Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

461 милиарда SHIB, прехвърлени на Robinhood: спад на цената на SHIB или възходящ сигнал?

461 милиарда SHIB,...
461 милиарда SHIB, прехвърлени на Robinhood: спад на цената на SHIB...

461 милиарда SHIB, прехвърлени към Robinhood Wallet на фона на спад на пазара

В значително развитие на пазара на криптовалута, зашеметяващите 461 милиарда токена Shiba Inu (SHIB) на стойност приблизително $13,2 милиона бяха прехвърлени от Wintermute, известна фирма за алгоритмична търговия, към портфейл, свързан с Robinhood, популярна платформа за търговия. Прехвърлянето, докладвано от инструмента за проследяване на крипто данни Whale Alert, предизвика спекулации сред инвеститори и ентусиасти относно последиците от такъв съществен ход.

Времето съвпада със спада на пазара

Моментът на прехвърлянето на SHIB е особено забележителен, тъй като съвпада с по-широк спад на пазара, при който много големи криптовалути претърпяха спад в стойността. Този спад на пазара до голяма степен се дължи на положителните заводски данни в САЩ, които тласнаха индекса на долара (DXY) до най-високото му ниво от средата на ноември. В резултат на това Биткойнът, най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация, падна до най-ниските нива в рамките на деня от $65 800, докато вероятността за спад на лихвения процент на Фед през юни падна под 50% след производствения отчет.

Спекулации около трансфера

Прехвърлянето на толкова голямо количество SHIB токени доведе до спекулации сред участниците на пазара относно потенциалните причини зад този ход. Някои смятат, че прехвърлянето може да бъде предшественик на повишена търговска активност на платформата Robinhood, тъй като компанията може да натрупва стратегически SHIB в очакване на бъдещо търсене. Други предполагат, че този ход може да е част от по-голяма пазарна стратегия, тъй като институционалните инвеститори и търговските фирми се стремят да се възползват от текущите пазарни условия.

Цената на Shiba Inu реагира на пазарните условия

Shiba Inu, подобно на много други криптовалути, беше повлиян от скорошния спад на пазара. Към момента на писане SHIB се търгуваше на $0,0000265, спад от 6,44% през последните 24 часа. Този спад увеличава загубите на токена от върховете му от 1 април от $0,0000307. Ако низходящата тенденция продължи, дневната MA 50 около $0,00002288 може да послужи като следващото основно ниво на подкрепа за цената на Shiba Inu.

Въпреки това, ако цената на SHIB успее да се възстанови, биковете може да се насочат към пробив над нивата на съпротива от $0,00003 и $0,000032, за да сигнализират за началото на нова възходяща тенденция. Тъй като пазарът на криптовалута остава силно нестабилен, инвеститорите и търговците следят отблизо ситуацията, за да идентифицират потенциалните възможности и рискове.

Значението на Shiba Inu в крипто екосистемата

Али Мартинез: Биткойнът е изправен пред потенциален спад, докато доджкойнът представя възходящ сигнал

Shiba Inu, често наричан „убиецът на Dogecoin“, придоби значителна популярност от създаването си през август 2020 г. Успехът на токена може да се отдаде на силната му подкрепа от общността, както и на връзката му с мемето Dogecoin и по-широкия DeFi ( децентрализирани финанси) движение. Метеоричното покачване на стойността на SHIB привлече вниманието както на инвеститорите на дребно, така и на институционалните инвеститори, затвърждавайки позицията му на една от най-известните криптовалути, вдъхновени от мемове, на пазара.

Ролята на Robinhood в приемането на крипто

Robinhood, платформа за търговия без комисионни, изигра значителна роля в масовото приемане на криптовалути. Удобният за потребителя интерфейс и достъпността на платформата привлякоха милиони потребители, много от които са нови в света на инвестирането и търговията. Като предлага широка гама от криптовалути, включително Shiba Inu, Robinhood улесни хората да се докоснат до пазара на цифрови активи.

Неотдавнашното прехвърляне на 461 милиарда SHIB токена към портфейл, свързан с Robinhood, допълнително подчерта нарастващото влияние на платформата в пространството на криптовалутите. Тъй като все повече институционални инвеститори и търговски фирми използват услугите на Robinhood, влиянието на платформата върху пазара вероятно ще продължи да расте.

Заключение

Прехвърлянето на 461 милиарда токена Shiba Inu от Wintermute към портфейл, свързан с Robinhood, предизвика значителен интерес в общността на криптовалутите. Въпреки че точните причини зад този ход остават неизвестни, спекулациите изобилстват относно потенциалните последици както за токена Shiba Inu, така и за по-широкия крипто пазар.

Тъй като пазарът продължава да се справя с текущия спад, инвеститорите и търговците ще следят отблизо представянето на SHIB и други криптовалути.

Публикацията: "461 милиарда SHIB, прехвърлени на Robinhood: спад на цената на SHIB или възходящ сигнал?" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!