като блокчейн технологията инжектира нова жизненост в творческата индустрия, платформата създаде модел за артисти и фенове да участват в правенето на пари.

Блокчейн технологията, гръбнакът на Web3, може да изведе интерактивния модел за монетизиране на артистите на ново ниво, позволявайки по-директни и смислени взаимодействия с феновете. Благодарение на неговата несравнима сигурност и функции, като децентрализация и токенизация на активи, артистите могат да създават несравними изживявания за феновете и себе си. Например, те могат да използват технологията, за да запазят пълната собственост върху работата си и директно да монетизират своето съдържание. Много артисти, включително музиканти и дигитални артисти, използват незаменими токени (NFT), за да токенизират своите творения.

В допълнение към осигуряването на приходи от съдържание, технологията осигурява необходимата инфраструктура за ангажиране за печелене на опит. Неговият неизменен и прозрачен характер гарантира на феновете автентичността и произхода на произведения на изкуството и музикални записи, увеличавайки доверието и ангажираността. Интелигентните договори допълнително укрепват тази връзка, като позволяват персонализирани изживявания, като изключителен достъп до нови версии, виртуални срещи, VIP изживявания или персонализирано съдържание за притежателите на токени.

Платформата използва блокчейна за ангажиране и печелене на взаимодействия

Unitea, социална медийна платформа, която задълбочава връзката между артисти и техните фенове, е една от първите интерактивни платформи за монетизиране, използващи блокчейн технология. Освен това дава на марките достъп до ангажиращи възможности за реклама, като предоставя дигиталното изживяване в ръцете на феновете, които са най-емоционално свързани с любимите си изпълнители – помислете за Tik Tok, но с токенизирани награди.

В момента Unitea е фокусирана върху музикантите, но нейните технологии и бизнес модел могат да се използват от всеки творец. Приложението насърчава любителите на музиката да подкрепят любимите си изпълнители в замяна на награди. За артистите платформата е чудесен ресурс за улесняване на ангажираността им с музика, като същевременно изграждат значими връзки с феновете и възприемат иновациите.

Използвайки музика за създаване на генерирано от потребители съдържание и споделяйки своите данни за ангажираност, за да получат Karma, родния токен извън веригата на Unitea, феновете са стимулирани да „резонират“ с изпълнителя. Брандовете, от друга страна, могат да използват тези данни за ангажираност в рекламата чрез дигитални изживявания във веригата, а артистите могат да получат достъп до тези данни, за да получат ценни емоционално резонансни прозрения за своята фенбаза.

Източник: Unitea

Ползите от този модел биха могли да ускорят възприемането на Web3 – новата итерация на интернет, която икономически овластява общностите и творците. Чрез Web3 Unitea използва потенциала на блокчейн удостоверяването, за да изгради истинска екосистема „печелете от ангажираност“, за да помогнете на създателите да възвърнат контрола върху прозренията на аудиторията.

Как NFT трансформират възнагражденията и ангажираността на феновете в музикалната индустрия

„Участието в правенето на пари в крайна сметка осигурява начин за създателите да поемат контрол върху собствения си растеж, като същевременно дава на феновете творчески изход да изразят страстта си по подходящ начин. Нашата технология Web3 е уникална със способността си да валидира потребителското изживяване и награди, което осигурява истинска полезност и стойност за цифровите активи през целия цикъл на ангажиране.“

В средата на май 2023 г. компанията обяви стартов кръг на стойност $7 милиона, което показва, че доверието на инвеститорите в Web3 остава високо. Кръгът беше ръководен от институционални инвеститори, включително 1st Class Guernsey, Chaos Capital, TokenSociety и Fuel Venture Capital. Финансирането ще помогне на Unitea да ускори прехода си към ориентирана към потребителите Web3, където наградите и цифровите активи са подкрепени от данни за емоционална ангажираност.

Всички партии печелят?

Unitea първоначално се фокусира върху музикалната индустрия и има борд, който включва такива титани като Pitbull (Armando Perez) и Claude VonStroke (Barclay Crenshaw). Неговият модел „включи и спечели“ обаче е агностичен за индустрията и работи добре за дигитални артисти, влиятелни лица и други артисти.

Екосистемата подобрява взаимодействието между страните, включително:

Артисти – Музикантите и другите артисти могат да се отблагодарят на своите фенове и да имат повече контрол върху своите приходи и данни за феновете. Те могат също така да изградят отношения с глобалната мрежа от партньори на марката на Unitea.

Фенове – Феновете на Unitea споделят музика и създават съдържание, за да печелят цифрови токени, които могат да бъдат осребрени за изключителни награди, като персонализирани цифрови активи, билети за концерти и срещи и поздрави с артисти.

Марки – Способността на Unitea да събира данни на ниво ангажираност е изключително привлекателна за марки и рекламодатели, които искат да повишат осведомеността и да стимулират органичната ангажираност. Днешните фенове търсят различни нива на ангажираност с марките, които обичат, и Unitea прави това възможно.

Революцията Web3 демократизира творческите индустрии, като дава на творците повече контрол и свобода, като същевременно възнаграждава лоялността и ангажираността на феновете. Blockchain има потенциала да издигне опита за печелене на ангажираност до безпрецедентни висоти, а платформата на Unitea демонстрира трансформиращия потенциал на Web3.

Публикацията на Сребрин Петров: "Web3 променя музикалната индустрия - ето как" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!