Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

9Niu WEB3 Academy: Еволюцията на airdrops

Airdrop културата има дълга история на крипто пазара. Като академия 9Niu WEB3, днес ще ви напътстваме в мистериозното пътешествие на airdrops, ще прегледаме еволюцията му и ще обсъдим важната му позиция в областта на криптовалутите.

Семената на ранните въздушни капки

През юни 2010 г., само две години след раждането на Биткойн, Гавин Андресен, който работи с мистериозния Сатоши Накамото за разработването на Биткойн, отвори уебсайта „Безплатни Биткойни“. Потребителите просто предоставят своя адрес за плащане в Биткойн и имат възможност да получат 5 Биткойна, което е еквивалентно на едва 0,3 юана по онова време и струва сега. Стратегията за истинско интегриране на крипто airdrops в ежедневните операции на проекта започна през 2014 г.

Бързият растеж на airdrops

  • 2014: Проектът Auroracoin раздава токени на гражданите на Исландия в опит да насърчи масовото приемане на новата криптовалута. Но това е само обикновен airdrop и токените могат да бъдат получени след потвърждаване на самоличността на потребителя.

  • 2017: С възхода на ICO airdrops постепенно стана популярен сред участниците в проекта и инвеститорите. През този период Electroneum бързо привлече 100 000 потребители, като пусна голям брой токени на потребителите.

  • 2018-2019: Стратегията за airdrop започна да се усъвършенства и екипът на проекта се фокусира повече върху възнаграждаването на ранните поддръжници и лоялните членове на общността. Например, Steemit пуска токени Steem въз основа на активността на платформата на потребителите.

  • 2020: Вълната Defi заля целия пазар и методите за airdrop също бяха иновирани. Например UNI airdrop на Uniswap стана най-голямото airdrop събитие в историята. Чрез snapshot airdrops проектите могат справедливо да разпределят токени въз основа на историческото поведение на потребителите.

    Airdrop промени през последните години

  • 2021: С популярността на airdrop дейностите, регулаторните агенции започнаха да се намесват, изисквайки от страните по проекта да включат airdrop в обхвата на емитирането на ценни книжа.

  • 2022: Стандартите за airdrop ще бъдат по-строги и ще бъде добавен многоизмерен скрининг. Например BAYC, Optimism и airdrop кампаниите на Apto са добавили нови изисквания, за да гарантират, че целевата група на airdrop е истински поддръжници на общността.

  • 2023: Към днешна дата airdrops стават все по-укрепнали на крипто пазара, като техният брой и мащаб продължават да растат. Сред тях дейността на Arbitrum за еърдроп е особено привличаща вниманието.

    Еърдроповете на Arbitrum притежават всички отличителни белези на успешен еърдроп, от сравнително плавен процес до огромни числа.

    • Този airdrop представлява 11,6% от общото предлагане на ARB, или 1,54 милиарда долара по текущи цени.

    • От 625 000 щастливи адреса, които са получили airdrop, 91,6% вече са го поискали. Можете ли да повярвате, че Arbitrum има над 600 000 потребители?

    • Да, и аз не мога да повярвам.

    • След като някои общности пуснаха алгоритъма за откриване на общността с по-строги ограничения от Arbitrum, те откриха:

    • От 624 136 адреса, които са получили airdrops, 279 328 адреса (45%) са адреси на „дублирани обекти“ --- тоест едно и също лице стои зад множество адреси.

      Тези адреси са получили 557 милиона токена, което представлява 48% от общия обем на airdrop.

    • 430 милиона токена (37% от еърдропа) отидоха при нападателите на Sybil, които контролираха между 2 и 20 адреса. Цели 95 милиона, което представлява около 8% от еърдропа, отидоха за „Fool Party“ с повече от 100 портфейла.

Web3: Еволюцията на децентрализирания интернет

Вълненото парти за airdrop получи огромни награди. След това са преминали към следващия лъскав нов проект.

Етапи на развитие на airdrops

От първоначалното просто потвърждение на самоличността до настоящия многоизмерен скрининг и голямо участие, airdrops преминаха през множество етапи на развитие и също станаха свидетели на просперитета и промените на пазара на криптовалута. В бъдеще 9Niu WEB3 Academy вярва, че airdrops ще продължи да се развива. Твърдата увереност, професионалните инвестиционни проучвания и променящите се стратегии са единствените начини да спечелите. Airdrops ще донесе повече възможности на крипто света.

Публикацията на Георги Шопов: "9Niu WEB3 Academy: Еволюцията на airdrops" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!