Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

$27 трилиона AUM са кацнали върху Биткойн и крипто: CoinShares CSO

Има най-малко $27 трилиона активи, управлявани от големи финансови институции в САЩ, които също „активно“ се стремят да осигурят на клиентите си експозиция към Биткойн (BTC) и крипто.

На 26 юни главният стратегически директор на CoinShares Мелтем Демирърс подчерта най-малко осем големи финансови институции, които са сигнализирали за движения в пространството на дигиталните активи, включително подаването на Биткойн ETF на BlackRock и решенията за управление на крипто богатство на Fidelity.

Други включват JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon, Invesco и Bank of America.

„Много от най-големите финансови институции в САЩ работят активно, за да осигурят достъп до Биткойн и много повече“, отбеляза тя, добавяйки, че има огромни 27 трилиона долара активи под управление между тях.

По-рано този месец приложението на BlackRock от 16 юни за Биткойн борсово търгуван фонд доведе до вълна от заявки за подобни продукти, засилвайки разказа, който предполага, че „институциите идват“ за Биткойн.

Цената на BTC достигна връх за 2023 г. от $31 185 на 24 юни на фона на нарастващо доверие, според CoinGecko.

$27 трилиона AUM са кацнали върху Биткойн и крипто: CoinShares CSO

Демирърс обаче отбеляза, че въпреки че „институциите идват", това все още е по-скоро струйка, отколкото вълна. „Виждаме как мостовете се изграждат в реално време", добави тя.

Трябва да се отбележи, че цифрата от 27 трилиона долара е приблизителна оценка на общите управлявани активи в осемте институции и само малка част от тях вероятно ще бъдат разпределени за крипто инвестиции.

Въпреки това, съоснователят на Reflexivity Research, Уил Клементе, все пак повтори мнението на Демирор, като посочи, че пазарната капитализация на Биткойн е под 600 милиарда долара.

„Между HSBC, Blackrock, Fidelity и Schwab говорим за 25 трилиона долара активи под управление, които скоро ще могат да купуват Биткойни.“

Институционалните инвеститори вече проявяват по-голям интерес към фондовете, свързани с Биткойн. ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) отбеляза най-големия си седмичен приток за една година, тласкайки AUM над $1 милиард, както съобщава Cointelegraph.

По-рано тази седмица членът на Борда на управителите на Федералния резерв Мишел Боуман разкритикува липсата на крипто регулаторна рамка, твърдейки, че несигурността относно класа активи хваща институциите в „надзорна празнота“.

Публикацията на Георги Шопов: "$27 трилиона AUM са кацнали върху Биткойн и крипто: CoinShares CSO" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Анализиране на сп...
Анализиране на спада на Биткойн

Анализ на Биткойн: разбиране на скорошния спад и прогнозиране на бъдещи тенденции Пазарите на криптовалути станаха свидетели на още един...

Цените на Bitcoin...
Цените на Bitcoin и Ethereum се сринаха на фона на изявленията на Фед

Волатилност на пазара на криптовалута: цените на Биткойн и етериум се сринаха на фона на изявленията на Фед Цените на Bitcoin и Ethereum се...

Директора на Ripp...
Директора на Ripple Дейвид Шварц разказва за ранната инвестиция в Ethereum

Главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц говори за ранната инвестиция в Ethereum: Разкрити са прозрения и противоречия Вникване в...

Cardano (ADA) оча...
Cardano (ADA) очаква пробив на фона на промяна в поведението на инвеститорите

Cardano (ADA) е готов за пробив, тъй като поведението на инвеститорите се променя: Анализ Цената на Cardano е готова за потенциален пробив,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!