Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Защо действието на LTC след халвинга на цената може да навреди на инвеститорите

Дългоочакваното халвинг на Litecoin най-накрая приключи и това е доста антиклимактично. Това е така, защото предвид недостига на LTC, имаше големи очаквания за събитието.

Преди да се потопим в подробностите, важно е да разберем основната концепция зад халвинга. Това се случва, когато блоковата награда, издадена за валидиране на транзакция в мрежа за доказателство за работа, бъде намалена наполовина.

В случая с Litecoin, уполовяването на всеки четири години ще намали количеството LTC в обращение. По този начин ще се намали въздействието на инфлацията върху дълготрайния пазар, като същевременно се поддържа ниско предлагането.

Ценовото действие на Litecoin по време на предишни разполовявания разкрива нещо интересно

Гореспоменатите промени подчертават една от основните причини за възходящите очаквания, които преобладават напоследък. За съжаление, в дните, водещи до скорошното халвинга на Litecoin, действителното представяне на LTC беше доста слабо. Това обаче не е изненадващо, особено от историческа гледна точка.

Поглеждайки назад, събитията за халвинга на Litecoin през 2015 г. и 2019 г. не оказаха голямо влияние върху ценовото му действие. През 2019 г. цената продължи да пада в дните след халвинга, което потвърждава, че халвинга има малък ефект върху цената.

Междувременно IntoTheBlock току-що публикува сравнение на някои ключови показатели, сравнявайки състоянието на Litecoin през 2019 г. и 2023 г.

Защо действието на LTC след халвинга на цената може да навреди на инвеститорите

Халвингът е успешен, LTC мечките преобладават

Интересното е, че ценовото действие на LTC също поддържа подобен резултат. Като се има предвид важността на халвинга и шума около него, се очакваше възходящ резултат, но това не се случи.

Вместо това LTC удължи низходящото си представяне от началото на юли. LTC се търгува на $87,59 след спад от 6,7% през последните 24 часа.

Що се отнася до наблюденията във веригата, виждаме лек ръст в общия отворен интерес в USD. Но най-забележителната промяна е скокът на социалния трафик, особено през последните 24 часа, който достига нови месечни върхове.

Въпреки нарастването на социалния обем, обемите на транзакции във веригата се увеличават леко.

Оценяването на натиска за покупка или продажба върху LTC показва, че през последните два дни е постигнато леко увеличение на тавана. Това отразява преобладаващия натиск върху продажбите през последните 24 часа, което означава, че краткосрочното теглене на печалба остава активно.

От друга страна, средната възраст на монетите се покачва стабилно през последните четири седмици.

Увеличаването на средната възраст на монетите потвърждава, че все още има значително натрупване в общността на LTC въпреки неблагоприятните движения на цените.

Публикацията на Роберт Петров: "Защо действието на LTC след халвинга на цената може да навреди на инвеститорите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!