Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

World Mobile планира голямо разширяване на своята услуга DeWi в Африка

Източник: Depositphotos

Децентрализираният безжичен (DeWi) оператор World Mobile обяви голямо разширяване на покритието на своята африканска мрежа след успешни полеви изпитания. Компанията, чиято децентрализирана мрежа е част от икономиката на споделянето, провежда тестове в Кения, Мозамбик и Нигерия преди по-широкото внедряване в африканския континент.

World Mobile Does DeWi

През последните няколко месеца World Mobile беше на мисия да убеди африканците да изпробват своята услуга за клетъчни данни. Посланието му е просто: World Mobile може да предостави данни значително по-евтино от традиционните оператори и да осигури по-добро покритие, особено в селските райони, където жителите трудно могат да получат сигнал.

Крайната цел на World Mobile е да създаде безжична мрежа, собственост на общността, която обхваща целия свят, като потребителите са стимулирани да осигурят резервна честотна лента. За да стартира своята африканска услуга обаче, компанията е използвала оборудване за телевизионно бяло пространство. Това включва неизползван спектър в лентата за телевизионно излъчване, като го използва за предоставяне на мобилни мрежови услуги. За допълнително увеличаване на честотната лента, World Mobile също използва Starlink, сателитното интернет съзвездие, управлявано от SpaceX.

Според главния изпълнителен директор на World Mobile Мики Уоткинс, „успешното завършване на полеви тестове в Кения, Мозамбик и Нигерия, отбелязва важен крайъгълен камък в мисията на World Mobile за свързване на несвързаните. Тези тестове потвърждават осъществимостта и мащабируемостта на нашата DeWi технология, като ни доближават една стъпка по-близо до предоставянето на достъпен и надежден интернет достъп както до селските, така и до недостатъчно обслужваните райони по целия свят.“

World Mobile обявява планове за разширяване в Африка след успешни полеви тестове на технологията DeWi

От Занзибар до Индия и отвъд

World Mobile непрекъснато разгръща своите услуги за избрани територии с оглед на измерване на търсенето и гарантиране, че мрежата му може да се мащабира, за да отговаря на търсенето. Миналия месец компанията стартира търговската си услуга в Занзибар, след като завърши успешни изпитания в източноафриканския островен клъстер, при които се регистрираха 16 000 потребители.

Междувременно компанията обяви намерението си да извършва периодични обратно изкупуване на своя WMT токен. Токенът се използва за възнаграждение на участниците в икономиката на споделяне на World Mobile и за подкрепа на приемането на нейните мобилни решения. В крайна сметка World Mobile има за цел да изгради приобщаваща мобилна екосистема, в която потребителите могат да печелят приходи, като същевременно запазват известна степен на собственост върху мрежовата инфраструктура и данни.

В рамките на радикалната децентрализирана мобилна икономика, която World Mobile изгражда, хората и фирмите се насърчават да управляват възли в мрежата. Това помага да се осигури по-голямо покритие на мрежата, като същевременно възнаграждава операторите за техните усилия.

Докато Африка формира фокуса на стратегията на World Mobile за по-голямата част от 2023 г., има планове за навлизане в други ключови региони, включително Индия. Показателно е, че компанията наскоро обяви назначаването на Manoj Kohli за съветник. Като бивш ръководител на SoftBank India и главен изпълнителен директор на Bharti Airtel, телекомуникационният опит на Kohli ще бъде от ключово значение за реализирането на тази цел.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Георги Шопов: "World Mobile планира голямо разширяване на своята услуга DeWi в Африка" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!