Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Worldcoin в беда? Регулаторът на Обединеното кралство проучва опасенията за поверителността на фона на нарастването на новостартиралия WLD

Worldcoin, криптовалута, създадена от главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, привлече известно внимание по време на стартирането си тази седмица. Според доклад на Reuters, органът за защита на личните данни на Обединеното кралство, Службата на Комисията за информация (ICO), разглежда пускането, заявявайки, че е забелязал пускането на Worldcoin в Обединеното кралство и ще проведе повече изследвания.

Освен това се подчертава, че от организациите се изисква да извършат оценка на въздействието върху защитата на данните, преди да обработват каквито и да е данни, които биха могли да бъдат потенциално вредни за обществеността, като биометрични данни от специална категория.

Службата на Комисията по информация (ICO) е независима организация, която контролира защитата на данните в Обединеното кралство. Той има за задача да защитава правата върху информацията и да гарантира спазването на законодателството за защита на данните, като Закона за защита на данните (DPA) и Общия регламент за защита на данните (GDPR).

Службата на комисаря по информацията може и е наложила солидни глоби като 20 милиона британски лири (25 милиона долара), с които глоби British Airways за нарушаване на законите за защита на данните и обработка на личната информация на 400 000 клиенти без подходящи процедури за сигурност.

Worldcoin, крипто проектът, иницииран от изпълнителния директор на Open AI Сам Алтман, позволява на потребителите да предоставят сканиране на ретината, за да получат цифрова идентификация и безплатна криптовалута чрез тяхната услуга. Worldcoin стартира на 24 юли, след като първоначално 2 милиона души се присъединиха към проекта в бета фазата.

Worldcoin: Одит на сигурността в Протокола за доказване на човечеството и опасенията за поверителността на данните

Въпреки това получи критики, особено от хора като Виталик Бутерин, които изразиха загриженост относно потенциалните последици за поверителността на споделянето на лична информация чрез сканиране на ириса на човек. Бутерин твърди, че сканирането на ириса може неволно да разкрие повече информация, отколкото е предвидено.

Основателят на Ethereum твърди, че всеки може да провери базата данни на Worldcoin, за да определи дали притежател на World ID е в системата, като сканира ириса си и сравни резултатите.

Бутерин също е загрижен за трудността да се получи устройство "Orb"; тъй като такива световни идентификатори няма да бъдат достъпни за всички, а главно за хора, живеещи в по-големите градове.

Worldcoin каза в изявление до CNBC, че те ще „спазват всички закони и разпоредби, регулиращи обработката на лични данни на пазарите, където Worldcoin е достъпен, включително Общия регламент за защита на данните („GDPR“) и Закона за защита на данните на Обединеното кралство. От самото начало Worldcoin е проектиран да защитава поверителността на личния живот.

Според Worldcoin проектът е изградил солидна програма за поверителност и е внедрил дизайн, ориентиран към поверителността. Те казаха, че са извършили изчерпателна оценка на въздействието върху защитата на данните и незабавно отговарят на искания от хора за изтриване на техните данни.

Към момента на писане Worldcoin се търгува на $2,19 според данни от CoinGecko, далеч от $3,30, които достигна след стартирането си само преди дни.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Worldcoin в беда? Регулаторът на Обединеното кралство проучва опасенията за поверителността на фона на нарастването на новостартиралия WLD" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Cardano (ADA) оча...
Cardano (ADA) очаква пробив на фона на промяна в поведението на инвеститорите

Cardano (ADA) е готов за пробив, тъй като поведението на инвеститорите се променя: Анализ Цената на Cardano е готова за потенциален пробив,...

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск сред пазарните колебания Във вихъра на пазарната активност Shiba Inu (SHIB) и няколко други...

Анализ на BNB, So...
Анализ на BNB, Solana и Ripple: потенциални сценарии

Анализиране на BNB, Solana и Ripple в текущата пазарна среда Пазарът на криптовалути продължава да проявява нестабилност, разочаровайки...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!