Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Aave DAO обявява план за пускане на Stablecoin на Ethereum

Aave DAO, водеща платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), обяви плановете си да представи своя роден децентрализиран стейбълкойн, наречен GHO, в основната мрежа на Ethereum. Този ход има за цел да повиши прозрачността за потребителите и ще включва сечене на стейбълкойн с помощта на разнообразен набор от обезпечителни активи, държани в рамките на протокола Aave. Чрез включването на този разнообразен микс от активи, Aave цели да осигури по-голяма гъвкавост на своите потребители.

Aave DAO иска да осигури гъвкавост на своите потребители

В момента Aave вече предлага пулове за 30 токена, базирани на Ethereum, включително популярни стабилни монети като Tether (USDT) и USD Coin (USDC). Платформата също така улеснява пулове, които представляват активи от реалния свят, като недвижими имоти, които могат да бъдат токенизирани за покупка или държани като обезпечение. Стабилните монети са цифрови токени, които извличат стойността си от обвързване към фиатна валута или други основни активи.

Решението на платформата да въведе стейбълкойн се ръководи от целта за подобряване на достъпността за потребителите в цялата й екосистема на по-ниска цена и подобряване на цялостната пазарна ефективност. Концепцията за стартиране на GHO първоначално беше предложена на Aave DAO през юни 2022 г. След одобрение от общността, GHO беше внедрен в Ethereum Testnet през февруари, което позволява на разработчиците да прецизират протокола преди официалното му стартиране.

Aave DAO обявява план за пускане на Stablecoin на Ethereum

GHO се отличава от други стабилни монети, като DAI на MakerDAO, по отношение на процеса на сечене чрез депозирано обезпечение. Докато DAI изисква отделни трезори за всеки актив, използван за сечене, GHO позволява различни видове обезпечение да бъдат депозирани в една транзакция. В съответствие с децентрализирания си характер, Aave DAO ще отговаря за коригирането на лихвените проценти, определянето на тавани за сечене и управлението на критериите за допустимост за сечене на GHO въз основа на предварително определени условия.

Платформата иска GHO да предефинира управлението на Ethereum

Сеченето на GHO също ще включва участието на „фасилитатори“, група потребители, които са преминали през процес на одобрение от Aave DAO, за да получат този статус. Фасилитаторите ще бъдат класифицирани въз основа на техните привилегии, като им се дава възможност да секат определено количество GHO или да улесняват обратно изкупуване между GHO и други активи.

Първоначално Aave планира да стартира GHO изключително в основната мрежа на Ethereum. Компанията обаче изрази намерението си да представи предложение за много вериги на по-широката общност за одобрение. Конкретни подробности относно многоверижния план не бяха налични към момента на писане.

Докато Aave DAO се подготвя за пускането на GHO, тя има за цел да разшири допълнително своята DeFi екосистема и да предостави на потребителите надеждно и ефективно решение за стабилни монети. Като използва децентрализираната природа на блокчейн технологията и гъвкавостта на обезпечените активи, Aave се стреми да предложи подобрена достъпност, по-ниски разходи и повишена ефективност в рамките на пазара на DeFi.

Публикацията на Николай Кръстев: "Aave DAO обявява план за пускане на Stablecoin на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Биткойн: Стратеги...
Биткойн: Стратегически пазарни прозрения

Скорошният ръст на Биткойн на фона на стратегически пазарни движения Биткойн (BTC) демонстрира забележителен ръст в представянето на пазара,...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред натиск при подкрепа от близо $60 000

Биткойнът се бори за $60 000: Институционално влияние и краят на „опасната зона“ Биткойн (BTC) се сблъска с натиск надолу, тъй...

Анализ и прогнози...
Анализ и прогнози за цените на Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC)

Анализиране на прозренията на Capo: Прогнози за цените на Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC) В нестабилния свят на криптовалутите, прозрения от...

Cardano (ADA) виж...
Cardano (ADA) вижда съживяване на фона на пазарната волатилност

Cardano (ADA) се покачва на фона на пазарна турбуленция: Надстройката „Alonzo“ предизвиква оптимизъм В месец, белязан от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!