Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Южна Корея прави исторически скок със Закона за защита на потребителите на виртуални активи

Дворецът Gyeongbokgung, Южна Корея

В новаторски ход, Националното събрание на Южна Корея наскоро одобри Закона за защита на потребителите на виртуални активи, сигнализирайки прогресивния подход на страната за установяване на стабилна правна рамка за виртуални активи. Това забележително законодателство, компилация от 19 предложения от законодатели, има за цел да дефинира цифровите активи, като същевременно въвежда санкции за нечестни транзакции. в сила от следващата година, законът налага строги изисквания за доставчиците на услуги, включително разделяне на активите на потребителите, прилагане на застрахователно покритие, поддържане на резерви в сигурни студени портфейли и щателни записи на транзакциите.

С приемането на Закона за защита на потребителите на виртуални активи Южна Корея навлиза в нова ера на регулиране и надзор в областта на виртуалните активи. Признавайки нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи, страната зае проактивна позиция, за да гарантира защита на потребителите, честни транзакции и интегритет на пазара.

Законът предоставя изчерпателна дефиниция на цифровите активи, обхващаща различни форми на виртуални валути и токени. Чрез установяването на ясни насоки Южна Корея има за цел да намали неяснотата и да насърчи по-доброто разбиране на този развиващ се пейзаж. Такава яснота ще насърчи доверието и ще улесни отговорното участие на пазара на виртуални активи.

Южна Корея разработва Фаза 2 на Закона за защита на потребителите на виртуални активи

В центъра на закона е акцентът върху защитата на интересите на потребителите на виртуални активи. От доставчиците на услуги ще се изисква да прилагат мерки за защита на потребителските активи, включително поддържане на отделни акаунти. Освен това законът изисква доставчиците на услуги да придобият застрахователно покритие за смекчаване на потенциалните рискове, като гарантира, че потребителите са по-добре защитени срещу непредвидени обстоятелства.

Като признава присъщите предизвикателства пред сигурността, свързани с виртуалните активи, законът очертава конкретни мерки за укрепване на безопасността на транзакциите и средствата на потребителите. Доставчиците на услуги ще бъдат задължени да съхраняват част от своите резерви в студени портфейли, които са офлайн устройства за съхранение, по-малко податливи на опити за хакерство. Тази критична мярка за сигурност ще подобри цялостната устойчивост на екосистемата на виртуалните активи.

За да се гарантира ефективното прилагане на закона, на Комисията за финансови услуги е поверено правомощието да наблюдава и инспектира доставчиците на услуги. Този регулаторен орган ще играе жизненоважна роля в налагането на съответствие, наблюдение на развитието на индустрията и незабавно справяне с всички потенциални нарушения. Освен това, Банката на Корея получи правомощието да изисква данни от доставчици на услуги, улеснявайки цялостен анализ и вземане на информирани решения.

Решението на Южна Корея да въведе Закона за защита на потребителите на виртуални активи идва в резултат на забележителни инциденти, които подчертаха необходимостта от засилен контрол. Трябва да се отбележи, че задълбочено разследване на криптовалутите на местните законодатели и колапсът на Terraform Labs през предходната година подчертаха неотложната необходимост от създаване на стабилна регулаторна рамка. Като се учи от този опит, Южна Корея проактивно предприема стъпки за предотвратяване на бъдещи злополуки и защитава както инвеститорите, така и икономиката като цяло.

С приемането на Закона за защита на потребителите на виртуални активи Южна Корея направи огромна стъпка към създаването на сигурна и прозрачна среда за виртуални активи. Като определят ясни насоки, насърчават защитата на потребителите и въвеждат строг надзор, разпоредбите на Закона не само осигуряват по-голяма увереност на инвеститорите, но и насърчават доверието в екосистемата на виртуалните активи като цяло. Прогресивният подход на Южна Корея служи като вдъхновение за други нации, борещи се със сложността на регулирането на виртуалните активи, като поставя началото на една по-приобщаваща и отговорна цифрова икономика.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Южна Корея прави исторически скок със Закона за защита на потребителите на виртуални активи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!