Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Защо крипто пазарът днес е нагоре?

Крипто пазарът днес е нагоре, отразявайки очакванията на пазарните участници, че Федералният резерв няма да повиши лихвените проценти през юли след слаб доклад за работни места.

Крипто пазарът днес се покачва с леки печалби от над 1% през последните 24 часа, докато инвеститорите оценяват последния доклад за работните места в Съединените щати.

Забавянето на пазара на труда съвпада с нарастването на крипто пазара

На 7 юли нетната стойност на крипто пазара се повиши с близо 1,5% до 1,14 трилиона долара след спад в продължение на три поредни дни. Това включва възстановяване на най-високо класираните активи на пазара, като Bitcoin и Ether печелят скромните 1,8% и 1,75%. Междувременно Солана беше един от най-добре представилите се със скок от 8,5%.

Възстановяването на крипто пазара в рамките на деня съвпадна с публикуването на доклада на Министерството на труда на САЩ. Пазарът на труда добави 209 000 работни места през юни в сравнение с 306 000 през предходния месец, предизвиквайки надежди, че Федералният резерв може да пренебрегне повишаването на лихвените проценти на заседанието си през юли.

„Хоукс може да настоява за увеличение през септември“, отбеляза Ник Тимираос, главен икономически кореспондент на Wall Street Journal, добавяйки:

„Doves ще иска поне да пропусне и да даде повече време, за да види дали данните се влошават до Хелоуин. Но докладът за работните места през юни ще бъде стара новина до септември. Нито показва внезапно спиране, нито голямо повторно ускоряване на наемането.“

Освен това индексът на щатския долар (DXY), който измерва силата на зелените пари спрямо кошница от най-добри чуждестранни валути, отслабна след заглавието на доклада за работни места, падайки до двуседмично дъно.

Защо крипто пазарът днес е нагоре?

Интересното е, че крипто пазарът се повиши по време на спада на долара, показвайки отрицателна корелация със зелените пари на почасовата графика и изкачвайки се до почти $1,2 обща пазарна капитализация.

Технически отскок

В допълнение, отскокът на крипто пазара на 7 юли се случи близо до неговата 50-дневна експоненциална пълзяща средна (50-дневна EMA; червената вълна) близо до $1,12 трилиона.

Както е показано на изображението по-горе, 50-дневната EMA ограничи пристрастията на крипто пазара в посока надолу от края на юни 2023 г. Например последният повторен тест на вълната на 29 юни предшества възстановяване от 7,5% в оценката на крипто пазара.

Какво предстои за крипто пазара?

Въпреки по-слабите месечни данни за работните места, пазарът вижда 95% вероятност Фед да повиши лихвите с 25 базисни пункта (bps) през юли. Това рискува да ограничи перспективите за възход на крипто пазара през месеца с един технически модел, потенциално загатващ за предстоящ спад.

Трябва да се отбележи, че крипто пазарът формира нещо, което изглежда като глава и рамене (H&S), мечи модел на обръщане.

По правило това отваря възможността за спад към деколтето от около 1 трилион долара. В очакване на решително затваряне се очаква нов спад към $800 милиарда.

Обратно, покачването на крипто пазара към $1,3 трилиона може да задейства модел на обратната глава и рамене (IH&S).

Този модел се счита за възходящ и би имал възходяща цел от над $2 трилиона за остатъка от 2023 г., което е около 100% повече от настоящите нива.

Публикацията на Олег Димитров: "Защо крипто пазарът днес е нагоре?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!