Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Еволюцията на Web3 спорта през 2023 г.: Прозрения и тенденции

Еволюцията на Web3...
Еволюцията на Web3 спорта през 2023 г.: Прозрения и тенденции

В динамичния пазар на дигиталните спортни колекционерски предмети 2023 г. отбеляза важна година на трансформация. Докато някои опити за интегриране на крипто със спортни развлечения се провалиха, други се адаптираха към променящите се изисквания в реално време. Въпреки предизвикателствата, платформите, фокусирани върху културата на феновете и геймифицираните изживявания, показаха устойчивост и в някои случаи забележителен растеж. Тази статия разглежда три ключови извода от развиващия се свят на Web3 спорта през 2023 г.

1. Фен токени: Навигация в предизвикателствата и нови граници

Фен токените, въведени преди почти пет години, първоначално обещаваха на притежателите си различни предимства, като права за гласуване в екип и изключителен достъп до съдържание. Въпреки това, разочароващо, повечето от тези обещания не успяха да се материализират, което доведе до критики от страна на феновете. Европейските футболни клубове, включително Тотнъм, Пари Сен Жермен и Ювентус, се сблъскаха с отблъскване на общността поради предполагаемо лишаване от права и приоритизиране на спекулациите пред истинската ангажираност.

За разлика от тях, японските футболни клубове, особено Ависпа Фукуока, прегърнаха по-амбициозен подход. Avispa премина в децентрализирана автономна организация (DAO) през февруари, предоставяйки на членовете значителна власт за вземане на решения. Този иновативен модел предизвика интерес, като други японски футболни отбори възприеха модела DAO. Освен това, Karate Combat, лига за бойни спортове на живо, се впусна в територията на DAO, сигнализирайки за потенциална промяна към по-всеобхватни форми на управление на общността в рамките на спортните клубове. Въпреки първоначалните неуспехи, еволюцията на фен токените остава място за наблюдение.

2. Феновете като играчи: пресечната точка на колекционерските предмети и геймификацията

За спортните ентусиасти дигиталните колекционерски предмети са нещо повече от предмети – те са неразделна част от тяхната фенска идентичност. Успехът на NFL Rivals през 2023 г., въпреки стартирането по време на мечи пазар, илюстрира тази тенденция. Играта позволява на потребителите да създават виртуални екипи, използвайки NFT на играчи от NFL, създавайки геймифицирано изживяване, което резонира с феновете. Дълбоката връзка между колекционерските предмети и идентичността на феновете е допълнително илюстрирана от успеха на платформите, предлагащи възпоменателни билети и безплатни игри, като например изкупуването на над 100 000 възпоменателни билета от Candy Digital през бейзболния сезон 2023.

Еволюцията на Ripple през 2023 г.: CBDC и развитие на XRPL

Този двупистов подход е в съответствие с развитието в по-широкото игрово пространство Web3, което прави спортните NFT и Web3 игрите по-достъпни и приятни както за крипто ентусиасти, така и за нови в пространството.

3. Свързване на фенове: Възходът на местата и платформите Web3

Отвъд дигиталните колекционерски предмети, големите спортни лиги като MLB и NFL предприеха крачки през 2023 г., за да свържат феновете помежду си и с техните любими играчи. MLB, като пионер в този път, стартира виртуално игрище в собствената си метавселена – платформа за взаимодействие на феновете по време на бейзболни мачове на живо. Това виртуално пространство беше домакин на увлекателни събития като NFT лов на чистачи, демонстрирайки интегрирането на Web3 в реални спортни настройки.

Асоциацията на възпитаниците на NFL също се впуска в Web3, като дава възможност на бивши спортисти да създават свои собствени преживявания и да се свързват с фенове. Въпреки че все още е в процес на разработка, тази инициатива се очаква да включва дигитални колекционерски предмети и взаимодействия в метавселената, в съответствие с нарастващия интерес, разкрит в доклада на Deloitte за 2023 г. Бъдещето на спортните фендоми.

Поглед към сезон 2024: Уроци Научено и бъдещи перспективи

Докато разсъждаваме върху спортните проекти Web3, които постигнаха успех през 2023 г., се появява ясен урок: свързването на феновете с любимите им играчи и предоставянето на нови начини за преживяване на играта са от първостепенно значение . Трансформиращият потенциал на цифровата собственост е очевиден – феновете могат да създадат своето място и наследство на терена. Целта не е просто да привлече любителите на спорта към крипто, но и да отключи нови форми на забавление и ангажираност, задвижвани от технологията Web3.

Заключение: Скот М. Ловин, съосновател & Изпълнителният директор на Candy Digital, Inc., предвижда бъдеще, в което автентичните предмети и преживявания задълбочават ангажираността на феновете и свързват хората с техните страсти. С фон, обхващащ блокчейн, финтех, изкуство и недвижими имоти, Ловин подчертава важността на възприемането на технологията Web3 за отключване на иновативни и завладяващи изживявания в пространството на дигиталните активи на спорта и културата. Докато очакваме сезон 2024, развиващият се пазар на Web3 спортовете обещава непрекъснат растеж и вълнуващо развитие.

Публикацията на Наталия Иванова: "Еволюцията на Web3 спорта през 2023 г.: Прозрения и тенденции" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!