Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

7 криптовалути на път да пробият!

За да бъдем честни, повечето новини за криптовалута се фокусират върху Биткойн (BTC). Въпреки това, след първия Биткойн, търгуван през 2009 г., се появиха десетки криптовалути, които объркват инвеститорите. Докато някои от тези алткойни могат да се похвалят със значителен технологичен напредък, който ги отличава от Биткойн, други просто се развиват в добре познати марки цифрови валути и мемета в социалните медии.

Инвестирането в криптовалути все още носи известен риск, но за тези, които са готови да понесат болезнени загуби в замяна на голяма потенциална възвръщаемост, може да бъде невероятно печелившо. Ето седемте най-добри криптовалути, налични в момента:

Ethereum (ETH)

Най-голямата и най-утвърдена Биткойн алтернатива е ethereum, чийто блокчейн беше първият, който използва интелигентни договори - вид програма, използвана за захранване на децентрализирани приложения (dApps). dApps за игри, хазарт, социални, децентрализирани финанси (DeFi) и незаменими токени (NFT) могат да бъдат намерени в мрежата Ethereum. Ether, родният токен на мрежата ethereum, изпревари Биткойн с голяма разлика през последните три години. Тъй като Ethereum премина към проверка на транзакция с доказателство за залог (PoS), сега той е екологична алтернатива на Биткойн. През последните три години криптовалутата Ethereum е утроила производителността на Bitcoin поради възможностите на блокчейна Ethereum.

Ripple (XRP)

Глобалната цифрова финансова мрежа, наречена Ripple, е създадена, за да улесни транзакциите на банки и други финансови организации. Ripple е по-бърз, по-евтин и по-сигурен вариант от метода за изпращане на пари на Обществото за световна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT). Родната валута, създадена за мрежата Ripple и блокчейна XRP Ledger, се нарича XRP. През 2020 г. SEC заведе дело срещу Ripple за нарушаване на законите за ценните книжа чрез продажба на XRP на инвеститори. Инвеститорите в XRP наскоро постигнаха голяма победа, като съдът заяви, че криптовалутата „не е необходимо да бъде привидно ценна книга“.

Солана (SOL)

Когато Solana беше пусната за първи път през март 2020 г., тя бързо набра популярност и се превърна в деветата най-ценна криптовалута в света с пазарна капитализация от над 9 милиарда долара. Solana поддържа dApps и NFT точно като Ethereum, въпреки че общият брой проекти в неговата блокчейн е много по-малък от Ethereum. Solana предлага няколко предимства пред Ethereum, включително по-бърза и по-евтина проверка на транзакция, благодарение на уникалното си съчетание на проверка на транзакциите Proof-of-History (PoH) и Proof-of-Stake (PoS). За съжаление мрежата на Solana претърпя множество прекъсвания, които намалиха доверието в мрежата, включително едно през февруари 2023 г., което продължи повече от 20 часа.

5 криптовалути, които са още по-високи, чакащи да пробият!

Polkadot (DOT)

Блокчейнът Polkadot беше пуснат през 2020 г. от съоснователя на Ethereum Гавин Ууд. Polkadot управлява основна мрежа блокчейн, където транзакциите се записват постоянно. Това, което го прави уникален обаче, са неговите парачейни — създадени от потребители блокови вериги, които могат да бъдат персонализирани, като същевременно се възползват от същите мерки за сигурност като основната верига Polkadot. Потребителите могат да персонализират различни паравериги на Polkadot за различни цели, но мрежата се нуждае само от достатъчно изчислителни ресурси, за да управлява основната верига. Polkadot използва номиниран консенсусен модел на PoS за валидиране на транзакции, включващи номинатори, подкрепящи валидатори с техния дял, за да демонстрират доверие в доброто поведение на валидаторите.

Доджкойн (DOGE)

Dogecoin е разработен през 2013 г. като пародия на Биткойн, но благодарение на своя талисман, Shiba Inu, той се превърна в една от най-разпознаваемите и ценни марки цифрови валути в света. Илон Мъск, влиятелният главен изпълнителен директор на Tesla Inc (TSLA) и инвеститор в Dogecoin, наскоро смени за кратко логото на синята птица на Twitter със знака The dog на Dogecoin, повишавайки популярността на Dogecoin, което доведе до рязко покачване на цената на Dogecoin. За някои продукти Tesla дори приема Dogecoin. Милиардерът Марк Кюбан приветства доджкойн като „най-силната“ криптовалута, използвана като средство за обмен.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash, хард форк на Биткойн през 2017 г., е доказателство за работа на блокчейн мрежа и свързаната с нея криптовалута. В опит да намалят транзакционните разходи и да направят Биткойн по-мащабируем като механизъм за плащане, разработчиците на BCH се откъснаха от основната мрежа на Биткойн и увеличиха броя на транзакционните блокове в блокчейна на Биткойн. BCH получи значителен тласък, когато EDX Markets разкри, че ще бъде една от четирите криптовалути, които ще дебютират на новата борса EDX през 2023 г. Цената на Bitcoin Cash се е повишила с близо 150% досега през 2023 г.

Съединение (COMP)

Compound Protocol е проект на DeFi, който позволява на потребителите да заемат или заемат токени Ethereum при променливи проценти в блокчейна на Ethereum, като използват интелигентни договори, управлявани от токени COMP ERC-20. Кредитополучателите могат да използват криптовалути като обезпечение, за да заемат повече и различни криптовалути от заемодателите на Compound, а заемодателите могат да печелят лихва, като изпращат своите криптовалути на адреси на Ethereum, управлявани от Compound. Скоростта, с която сложните кредитори печелят COMP токени, зависи от ликвидността на пазара. Общото количество COMP токени е фиксирано на 10 милиона.

Това е краят на днешната статия. Ако смятате, че е добре написана, можете да й обърнете внимание и да я изгледате~

Публикацията на Сребрин Петров: "7 криптовалути на път да пробият!" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!